Home  /  Zprávy  /  Třetí a čtvrtá liga prošla úpravou, do soutěže se premiérově zapojí Foxes

Třetí a čtvrtá liga prošla úpravou, do soutěže se premiérově zapojí Foxes

(po) 19. prosinec 2016, Radim Kroulík

Na začátku prosince jsme informovali o podobě soutěže mužů pro sezónu 2017. Třetí a čtvrtá liga prošla úpravami. Největší změnou je zapojení nově přijatého klubu, Tábor Foxes. ČLAF i 2.Liga zůstává bez změny. V roce 2017 tak vyrazí do boje celkem 27 týmů. Všechny čtyři ligy soutěže mužů se odehrají v jedenáctkové formě.

3.Liga
Třetí liga je nově rozdělena na Sever a Jih. Oproti původnímu rozdělení se do této ligy dostali Přerov Mammots, kteří se ve skupině Jih střetnou s Bucks, Gladiators a Hellboys. Ve skupině Sever na sebe narazí Titans, Rangers, Dragons a Mustangs. Každý tým odehraje 6 zápasů ve své skupině, nejlepší dva týmy skupiny postoupí do semifinále, kde narazí na soupeře ze druhé skupiny.

4.Liga
Black Panthers i Sígrs budou mít své druhé týmy ve čtvrté lize. Foxes odehrají svoji premiérovou sezónu ve skupině Západ společně s Warriors, Nordians a Black Panthers 2. Sígrs 2 narazí ve skupině Východ na Sharks, Golems a Dietos. Protože Black Panthers ani Sígrs nemohou postoupit do playoffs, nebude ve čtvrté lize semifinále, ale vítězové skupin postoupí přímo do Iron Bowlu.