Home  /  Zprávy  /  Mammoths rozhodli o výhře nad Dragons ve druhé čtvrtině

Mammoths rozhodli o výhře nad Dragons ve druhé čtvrtině

(po) 23. duben 2018, Radim Kroulík

V sobotním zápase hostili Hradec Králové Dragons v prvním domácím zápase letošní sezony na rozpáleném hřišti Přerov Mammoths.

Dragons po vyhraném coin tossu zvolili volbu ve druhém poločase a na příjem šli Mammoths.

Hned při druhém útočném pokusu Přerova se hostům podařilo skórovat po chybě domácí obrany. Pro 82yardový touchdown si doběhl Michal Stoklásek s číslem 11. Po následném úspěšném potvrzení šli hosté do vedení 0:7. Zbytek první čtvrtiny žádný další pohyb ve skóre nepřinesl. Diváci mohli vidět krátké posuny po hřišti jak ze strany hostí, tak domácích a hra se nesla ve znamení oťukávání soupeře a dobře připravených obran.

Po nepovedeném útočném driveu domácích na začátku druhé čtvrtiny a následném krátkém puntu začínali hosté svůj útočný drive z hranice třiceti yardů, který po zisku dvou prvních downů proměnil v další body na účet Mamutů přerovský runningback s číslem 27, Michal Bock. Následné potvrzení se však domácím povedlo zablokovat. Hned při další ofenzivní akci Dragons se hostům podařilo zachytit dlouhý pass od hradeckého quarterbacka Ashleyho Baileyho. Martin Hejč 40yardovým interception returnem získal pro svůj tým již velmi pohodlné vedení o tři touchdowny.

Na konci druhé čtvrtiny Přerov ještě přidal další bodový zisk za 32 yardový field goal po ne úplně šťastném puntu domácích, kdy následující útočné snažení hostů vyústilo v jejich posun na hranici dvanáct yardů od endzóny Hradce.

Po kickoffu na startu druhé poloviny zápasu a následném puntu tým hostí opět začínal útočnou akci z hranice 35 yardů. Jindřich Kolovratník pojistil vedení Přerova dalším touchdownem a po opětovném úspěšném potvrzení skvělého kickera Jaroslava Ulici již na tabuli svítilo skóre 0:30.

Následovala další neúspěšná útočná akce domácích a hosté opět měli možnost začínat drive z hranice 30 yardů. Když domácí defense bránila posledních 5 yardů od své endzóny, po chybě přerovského útoku přistál míč přímo do rukou domácího linebackera s číslem 92 Petra Mařaty, který nejdelší akcí zápasu,  95yardovým během získal pro Dragons letošní první body na domácím hřišti. Následovalo úspěšné potvrzení za jeden bod. 

Hned vzápětí kickoff domácích vyústil v obrovskou šanci pro útok Dragons, protože po chybě return teamu domácí získali míč na hranici 5 yardů od endzóny hostí. Tuto obrovskou příležitost však hradečtí nevyužili a jejich útočný drive po několika chybách zakončil interceptionem obránce hostů Martin Hejč a svým druhým interceptionem v zápase pohřbil útočnou snahu domácích. 

Po dalším interceptionu, který na začátku 4. čtvrtiny přiletěl od domácího Jana Novotného, který na pozici quarterbacka průběžně střídal Ashleyho Baileyho, do rukou Jana Vychodila, hosté rozehrávali z hranice 17 yardů a hned první akcí si došel pro dalších 6 bodů Michal Bock a po úspěšném potvrzení se skóre vyhouplo na 7:37.

V polovině poslední čtvrtiny hradečtí po neúspěšném čtvrtém downu odevzdali míč hostům, kteří 47yardový drive dovedli až do úspěšného konce, kdy přerovský quarterback Martin Štěpánik zkompletoval 6yardový pass do rukou Mariána Fraise a skóre se ustálilo na konečném 7:44.

Přerov tak v posledních dvou zápasech potvrdil své herní kvality, které jsme mohli vidět již v minulé sezoně, kdy se stal vítězem třetí ligy.

Autorka článku: Helena Fialová

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
7 : 44
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 0 0 7 0
MMT 7 16 7 14

Datum: 21.4.2018 v 13:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 280
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Stephan Tuinenburg (U), Šimon Zouvala (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Michal Stoklásek, 82y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 11:03
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:13 - Michal Bock, 1y run (kick neúspěšný); 4:30
Přerov Mammoths TD - 0:20 - Martin Hejč, 40y interception return (Jaroslav Ulica kick); 4:15
Přerov Mammoths FG - 0:23 - Jaroslav Ulica, 32y; 0:51
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:30 - Jindřich Kolovrátník, 5y run (Jaroslav Ulica kick); 9:28
Hradec Králové Dragons TD - 7:30 - Petr Mařata, 95y interception return (Jan Bavlovič kick); 3:24
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:37 - Michal Bock, 17y run (Jaroslav Ulica kick); 8:51
Přerov Mammoths TD - 7:44 - Marián Frais, 6y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 3:52