Home  /  Zprávy  /  Mammoths jedou na vítězné vlně

Mammoths jedou na vítězné vlně

(út) 4. červen 2019, Radim Kroulík

Na nedělní zápas Mammoths proti Dragons si našlo cestu přes 600 diváků, kteří chtěli vidět, zda si favorizování domácí poradí s hradeckými. Hod mincí provedl náměstek hejtmana olomouckého kraje Ing. Petr Vrána, hosté vyhráli a zvolili si příjem.

Jak je připravena na zápas, měla možnost jako první ukázat domácí obrana. Diváci hned od počátku věděli, jak jí pomoci, vytvořili hostujícímu útoku řádné dusno a první drive vedený především po zemi tak neznamenal žádný větší posun. Na řadě byl domácí útok, který minulý zápas nezačal vůbec dobře. Tentokrát to ale bylo jiné. Souvislým, především passovým drivem se posunuli až před endzónu hostů, kam si nakonec doběhl sám quarterback Michal Stoklásek, kterému se otevřela hostující obrana. Jaroslav Ulica potvrdil svou spolehlivost a domácí tak po chvíli vedli 7:0.

Druhý drive hostujícího útoku vypadal lépe, podařilo se mu zkompletovat několik pěkných passů a pomalu se dostával do domácí redzóny. Obrana ale včas zabrala a nedovolila hostům skórovat. I ve druhém drivu se domácí útok po hřišti posouval především passovou hrou a přesným touchdownovým passem skončila i akce Stoklásek-Novotný. Na konci druhého poločasu pak dostal domácí útok ještě jednu šanci, sice s omezeným časem, přesto se ale dostal do redzóny, body však nepřibyly, protože pokus o field goal orazítkoval obě tyče a vypadl ven.

Ve druhé čtvrtině potvrdil hradecký útok zlepšený výkon, přestože běhová hra vázla. Své kvality ukázal hostující quarterbacl, který dokázal za pohybu nacházet své spoluhráče nebo získávat yardy po svých. Takto se postupně dostali až k domácí endzóně, kde pak krátký pass našel v endzóně ruce Martina Staška a po úspěšném potvrzení Michala Žahourka to najednou bylo jen 14:7.

Domácí útok však byl na tento zápas skvěle připraven, opět se posouval především vzduchem, aby do endzóny nakonec došel po zemi. Svůj obvyklý standard potvrdil Michal Bock. Domácímu special týmu však při potvrzení propadl jeden hostující hráč a bylo zablokováno. Domácí obrana zřejmě nechtěla zůstat pozadu, a tak svůj útok poslala na hřiště velice záhy po zachyceném interceptionu. Domácí útok ví, že takové příležitosti je třeba využívat. Spolupráce Stoklásek-Novotný opět skončila po 18yardovém passu v endzóně. Na poločas tak odchází domácí spokojeni s vedením 27:7.

Třetí čtvrtinu měli podle očekávání začínat na míči domácí, ale hosté to odmítli povedeným onside kickem, který se domácím nepodařilo zalehnout. Obrana tak musela jít na hřiště. Hostující útok opět ležel především na bedrech samotného jeho dirigenta, což k bodovému zisku nevedlo. Před domácím útokem však bylo poprvé 80yardové hřiště a čekalo se, jak si s tím poradí. Domácí ofenzivní koordinátor poslal na hřiště náhradníky, což se na hře podepsalo a poprvé se mohla pochválit hostující obrana. Hostující útok ale se svým drivem nenaložil vůbec dobře. Domácí útok tak dostal šanci ukázat, že i hráči, kteří toho tolik nenahrají, mají své kvality. To se povedlo a po ose Stoklásek – Šulák z toho byl další touchdown vzduchem, který tentokrát letěl 19 yardů.  Na konci třetí čtvrtiny tak bylo na ukazateli skóre 34:7.

Během čtvrté čtvrtiny hostující útok začal kupit zbytečné fauly, v důsledku čehož se posouval více dozadu, než dopředu. Vše vylepšil vydařený punt z nohy Ladislava Pulce, který vyskákal z hřiště na 2 yardech. Za domácí se na hřiště dostal i druhý quarterback Martin Štěpáník, kterému nepomohli recieveři a po dvou dropech tak musel na hřiště domácí punt tým v hodně nevýhodné pozici. Ta skončila vyšlápnutím puntera ze hřiště a hosté tak zaznamenali 2 body po safety. Po domácím kickoffu šel hostující útok znovu na hřiště a do endzóny si doběhl nejlepší hráč hostů, quarterback Richard Brown. Druhý drive pod taktovkou Štěpáníka už byl pohlednější a skončil až těsně před endzónou po dropu v endzóně. Hosté už se na odpor nezmohli a zápas tak ukončilo klekání domácího útoku a potlesk spokojených diváků.

Autor článku: Petr Stejskal

Detail zápasu

Přerov Mammoths
34 : 16
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 14 13 7 0
DRA 0 7 0 9

Datum: 2.6.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 650
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Ján Polák (U), Tomáš Frehar (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Richard Gazdík (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Michal Stoklásek, 7y run (Jaroslav Ulica kick); 8:15
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Filip Novotný, 2y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 2:57
2.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 14:7 - Martin Stašek, 4y pass od Richard Brown (Michal Žahourek kick); 9:40
Přerov Mammoths TD - 21:7 - Michal Bock, 5y run (Jaroslav Ulica kick); 7:47
Přerov Mammoths TD - 27:7 - Filip Novotný, 18y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 5:13
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 34:7 - Zdeněk Šulák, 19y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 0:30
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons SAF - 34:9; 9:09
Hradec Králové Dragons TD - 34:16 - Richard Brown, 8y run (Michal Žahourek kick); 8:16