Home  /  Zprávy  /  Gladiátoři šokovali Warriors, postupují do Iron Bowlu

Gladiátoři šokovali Warriors, postupují do Iron Bowlu

(út) 7. červenec 2015, Michal Rosíval

Semifinále, které mělo jasného favorita v domácím týmu, skončilo velikým překvapením. Hosté z Vysočiny vyrukovali na domácí Válečníky s ambiciózním a nebojácným výkonem, kterým vítěze západní skupiny Divize IV zaskočili.

 

Karlovarští nastupovali do zápasu ve 22 hráčích, což byla oproti šestnáctce Gladiátorů značná početní převaha. Jenže domácímu týmu chyběly dva důležité pilíře obrany. Bratři Doležalové nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit. A absence těchto dvou hráčů nakonec možná stála Warriors postup.

 

Na pozici defensivního lajnaře se na místě reprezentanta Lubomíra Doležala střídali hráči útočné lajny, kteří pak trpěli na únavu v útočných hrách. V karlovarské výhni se ani není čemu divit. A nepovedlo se nahradit ani safetyho Tomáše Doležala, který laboruje s lýtkovou kostí a bývá poslední instancí v karlovarské obraně.

 

Gladiators hráli chytrý fotbal, dobře četli domácí hru a čekali na chyby Válečníků. Ti odevzdávali yardy po desítkách a nebylo divu, že právě Vysočina šla do vedení. Skóre zápasu otevřel krátkým během Radek Jindra. Oba týmy měly problémy s hrou před snapem, false starty a offsidy byly na pořádku snad každého drivu.

 

Válečníci v průběhu první čtvrtiny přišli o nejlepšího running backa svého týmu Petra Kollarika, který odjel se zraněnou nohou ze hřiště. A právě nedostatečná variabilita jindy velmi pružné běhové hry dost srážela domácí šance. V druhé polovině vsadili Karlovarští všechno na útok a několik hráčů hrálo v obraně i útoku. Ukázal se hlavně defensive back Václav Frank, který nahradil nevýrazné receivery karlovarského celku a o veškeré passové posuny po hřišti se postaral sám.

Ve třetí čtvrtině to byl právě on, komu směřovala krásná přihrávka dobře hrajícího quarterbacka Maříka. Warriors se dost zvláštně, za stavu 6:6 po nepotvrzené dvoubodové konverzi Vysočiny, rozhodli pro dvoubodovou konverzi také. A to přesto, že byl Jakub Choura po dobu základní části v potvrzování kopem docela úspěšný. Dvoubodová konverze nevyšla a zápas byl stále 6:6.

 

Vysočina odpověděla velmi rychle. Po neúspěšném kickoffu domácího týmu byli hosté na dostřel domácí endzóně. A po pár hrách doběhl pro touchdown QB Ondřej Pavlas. Vysočina sice ani tento touchdown nepotvrdila, nic to ale nezměnilo na tom, že jí šestibodový náskok stačil. Warriors se totiž sráželi ve čtvrté čtvrtině hlavně sami. Zbytečné patnáctiyardové penalizace posouvaly tým dále a dále od kýženého úspěchu. A když už pak Frank zachytil pass těsně před endzónou, nebyli domácí schopni v redzone nic vymyslet.

 

 

Gladiators tedy ve své třetí týmové sezoně postupili do Iron Bowlu, který se namísto Karlových Varů, kde by se hrálo v případě úspěchu Warriors, odehraje ve Znojmě.

 

Detail zápasu

Karlovy Vary Warriors
6 : 12
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
WAR 0 0 6 0
GLA 0 6 6 0

Datum: 5.7.2015 v 14:00
Počasí: Polojasno, 33°C
Počet diváků: 220
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Václav Kriesman (U), Marek Bartoušek (HL), Pavel Šimon (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:6 - Radek Jindra, 4y run; 10:46
3.čtvrtina
Karlovy Vary Warriors TD - 6:6 - Václav Frank, 10y pass od Jakub Mařík; 3:12
Vysočina Gladiators TD - 6:12 - Ondřej Pavlas, 5y run; 1:03