Home  /  Zprávy  /  Preview #17.10: Lions i Bobcats potřebují vyhrát

Preview #17.10: Lions i Bobcats potřebují vyhrát

(čt) 1. červen 2017, Radim Kroulík

Osm zápasů vyplní první červnový víkend. Pomalu se blížíme do finále základních částí. V Bitters lize bojují o život Bobcats a Lions. Zdramatizovat závěr budou chtít Blades. Ve 3.Lize už je o semifinálových dvojicích prakticky rozhodnuto.

Bitters liga

Prague Lions - Příbram Bobcats

Důležitý duel pro oba týmy. Lions jsou na čtvrtém místě s bilancí 2-4, Bobcats jsou zatím pátí s 2-5. Pokud Black Panthers projdou sezónou bez prohry a Lions porazí Bobcats, tak Příbram zůstane na prvním nepostupovém místě do semifinále. Oba týmy mají ještě před sebou jeden zápas s Bulldogs, který by jim měl vylepšit bilanci.

Po úvodní prohře Příbrami s Ostravou a slabém výkonu byli v prvním vzájmeném zápase Bobcats outsideři. Zlepšený výkon vedl k rychlému náskoku 18:0. Ten se s obtížemi podařilo udržet a Bobcats si připsali výhru 28:23. Sezóna Bobcats je jedna velká horská dráha. Když už to vypadalo, že se Bobcats nadechují k dobrým výsledkům, tak quarterback Craig Maynard dočasně odcestoval zpět do zámoří. Vrátil se, ale i díky jeho absenci je jeho tým na pokraji vyřazení. Se Stallions předvedl útok Bobcats dobrý výkon, ale ani jednou to v přestřelkách s Pardubicemi nestačilo.

Tentokrát by k výhře nemuselo být potřeba tolik bodů. Lions se v útoku hledají a nepomáhají k tomu ani zranění. V posledních dvou zápasech se soupeři bojující o playoffs skórovali Lions 7 bodů proti PBP a 10 bodů se Steelers. Útoku zkrátka chybí hráči jako Růžek, Suchý nebo Hamza, kteří by přidávali body.

Lions disponují o něco lepší obranou než Stallions, na druhou stranu passový útok Lions nebude představovat takovou hrozbu jako Michael Lindsey a jeho spoluhráči z Pardubic. To by tedy mělo nahrávat Bobcats do karet. Maynard navíc ukázal vzestupnou formu a Lions si musí dát pozor na jeho hbité nohy. Momentálně je quarterback Příbrami na druhém místě v průměru získaných yardů po zemi (hned za Dominikem Dvorským).

Zápas s nádechem playoffs začíná v sobotu od 14:00 v Hostivaři.

Prague Black Panthers - Ostrava Steelers

Souboj prvního s druhým. Black Panthers pokračují v cestě za sezónou bez prohry, Steelers si chtějí upevnit druhou příčku zajišťující domácí zápas v semifinále. Výhra proti PBP by je k tomu výrazně posunula. Motivace je to v Ostravě určitě velká. Steelers hrají doma lépe, naopak soupeři mají v Ostravě problém dostat se do zápasového tempa.

Příkladem může být i první vzájemný zápas s PBP. Pražský tým vyrazil do Ostravy po sérii dominantních výkonů, ale v Ostravě byl jejich výkon mdlý. I tak stačil PBP na vítězství, zatím ale nejtěsnější.

Ne vše je ale zapříčiněno cestováním do Ostravy. Steelers mají letos dominantní obranu. S výrazným náskokem je na prvním místě v passové obraně (druzí Lions pouští v průměru o 60 yardů za zápas víc) a v běhové obraně jsou na druhém místě právě za PBP. Oba týmy se prezentují kvalitní běhovou hrou a kvalitním běhovou obranou. Komu se podaří prolomit pevnou obrannou zeď, ten bude mít našlápnuto k vítězství.

Paradoxně to byly pouze passové touchdowny, které zaznamenal útok Ostravy v prvním vzájemném měření sil. Jejich spanilá jízda k otočení výsledku ale nebyla dotažena do zdárného konce.

PBP jdou do zápasu se skalpem pražského rivala v kapse. Výhrou by si zajistili první místo. Zápas prvního s druhým se odehraje netradičně v Hostivaři. Začátek je naplánován na 15:00.

2.Liga

Brno Sígrs - Ústí nad Labem Blades
Sígrs se v odvetě s Patriots na vítězství nadřeli. Tentokrát je čeká soupeř, který dal Alligators minulý týden 26 bodů. Solidní výkon útoku Blades byl vykoupen velkým počtem zranění. Do Brna tak vyrazí Ústí v oslabené sestavě. To proti Sígrs nevěstí nic dobrého. Vítězství by Sígrs posunulo do Silver Bowlu. Rýsuje se nám brněnská finálová dvojice. Blades mají poslední možnost to překazit.

Prague Hippos - Brno Alligators
Alligators prochází sezónou suverénně a vše směřuje k brněnskému Silver Bowlu. Hippos jsou zatím poslední a na vítězství čekají. Že by se dočkali proti Alligators, není moc pravděpodobné. O to větší husarský kousek by to byl. První vzájemný zápas vyhráli Alligators 47:7. Zápas se hraje nezvykle v Čelákovicích.

3.Liga

Liberec Titans - Prague Mustangs
Zápas prvního s druhým ve skupině Sever. Mustangs zatím prochází sezónou bez prohry a dominanci podtrhuje skóre 105:7. Jediný touchdown skórovali proti Mustangs právě Titans. Vítězství Mustangs 22:7 proti Titans bylo v sezóně s nejmenším rozdílem. Šanci Titans mají a pokud se v semifinále chtějí vyhnout Vysočině, potřebují vyhrát a to s velkým rozdílem. Spoléhat na klopýtnutí Mustangs proti Rangers asi moc nejde.

Trutnov Rangers - Hradec Králové Dragons
Dragons si proti Rangers připsali jedinou výhru v sezóně. A teď mají šanci připsat si druhou. První vzájemný zápas byl vyrovnaný. Uvidíme, nakolik hráči Dragons dokáží zúročit zápasové zkušenosti, které od prvního měření sil nabrali. Rangers na výhru v sezóně čekají a v posledním kole je čekají Mustangs, takže pro Trutnov je to pravděpodobně poslední reálná příležitost.

Vysočina Gladiators - Přerov Mammoths
I ve skupině Jih sehrají odvetu první Gladiators s Mammoths. První měření sil vyhrála Vysočina 18:3. Pro Gladiators nezvykle málo bodů. Je jasné, že to pro Gladiators nebude úplně jednoduchý zápas. Ale s obranou, kterou Gladiators mají (ve čtyřech zápasech inkasovali 10 bodů), je to o něco lehčí.

East Bohemia Bucks - Budweis Hellboys
Bucks zatím skórovali pouze 2 body po safety a bylo to v prvním vzájemném zápase s Hellboys. Budweis neprožívají dobrou sezónu a jejich účast v playsoffs je spíše v teoretické rovině.