Home  /  Zprávy  /  Reprezentaci na podzim čeká kvalifikace proti Polsku

Reprezentaci na podzim čeká kvalifikace proti Polsku

(ne) 26. červenec 2015, Michal Rosíval

Po loňské přípravné výhře nad Nizozemskem 12:6 bude letošní podzim ve znamení zápasu kvalifikačního. Na podzim se rozjíždí nový cyklus ME, jehož podoba je momentálně následující. Záměrně je uvedeno momentálně, protože politické boje na území fotbalové Evropy stále neberou konce a pořád není vyloučené, že budou bojkoty a protesty a další nesmysly vedené předsedou německého svazu Huberem, které do svého "tábora" paradoxně přibral svého bývalého největšího rivala Švéda Wikinga, který rezignoval-nerezignoval z pozice prezidenta světové federace.

Nicméně zatím se nic nemění a pokud by k úpravám mělo dojít, tak je jisté, že se vyjde z dosavadního nastavení kvalifikace, které vychází z rankingu jednotlivých týmů. Česko je momentálně evropskou devítkou a je nejlepším týmem, který musí do první fáze kvalifikace. Naším soupeřem bude Polsko, hrát se bude v neděli 11. října od 14:00 v Pardubicích (více o zápasu na facebookovém eventu). Pardubice byly zvolené jako město s dlouhodobě dobrými návštěvami a které mělo i letos nejlepší návštěvy s náležitě fotbaluznalým publikem. V neposlední řadě hrála roli i vzdálenost od polských hranic a snaha nabídnout druhý vrchol sezóny (po Czech Bowlu) i mimopražským divákům.

Přípravu na zápas trenérský štáb pod vedením trenéra Daniela Leška zahájí otevřeným tryoutem 30. srpna. Open tryout je určený všem, kteří mají vůli prosadit se do reprezentačního výběru. Další tréninky probíhající v průběhu září budou určené již pouze pozvaným hráčům. Uprostřed přípravy na kvalifikační zápas tým vyjede k přípravnému zápasu do Maďarska. Hrát se bude poslední zářijový víkend (Maďaři zatím přesný den neurčili, jednají o dispozici stadionu) v Budapešti nebo jejím bezprostředním okolí.