Home  /  Zprávy  /  Pardubičtí Wajtr a Plaček zamířili do Black Panthers

Pardubičtí Wajtr a Plaček zamířili do Black Panthers

(út) 29. listopad 2016, Radim Kroulík

Hned dvě útočné posily získal úřadující mistr v rozmezí jednoho týdnu. Zatímco kluby vyhlížejí možné posily ze zámoří, Prague Black Panthers dokázali získat do svého týmu Jana Wajtra a Petra Plačka z Pardubic Stallions. Oba hráči patřili v letošní sezóně k základním stavebním kamenům pardubického útoku.

Jan Wajtr se držel ve statistikách na čele celé ligy. V deseti zápasech si připsal 47 catchů, 691 yardů a 8 touchdownů. Ve všech těchto statistikách skončil v TOP 5 celé ligy. Sezóna 2016 nabídla řadu skvělých zahraničních receiverů v čele s Wallem, Hencem nebo Goodsonem. Pardubický receiver již v pražském týmu jednou působil. Do Pardubic se vrátil po sezóně 2012.

Dlouhou dobu platila rovnice pardubický útok = Petr Plaček. Running backovi se zkušenostmi z reprezentace vyšla i sezóna 2016, která pro něj nebyla úplně tradiční. Do backfieldu stallionského útoku se totiž v průběhu sezóny dostal Andrecus Lindley. Plaček se tak točil na pozici running backa i receivera, ale jak dokazuje nejlepší akce ze zápasu s Black Panthers, pozice receivera mu není cizí. Plaček hrál také jako kickoff returner. S 1188 all purpose yardy skončil v této statistice na třetím místě za Hencem a Goodsonem.

Black Panthers tak rozšiřují kvalitní soupisku o dva zkušené, ale ještě stále perspektivní hráče (Wajtrovi je 28 let, Plačkovi 26). Naopak pro Stallions je to citelná ztráta. Útok, který skončil v letošní sezóně na druhém místě v passovém útoku a třetí v běhovém, se bude muset více spoléhat na jiné útočné zbraně.