Home  /  Zprávy  /  Preview #16.16

Preview #16.16

(pá) 15. červenec 2016, Michal Rosíval

Jestli se ve formuli 1 mluví o startovním roštu, tak ve fotbale se můžeme podívat na rošt cílový. Skoro celé pořadí je již známo, zbývá pouze za týden obsadit první řadu a tuto sobotu si dvojice týmů zahraje o vítězství ve 3.Lize, tedy o celkové dvanácté místo. 

Bronze Bowl IV - Brno Alligators-Znojmo Knights

Alligators mají možnost zajistit Brnu druhý pohár ve dvou týdnech. Poté, co Sígrs v Silver Bowly smázli Patrioty, je Brno před "doublem", v cestě stojí znojemští Knights, kteří tímto zápasem ukončí své působení v české soutěži.
Alligators zažívají to, co nikdy předtím, sezónou procházejí bez porážky a pokud bylo cílem jejich rozhodnutí nepřihlásit se před sezónou do ČLAF nabrat dech v nižší soutěži, tak plán se daří. Během sedmi zápasů hrálo Brno i dvakrát s Knights, v prvním kole vyhrálo ve Znojmě 7:27, v posledním kole s nimi doma vyhrálo 42:0. Před tímto zápasem ale už bylo jisté nasazení do semifinále a o nic nešlo.
V semifinále Alligators vyřídili 54:14 Mustangy, Knights vyhráli v Budějovicích 14:34. Mužem zápasu v Budějovicích byl QB Lumír Kabelka, za zelené dobrý zápas předvedl Tomáš Fortelný. První se kdysi mihl v Black Panthers, druhý se kdysi mohl v Lions. 
Knights potřetí v řadě vyhráli venkovní semifinále. Vloni vyhráli v Přerově, aby potom doma v překvapivém finále dvou "dvojek" porazili Gladiators a vyhráli Iron Bowl, předloni vyhráli v Ústí, aby následně v Bronze Bowlu prohráli se Sígrs. V Brně, v Bystrci...

Rakousko

AFL má na programu semifinále. Graz Giants a jejich hlavní trenér Martin Kocián hrají proti Vikings, Raiders doma přivítají Ljubljanu Silverhawks. Oba zápasy se hrají v sobotu.