Home  /  Zprávy  /  Drama v Jihlavě rozhodlo prodloužení. Sígrs jsou dál ve hře o play off

Drama v Jihlavě rozhodlo prodloužení. Sígrs jsou dál ve hře o play off

(po) 27. květen 2019, Radim Kroulík

Gladiators přivítali na jihlavském stadionu FC Vysočina v odvetě brněnské Sígrs. Z prvního zápasu Paddock ligy si Gladiators odvezli náskok jednoho bodu, když překvapivě vyhráli 50:49. Jen asi málokdo čekal, že právě jeden bod rozhodne o vítězovi i v Jihlavě.

Domácí vstoupili do zápasu lépe. Po neúspěšných drivech na obou stranách to byli právě oni, kdo otevřeli skóre. Po systematickém přechodu hřiště, dirigovaném quarterbackem Langfordem, zachytil míč v endzóně Čermák a připsal první body na scoreboard.

Sígrs dokázali rychle reagovat. Americké duo Geisler - Clark předvedlo 18yardový touchdown a skóre srovnalo. Rozjetý gladiátorský útok a především výborně hrající Langford pokračoval v úspěšném ukrajování soupeřova území a byl to právě domácí quarterback, který si na konci první čtvrtiny a na začátku druhé doběhl pro dva touchdowny za sebou.

Do konce poločasu dokázali brněnští snížit krátkým během running backa Ambrože a v poslední akci před odchodem do šaten skórovalo americké duo, tentokrát na straně domácích, když Langford našel krátkou přihrávkou Purdieho. Poločasové skóre bylo 27:13 pro Gladiators.

Na naprosto opačný první poločas od toho z prvního utkání v Brně, kdy dominovali brněnští, navázal druhý, ve kterém to byli tentokrát Sígrs, kteří se snažili zápas otočit. První krok k vyrovnání zařídil tight end Mašlanka, který zachytil 27yardovou přihrávku od Geislera. Útok domácích nedokázal na touchdown reagovat a hosté tak znovu kontrolovali míč.

Ti pomalu ale jistě ukrajovali soupeřovo hřiště a tři minuty před koncem čtvrté čtvrtiny dobyli gladiátorskou endzónu znovu. Hrdinou se stal tentokrát Clark. I přes vyrovnané skóre 27:27 byli na koni domácí. Langford měl v držení míč a tři minuty do konce čtvrtiny. Jeho útoku se podařilo nejenom přejít celé hřiště, ale také vyčerpat zbylý čas a připravit své field goal formaci skvělou pozici na rozhodnutí zápasu. Naneštěstí pro domácí se však Gladiators nepovedlo správně snapnout a kicker Kodým se k finálnímu kopu ani nedostal.

Na řadu přišlo málovídané prodloužení. Na míči začali hosté. Geisler jen těsně dokázal přiblížit svůj útok k endzóně domácích, ale nakonec to byl Clark, který endzónu dobyl a připsal si třetí touchdown zápasu. Geisler dokázal proměnit i následný pokus o potvrzení za dva body a na řadu přišli Gladiators. Již osvědčené duo Langford - Purdie dokázalo odpovědět, ale obrana Sígrs zastavila následné potvrzení a hosté mohli začít slavit. I přes zápasové skóre 35:33 pro Sígrs se podle pravidel výhra v prodloužení počítá za pouhý jeden bod. To znamená, že oficiální skóre zápasu nakonec bylo 28:27 pro Sígrs.

Autor článku: Ondřej Paulus

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
27 : 28 OT
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4 OT
GLA 14 13 0 0 0
SGR 7 6 6 8 1
Statistiky

Datum: 26.5.2019 v 16:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 533
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), David Hájek (U), Lukáš Přikryl (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Petr Čermák, 4y pass od Reginald Langford (Petr Kodým kick); 7:04
Brno Sígrs TD - 7:7 - Tyrone Clark, 18y pass od Wesley Geisler (Jiří Hrůza kick); 2:38
Vysočina Gladiators TD - 14:7 - Reginald Langford, 4y run (Petr Kodým kick); 0:26
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 21:7 - Reginald Langford, 54y run (Petr Kodým kick); 9:13
Brno Sígrs TD - 21:13 - Ondřej Ambrož, 3y run (kick neúspěšný); 3:54
Vysočina Gladiators TD - 27:13 - Joshua Purdie, 4y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 27:19 - Igor Mašlanka, 27y pass od Wesley Geisler (kick neúspěšný); 2:38
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 27:27 - Tyrone Clark, 3y run (Tyrone Clark 2pt run); 3:19
OT.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 27:35 - Tyrone Clark, 3y run (Wesley Geisler 2pt run); 0:02
Vysočina Gladiators TD - 33:35 - Joshua Purdie, 23y pass od Reginald Langford (2pt run neúspěšný); 0:01