Home  /  Zprávy  /  Známe semifinalisty Bitters juniorské ligy

Známe semifinalisty Bitters juniorské ligy

(po) 22. říjen 2018, Radim Kroulík

Hlavním tématem uplynulého víkendu byl boj o semifinále Bitters juniorské ligy. Hned šest týmů mělo v posledním kole základní části šanci probojovat se mezi finální čtyřku. Jediní Black Panthers mohli nastoupit do zápasu s Rangers s vědomím, že o první místo ve skupině nepřijdou.

Bitters juniorská liga

Ve skupině Západ byl klíčovým duelem souboj Hellboys s Bobcats. Hellboys vstupovali do zápasu bez jediné porážky. Bobcats ještě stále mohli pomýšlet na postup. Vstup do zápasu se povedl více Příbrami, když Šusta otevřel po passu od Vokurky skóre. To ale byly jediné body příbramského týmu. Od tohoto momentu převzali iniciativu domácí Hellboys a ve druhé čtvrtině nasázeli soupeři hned čtyři touchdowny. Hellboys nepolevili ani po poločase a poslední zápas sezóny dotáhli k výhře 56:6. V základní části tak Hellboys nenašli přemožitele a do semifinále jsou nasazeni z prvního místa skupiny Západ.

Zápas Hellboys s Bobcats sledovali netrpělivě na dálku Lions. Za určité konstelace totiž mohli přijít o místo v playoffs, a to bez ohledu na jejich zápas s Patriots. V Plzni Lions ukázali, že oba týmy jsou v jiném rozpoložení. V první čtvrtině si Pražané vybudovali náskok 21:0, který pohodlně navyšovali až na konečných 62:0. Lions nakonec postupují do semifinále z druhého místa, což znamená, že nás v semifinále čeká pražské derby.

Ve skupině Východ byla situace podobně nepřehledná. O jedno postupové místo se rvali Sígrs, Steelers a Gladiators. Vysočina si pro zachování postupových šancí musela poradit se Stallions. Pardubice dokázaly držet krok pouze v prvním poločase. Quarterback Gladiators, David Calta, dokázal hledat mezery v obraně Stallions a připsal si v zápase tři běhové a tři passové touchdowny.

O postupujícím do semifinále nakonec rozhodl zápas Sígrs se Steelers. Ostrava vstupovala do zápasu jako favorit a k postupu jí stačilo vyhrát jakýmkoliv rozdílem. Jako první otevřeli skóre domácí Sígrs. Sígrský Martin Richter čtyřmi touchdowny pomohl domácím vybudovat náskok 26:6. Klíčovým se nakonec ukázal fakt, že tři touchdowny zaznamenal Richter vzduchem. Steelers se ve čtvrté čtvrtině podařilo zápas otočit na 31:26, ale poslední touchdown zaznamenali Sígrs, kteří tak zvítězili 32:31. O postupujícím do semifinále tak musel rozhodnout počet naházených touchdownů v zápasech Steelers, Sígrs a Gladiators. Nejlepší bilanci mají Sígrs, kteří se tak stali druhými postupujícími společně s Prague Black Panthers.

Pražané vstupovali do zápasu s Rangers s jistotou prvního místa. Black Panthers své opory nešetřily. Quarterback Riedel s receiverem Mandíkem i tentokrát ničili obranu soupeře. Black Panthers si došli k jednoznačné výhře 66:0 a mohou se připravovat na semifinále proti Lions.

V zápase Blades s Mustangs byla ve hře lepší bilance týmů. Domácí Blades díky čtyřem touchdownům Daniela Polanky urvali druhé vítězství v sezóně. Mustangs končí sezónu s bilancí 1-4.

Semifinálové dvojice:
Prague Black Panthers - Prague Lions
Budweis Hellboys - Brno Sígrs 

Dorostenecká liga

Dorostenci měli o víkendu na programu finále. V Porubě se proti sobě představili domácí Steelers a Prague Black Panthers. Počasí a hřiště příliš nenahrávalo passové hře, a tak se oba týmy držely především běhové hry. Ve vyrovnaném zápase, ve kterém dominovaly obrany, se nakonec z jediného touchdownu zápasu radovali hosté. Pro šest bodů si doběhl David Rais, který touchdown sám potvrdil úspěšným kopem. Steelers se na výsledkovou tabuli nedostali, titul si tak z Ostravy po vítězství 7:0 odvezli Black Panthers.

Druhá ženská liga

Finále odehrála také Druhé ženská liga. Finálový turnaj se konal v Příbrami. Domácí Bobcats potvrdily roli favoritek. V úvodním zápase si Bobcats poradily s Blades 45:0, proti Diamonds pak zvítězily 46:0. Příbram, která slaví vítězství v lize, si tak v sezóně nepřipsala jedinou porážku. Vyrovnanější zápas přinesl duel Diamonds s Blades. Diamonds nakonec zvítězily 26:12.