Home  /  Zprávy  /  Preview #16.14

Preview #16.14

(pá) 1. červenec 2016, Michal Rosíval

Začátek července znamená vždy zápasy o postup do Czech Bowlu a stejně je tomu i letos, v sobotu se v Praze určí předposlední neznámá v letošní ČLAF, Black Panthers a Stallions svedou bitvu o finále. Stallions první letošní zápas vyhráli 27:17, ale těžko je proti úřadujícím mistrům pasovat do role favoritů.

Black Panthers hrají svoji nejhorší sezónu od roku 2011, nejenže v AFL nepostoupili do playoffs (zpětně se dá říct, že do playoffs postoupili jen v sezónách s Kyle Newhall-Caballerem), ale dokonce z ní sestoupili. Zachránit chtějí alespoň českou ligu a bijí na poplach. Za hlavu hodili vlastní gentlemanskou nabídku na nepoužívání importů, na jeden jediný zápas z Finska povolali defensive backa Miloše Hildebranda a je jasné, že sezónu v žádném případě nezvdávají.

Stallions letos naopak hrají svojí, s odstupem, nejlepší sezónu a nyní sahají dokonce po finále. Jestli je blízko nebo daleko, to se uvidí, Pick´em zápas tipuje v podstatě padesát na padesát.

 

Jeden z mrtvých zápasů závěru ligy. Bobcats před sezónou chtěli konečně získat titul, během sezóny chtěli alespoň postoupit do finále, nyní v závěru se budou chtít vyhnout stavu, že by byli jediným týmem, který prohraje se Steelers. A jakkoliv by toto mohlo vypadat jako sci-fi scénář během sezóny, tak kdo ví, co se může stát v zápase, kde tým může postrádat svoje opory. Pokud Steelers zápas nepojmout jako nutnou cestu na západ, tak šanci na vymazání nuly v kolence výher jednoznačně mají.

Pick´em je z pohledu Steelers někde mají variantou "sci-fi" a "mohli by překvapit", věří jim sedmina hřáčů.

 

Kromě de facto semifinále v ČLAF se o víkendu hrají i dvě skutečná semifinále, ve třetí lize. Nasazené jedničky na Východě a jediný neporažený tým 3.Ligy, Alligators, přivítají v Brně Mustangs. Mustangs, po několikáté v řadě, zaostali na (vlastním) očekáváním a do playoffs postoupili až ze třetího místa díky pravidlu pro rezervní týmy (Stallions 2 postoupit nemohli). Je ale třeba uvést, že během sezóny bojovali se zraněními a bez prvního quarterbacka je samozřejmě poloviční skoro kdokoliv. Semifinále tedy nastaví zrcadlo - Mustangům i Alligátorům.

Asi vyrovnanějším semifinálovým zápasem by mohl být duel Hellboys a Knights. Budějovice a Znojmo se v historii utkali čtyřikrát, vždy vyhráli Hellboys, ale vždy šlo o 7s formu fotbalu, nyní půjde o premiéru v 11s formě. A pokud Knights prohrají, tak půjde o derniéru znojemského fotbalu v soutěži mužů, protože už předem oznámili, že po sezóně vystoupí z ČAAF.

Zahraniční odstavec se tentokrát týká jen Bulldogs, v neděli nastoupí k finále slovenské ligy proti Žilině. Trnava bude hrát "doma", na stadiónu, který prvním zápasem otestuje na možné využívání během ČLAF 2017, a je megafavoritem zápasu.