Home  /  Zprávy  /  Bitters Bronze Bowl ovládli Black Panthers 2

Bitters Bronze Bowl ovládli Black Panthers 2

(po) 16. červenec 2018, Radim Kroulík

Víkend byl ve znamení finálových soubojů a hned ve dvou jsme mohli vidět PBP. V Bitters lize PBP potvrdili svojí dominanci, když si poradili s Ostravou PBP porazili Steelers 30:7. Další zajímavý souboj svedli Black Panthers v neděli na Uhelných skladech, kde se odehrálo finále 3.Ligy a byl to doopravdy nervy drásající zápas, který skončil výhrou PBP 14:3.

Už začátek zápasu byl trochu netradiční. PBP vyhráli los a překvapivě zvolili příjem až ve druhém poločase. První komu se ale podařilo skórovat byli PBP. Sharks si připsali alespoň 3 body za field goal. Byl to souboj obran a oba dva týmy svými výkony jasně říkaly, že zrovna právě oni chtějí vyhrát. Ke smůle domácích PBP se při hře zranil quarterback a kicker Jiří Chvalina a trenéři museli řešit zapeklitý problém. I přes absenci quarterbacka se útoku dařilo posouvat vpřed, nicméně skórovat se jim nedařilo. Pozice quarterbacka se ujal runningback Jan Široký a jakožto hráč bez zkušenosti na této pozici předváděl velmi slušný výsledek. Třinečtí Sharks samozřejmě cítili možnost, aby zápas otočili ve svůj prospěch. Obrana PBP, ale Sharks zastavovala a nedovolila jim získat žádné body. Téměř vyrovnaný stav a oba dva týmy potřebovaly skórovat a ani na jedné straně se nedařilo. Nejblíže k připsání bodů byli PBP před koncem 2. čtvrtiny, ale Sharks se podařilo útok PBP udržet a tak po první polovině byl stav pořád 6:3.

V druhé polovině se PBP museli stále potýkat s absencí quarterbacka. Na útoku PBP bylo vidět, že se trápí. Na druhé straně se trápil i útok Sharks. Ještě horší pro útok Sharks bylo, že přišli dvakrát o míč a připravili se tak o možnost připsat si nějaké body. Na pozici quarterbacka se objevil Martin Šindler. Není se čemu divit je to velmi zkušený hráč z bohatými zkušenostmi, ale ani jemu se nedařilo dojít si s útokem pro další body.. Útok PBP se snažil urvat nějaké body a odskočit tak Sharks a Sharks se snažili skórovat touchdown a otočit tak zápas ve svůj prospěch. Tenhle zápas byl hlavně o obranách, které předváděly skvělé výkony a držely svůj tým. Sharks se trochu nechali strhnout vyhroceností zápasu a škodili si vlastními fauly, ale ani to nepomohlo útoku PBP skórovat. Zlom přišel až ve čtvrté čtvrtině, kdy útok Sharks rozehrával těsně před svojí endzónou, obrana PBP zatlačila, složila quarterbacka Sharks v endzóně a připsala si tak safety. V závěru zápasu se vrátil Chvalina, ale nepodařilo se mu dovést útok k bodům. Těsně před koncem zápasu si PBP připsali ještě jeden touchdown po zachyceném interceptionu. V tomto zápase obrana PBP vynikala a hlavně díky ní PBP tento zápas vyhráli. Závěr ještě předvedl trochu vyhrocený okamžik ze strany Sharks. Nervy pracovali a i přesto, že bylo naznačeno že PBP budou zaklekávat tak obrana Sharks vlétla do útoku jak utržená z řetězu. Došlo ještě k menšímu dohadováním s rozhodčím a pár vteřin před koncem byl jeden z hráčů Sharks vyloučen.

Oba dva týmy předvedly nádherný fotbal a neskutečné výkony a celou dobu bylo na co koukat. Black Panthers 2 se tak posouvají do 2.Ligy.

Autorka článku: Nikola Šindelková

 

Detail zápasu

Prague Black Panthers 2
14 : 3
Třinec Sharks Třinec Sharks
Q1 Q2 Q3 Q4
PB2 6 0 0 8
SHA 0 3 0 0

Datum: 15.7.2018 v 16:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 267
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), David Hájek (U), Oldřich Kumhera (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers 2 TD - 6:0 - Tomáš Gabaj, 22y pass od Jiří Chvalina; 3:59
2.čtvrtina
Třinec Sharks FG - 6:3 - Adam Javorek, 22y; 9:41
4.čtvrtina
Prague Black Panthers 2 SAF - 8:3; 6:10
Prague Black Panthers 2 TD - 14:3 - Jan Krs, 72y interception return; 1:28