Home  /  Zprávy  /  Pražští junioři vyhráli víkendové zápasy

Pražští junioři vyhráli víkendové zápasy

(út) 16. říjen 2018, Radim Kroulík

Hlavní pozornost uplynulého víkendu byla upnuta na českou reprezentaci, která bojovala v Maďarsku o vítězství ve Three Nations Cupu. Současně ale pokračovaly i soutěže na českých trávnících.

 Bitters juniorská liga
V juniorech míří boj o playoffs do finále. Týmy mají před sebou poslední zápasy, které rozhodnou o semifinálovém složení. Prague Lions si v zápase s Prague Mustangs jasným vítězstvím 62:18 upevnili druhou příčku ve skupině Západ. Lions si hlavní náskok vybudovali ve druhé čtvrtině, kdy se třemi touchdowny dostali do vedení 33:6.

Obhájci titulu budou v závěrečném kole hájit druhou pozici. První Hellboys už dostihnout nemohou, ale zezadu tlačí Bobcats. Jelikož Lions zápas s Bobcats vyhráli, mají osud ve svých rukou a vítězství nad posledními Patriots je pošle do semifinále. Mustangs na semifinále již dosáhnout nemohou a v posledním kole je čekají Blades, kteří mají shodnou bilanci 1-3.

Ve skupině Východ se střetli dva neporažené celky. Suverénní Prague Black Panthers vyrazili na hřiště Steelers. I v tomto zápase prvních dvou týmů ukázali Black Panthers svou sílu a Steelers nedali šanci. Do poločasu si pražský tým vybudoval náskok 19:0, který ve čtvrté čtvrtině zkorigoval na konečných 45:7 pro Black Panthers.

Pražané tak mají jisté první místo po základní části a semifinále odehrají doma proti druhému nasazenému týmu ze skupiny Západ (Lions nebo Bobcats). Steelers jsou na východě na druhé příčce s bilancí 3-1 a pokud vyhrají, semifinále je jejich. V případě prohry se ještě tři týmy mohou dostat na shodnou bilanci 3-2. Prvním rozhodujícím faktorem je bilance ze vzájemného zápasu. Situace na východě tak může být ještě pořádně zamotaná.

Bitters ženská liga
Amazons
vyrazily do Prahy za Harpies s jistotou postupu do finálového Bitters Rose Bowlu. Pro Harpies již výsledek také neměl vliv na postavení v tabulce. Pražský tým měl ale poslední příležitost v letošní sezóně urvat první vítězství. Na to Harpies čekají od roku 2015. Amazons ale byly proti. Alžběta Nečasová v úvodní čtvrtině zaznamenala dva běhové touchdowny. A když další tři touchdowny zaznamenal brněnský tým ve druhé čtvrtině, bylo jisté, že ani tentokrát to Harpies nevyjde. Nakonec si Amazons odvezly do Brna vítězství 53:0.

Teď se již mohou koncentrovat na finále, ve kterém se v Bystrci střetnou s Black Cats. Amazons budou útočit na třetí titul v řadě. Pro Harpies sezóna skončila.