Home  /  Zprávy  /  Postview #16.16

Postview #16.16

(po) 18. červenec 2016, Michal Rosíval

3.Liga

Rukavici hozenou minulý týden oranžovými Sígrs zelení Alligators zvedli a svého finálového soupeře v Bronze Bowlu smetli ještě výraznějším rozdílem. Znojmo Knights museli přijmout porážku 81:6, která je nejvýraznější v historii všech finále a o bod překonala i nechvalně jednoznačný Czech Bowl ze sezóny 2010, kdy Panthers deklasovali Black Hawks 74:0. Alespoň jeden touchdown si v zápase připsalo hned osm Brňáků a 29letý "veterán" Tomáš Fortelný hodil šest touchdownových přihrávek. Znojmo naproti tomu porážku neuneslo a předvedlo pouze řadu faulů v druhé půli. Porážka nejen jemu ukázala, jakou sílu má i tým, který za předcházející dvě sezóny vyhrál pouhopouhé dva ze šestnácti zápasů.
Přesto však Knights vůbec poprvé pronikli do horní poloviny celkového pořadí soutěže mužů, když druhé místo ve třetí lize znamená celkovou třináctou pozici z dvaceti sedmi týmů. Příští rok plánují Knights účast v páté rakouské lize, kterou považují za mnohem kvalitnější a kterou plánují vyhrát. Nebude ale lehké vyhrát v kvalitnější soutěži, když v té horší prohráli o 75 bodů...
Alligators mají naproti tomu třetí trofej, po vítězstvích v druhé lize v letech 2006 a 2007 lze říct, že vyhráli vždy, když opustili nejvyšší patro soutěže. Pokud se nestane něco nyní nepředvídatelného, tak za rok ve 2.Lize nahradí liberecké Titans a se Sígrs a Blades si to rozdají o postup do ČLAF.

Rakousko

Hlavní trenér Martin Kocián dovedl své Graz Giants do Austrian Bowl po výhře 7:3 nad Vienna Vikings. Ve finále Graz narazí zcela podle očekávání na Raiders, kteří porazili slovinskou Ljubljanu 63:30.
K zajímavé česko-slovenské výměně v obsazení AFL nedojde, Bratislava Monarchs nenahradí sestoupivší Black Panthers. Slovenský tým vedl v semifinále druhé rakouské ligy v Traunu (Linzi) o 11 bodů a Steelsharks byli bez timeoutů na polovině hřiště, přesto Monarchs zažili trpkou porážku 39:35. Soupeřem Steelsharks ve finále budou favorizovaní Vienna Knights.

Polsko

Ve finále nejvyšší polské ligy jasně zvítězili Wroclaw Panthers, kteří v květnu smetli v Lize mistrů pražské Lions a za týden budou hostit final four této evropské soutěže. V polské finále v Bialystoku výsledkem 56:13 pokořili Gdynia Seahawks, když v průběhu zápasů vedli už 49:0.