Home  /  Zprávy  /  Postview #16.10

Postview #16.10

(po) 6. červen 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Lions si v sobotu zajistili účast v Czech Bowlu výhrou 55:9 nad Bulldogs. O zápase rozhodli naprosto drtivým úvodem, když začali touchdownem z kickoff returnu, následovaným chyceným interceptionem, když Trnava rozehrávala na pražském jednom yardu. A v tomto pro Bulldogs dost psychicky trýznivém duchu se hrálo víceméně až do konce. 

Se vším respektem k třem triumfům ve druhé lize zažili historické vítězství Stallions. Výhrou 27:17 nad Black Panthers srovnali celkovou bilanci s tímto soupeřem na 1-1. Žádný další fungující klub si nemůže říct, že má vyrovnanou (nebo snad dokonce aktivní) bilanci s PBP. Současně šlo o vítězství nováčka nad mistrem. Pardubice se přitom k výhře musely pořádně prodrat, Shane McDonald tentokrát vzduchem příliš míč neposouval a zkompletoval jen 8 přihrávek při 2 interceptionech, zaskočil ale runový útok a velmi dobře ale zahrávala obrana, která od konce první čtvrtiny povolila již jen tři body. Poprvé letos kopačku nazul kicker Black Panthers Marek Hruboň a napříč ligou vyslal 51yardový pozdrav.

Nižší ligy

Jestli měl být zápas Sígrs a Patriots předzvěstí Silver Bowlu, tak už lze vyrábět štítky na pohár, protože Brno vyhrálo 54:14. Ještě v úterý Sígrs na dotaz ohledně zapracování příchozího Terry Gaitora odpovídalo, že převezme post quarterbacka, aby se v zápase neočekávaně objevil jako RB a různými cestami čtyřikrát skóroval. Jako QB tedy zůstal Filip Ondrášek a hodil pět touchdownů. Nečekaně vyrovnaný byl zápas v Liberci, kde Hippos vyhráli 18:24. Rozdíl ve skóre přitom neudělal jeden TD navíc, ale trojí úspěšné dvojbodové potvrzení.

Po sedmi letech se stalo, že by některý tým odmítl dohrát zápas. V roce 2009 zápas "skrečovali" Liberec Highlanders, když u Prague Lions prohrávali 59:0. Letos karlovarští Warriors vzdali zápas proti Hellboys za stavu 56:0, když podle jejich vyjádření během první půle přišli o patnáct hráčů. Jasno je na východě - výhra Mammoths nad Knights 17:0 zajistila první místo Alligators a druhé místo Znojmu. Přerov si tak může drbat hlavu kvůli game managementu z minulého týdne. Alligators ani v odvetě nedali Pitbulům čuchnout, tentokrát v derby vyhráli 55:0.

Cizina (AFL)

Black Panthers porazili Hohenems 42:41 a drží šanci na postup. Hohenems v Praze předvedl opravdu dobrý výkon navzdory tomu, že přicestovali v 18-20 lidech a ukázali, že v počtech to až tak není. Z PBP týmu zahrál možná svůj nejlepší letošní zápas Ladislav Jenšík, který předvedl několik velmi důležitých zákroků. Špatné zprávy - zápas nedohrál QB Luke Zahradka a většinu zápasu odházel Jan Dundáček. Zahradka má možná stejné zranění jako vloni lionský Dustin Haines, což znamená, že může být zdravý zítra, ale také za dva měsíce...

Flag

V předposledním kole základní části Flagové ligy U19 využili Steelers domácí výhodu a zajistili si účast v semifinále, které mají jisté i Mustangs. O čtvrtém postupujícím rozhodne až poslední kolo, šanci mají Warriors a Alligators. Brno by ale muselo vyhrát nejen oba vzájemné zápasy, ale i o jeden další zápas navíc proti Varům.

Ve Flagové lize U15 se dohrávalo třetí kolo, všechny svoje zápasy vyhráli Wolf Pack a Bobcats a upevnili svoje pozice na čele skupiny Západ.