Home  /  Zprávy  /  Paddock Czech Bowl se vrací do Ostravy

Paddock Czech Bowl se vrací do Ostravy

(st) 5. červen 2019, Radim Kroulík

Finále Paddock ligy se i letos odehraje na Městském stadionu ve Vítkovicích. Zápas o titul proběhne v sobotu 20. července od 18:30 a opět ho bude přenášet v přímém přenosu ČT sport.

Výběr termínu a místa podléhá dlouhému a náročnému vyjednávání. To potvrzuje předseda ČAAF, Filip Hobza. „Přestože nikdy nelze vyhovět všem a počet možností je limitován vnějšími faktory, jako vždy byla při výběru místa a termínu konání zohledněna celá řada relevantních kritérií, aby byl dosažen nejvyšší společenský přínos adekvátní vrcholu sezony.”

Co stojí za rozhodováním?
Mezi hlavní aspekty z hlediska výběru místa patří kvalita infrastruktury a navazujících služeb, lokální (městská, případně krajská) podpora akce, tradice fotbalu, případně šance na účast místního týmu.

Jak složité je zajistit adekvátní stadion?
Do šíře nabídky vstupuje zejména dostupnost stadionu, která je s nově prodlouženou sezónou nejvyšší ligy kopané ještě složitější než v minulosti. Jelikož má kopaná v červenci volno, je to pro stadiony většinou jediná možnost pro revitalizaci trávníku nebo rekonstrukci stadionu. Například Žižkov z důvodu stavebních prací v období finále letos nepřicházel v úvahu. Ostravský stadion nejkomplexněji vyhověl zmíněným požadavkům a bude tak opět dějištěm vyvrcholení Paddock ligy.

Jak těžké je domluvit termín v České televizi?
Přestože za realizaci televizních přenosů České televizi platíme, variant bohužel není kvůli vysoké konkurenci dalších sportů příliš mnoho. Je potřeba paralelně nalézt okno ve vysílacím schématu České televize a zároveň musí být k dispozici přenosový vůz. To vše je potřeba zkloubit s vhodným časem zápasu. K dispozici jsme měli například začátek zápasu od 11:00, ale to nám nepřišlo ideální. Rozhodně chceme mít finále v přímém přenosu, protože jeho kvalita je na špičkové úrovni a Czech Bowl bereme jako příležitost propagovat americký fotbal široké veřejnosti, což potvrzují statistiky sledovanosti.

Finále se odehraje v sobotu, proč?
Pro maximalizaci možnosti dorazit přímo na stadion i ze vzdálenějších míst je jednoznačnou volbou víkend. Hráči jsou navíc pracující lidé, takže věřím, že i pro ně je lepší sobota než všední den. Čas 18:30 jsme také zvolili s ohledem na komfort hráčů. Přeci jen v červenci mohou být odpolední teploty velmi vysoké a mohlo by to mít negativní dopad na zdraví hráčů i předvedenou hru. Fanoušci, kteří budou chtít dorazit a nechtějí se vracet po zápase domů, mohou přespat v Ostravě, i proto je sobota praktičtější. Jak již bylo řečeno, pro všechny fanoušky, kteří se z jakéhokoliv důvodu nebudou schopni zúčastnit osobně, bude připraven přímý přenos na ČT sport v té nejvyšší kvalitě včetně virtuální 3D grafiky, případně stream na webu ČT dostupný i v zahraničí. 

Termíny ostatních Bowlů (přesné dny budou určeny)
Silver Bowl sobota 13. 7.
Bronze Bowl neděle 14. 7.
Iron Bowl sobota 6. 7.
 
Sestřih z loňského Czech Bowlu