Home  /  Zprávy  /  Black Panthers rozhodli se Steelers v prvním poločase

Black Panthers rozhodli se Steelers v prvním poločase

(po) 18. duben 2016, Radim Kroulík

V neděli 17. dubna zavítal na hřiště ostravských Steelers úřadující mistr ČR Prague Black Panthers. Utkaly se tak dva týmy, které mají úplně opačné cíle. Od pražského týmu se neočekává nic méně než další účast v Czech Bowlu, zatímco Steelers letos především nabírají zkušenosti. Jedno však oba týmy před zápasem spojovalo - Steelers i Black Panthers prohráli své úvodní zápasy sezóny.

Pražský tým přijel s lehce oslabenou sestavou, jelikož v sobotu sehrál jeho první tým zápas rakouské ligy proti Danube Dragons. Do sestavy Steelers se vrátil Adam Kavický, a tak na pozici quarterbacka nemusel zaskakovat Adam Synáček. Karty však byly rozdány jasně a přesně podle očekávání proběhla i celá první půlka - hráči Black Panthers zúročili své zkušenosti a trestaly chyby ostravských ocelářů. Skóre otevřel podařeným runem Tomáš Pátek. Poté našel Jan Dundáček svýmy passy Daniela Kršáka a Tomáše Hlacha a jeden touchdown přidal po zemi sám Dundáček. A když se z potvrzení Nicolas Kárník mýlil pouze jednou, šlo se na poločasovou přestávku za stavu 27:0.

Steelers opět začali hrát až druhý poločas. Proti druhé obraně Black Panthers se ostravskému útoku podařil hned první drive, kdy přešel celé hřiště a snížil po passu Kavického na Jiřího Šimečku. I do útoku poslal pražský tým hráče druhého sledu a ani těm se příliš nedařilo. I útok Steelers však byl poté donucen puntovat. Po dotyku jednoho z přijímacích hráčů však ostravský tým opět získal míč těsně před endzónou Black Panthers. Poté podruhé zafungovala spolupráce Kavický-Šimečka a rázem byl rozdíl ve skóre o dva touchdowny.

Black Panthers reagovali opětovným nasazením svých starting hráčů v čele s Janem Dundáčkem na quarterbacku. Prošli přes celé hřiště a zvýšili úspěšným field goalem Nicolase Kárníka. Ve čvrté čtvrtině ještě přidal první tým Black Panthers jeden touchdown, když dlouhým passem našel Dundáček Tomáše Hlacha.

Steelers se rozloučili se zápasem se vztyčenou hlavou, když svůj třetí touchdown hodil Kavický, tentokrát na Jiřího Ličku. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím pražských Black Panthers, kteří tak získali svou první výhru v letošním ročníku ČLAF. Steelers se zařadili vedle příbramské Bobcats se dvěmi prohrami na dno tabulky. A právě tým z Příbrami přivítají Steelers v dalším domácím zápase 1. května. Black Panthers čeká příští sobotu domácí zápas proti trnavským Bulldogs, kteří zatím nepoznali hořkost porážky.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

Ostrava Steelers
21 : 37
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 0 14 7
PBP 14 13 3 7
Statistiky

Datum: 17.4.2016 v 15:00
Počasí: Polojasno, 23°C
Počet diváků: 352
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Ján Polák (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Tomáš Pátek, 13y run (Nicolas Kárník kick); 5:34
Prague Black Panthers TD - 0:14 - Daniel Kršák, 8y pass od Jan Dundáček (Nicolas Kárník kick); 0:04
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:21 - Jan Dundáček, 3y run (Nicolas Kárník kick); 6:51
Prague Black Panthers TD - 0:27 - Tomáš Hlach, 7y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 1:55
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:27 - Jiří Šimečka, 5y pass od Adam Kavický (Daniel Merta kick); 9:16
Ostrava Steelers TD - 14:27 - Jiří Šimečka, 7y pass od Adam Kavický (Daniel Merta kick); 3:43
Prague Black Panthers FG - 14:30 - Nicolas Kárník, 25y; 1:19
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 14:37 - Tomáš Hlach, 42y pass od Jan Dundáček (Nicolas Kárník kick); 5:45
Ostrava Steelers TD - 21:37 - Jiří Lička, 11y pass od Adam Kavický (Daniel Merta kick); 0:49