Home  /  Zprávy  /  Amazonky a Black Cats vstupují do sezony

Amazonky a Black Cats vstupují do sezony

(pá) 13. září 2019, Radim Kroulík

Šlágrem víkendu bude nedělní repríza Rose Bowlu. Prague Black Cats vyrazí do Brna, kde vyzvou Amazons. V Juniorské lize se nám poprvé v letošní sezoně představí Ústí nad Labem Blades a Příbram Bobcats. K prvním zápasům se představí také týmy ve 2. ženské lize, která má úvodní turnaj v Ostravě.

1. ženská liga

Brno Amazons - Prague Black Cats
Souboj rivalek. Amazons a Black Cats zatím byly pokaždé proti sobě v Rose Bowlu. Premiérový ročník ovládly Black Cats, od té doby se ale třikrát v řadě radovaly z titulu Amazons. První měření sil nám v neděli napoví, v jaké formě jsou týmy na úvod sezony. Loňskou sezonu otevřely lépe Amazons, které v úvodním zápase proti Black Cats zvítězily 32:7. Výkonnostní odskok pak potvrdily druhým vítězstvím v základní části (45:20 v Praze) a nakonec i v Rose Bowlu, který ovládl brněnský tým 32:6. Otázka před prvním střetnutím v letošní sezoně je jasná. Podařilo se Black Cats posunout výkonnost blíže k Amazons? Black Cats by jistě rády přerušily šňůru výher rivalek.

Zápas Amazons - Black Cats začíná v neděli od 15:00.

2. ženská liga

Také letos se 2. ženská liga hraje turnajovou formou. K prvnímu turnaji odcestují Blades a Bobcats do Ostravy, kde budou na domácím hřišti bojovat Diamonds. Loňskou ligu přesvědčivě ovládly Bobcats, které vyhrály všech 6 zápasů v základní části a nezaváhaly také ve finálovém turnaji. Mnohem vyrovnanější bitvy svedly Blades a Diamonds, které se praly o konečné druhé místo. Bude mít letošní ročník podobný průběh nebo se někomu podaří přiblížit Bobcats a boj o celkové vítězství v lize bude mnohem napínavější?

Juniorská liga

Pardubice Stallions - Ústí nad Labem Blades
Na první zápas chtějí v Pardubicích určitě rychle zapomenout. Na hřišti Prague Lions totiž dominoval pražský útok, který ze všech drivů dokázal skórovat. Teď se Stallions představí doma proti Blades, které čeká letošní premiéra. Dokáže si pardubický tým spravit chuť po kruté porážce 26:73 z úvodního zápasu? Blades mají výhodu, že zatím neodkryli karty a Stallions tak neví, na co se připravit. Na druhou stranu může Blades svazovat nerozehranost, kdy úvodní zápas v sezoně nemusí potkat v tým v dobrém rytmu. Pro týmy to bude první střetnutí v Juniorské lize.

Zápas Stallions - Blades začíná v neděli od 14:00.

Příbram Bobcats - Prague Mustangs
Mustangs jsou na tom podobně jako Stallions. V úvodním zápase museli překousnout vysokou porážku od pražského týmu (s Black Panthers prohráli 0:56) a teď je čeká soupeř, pro kterého to bude první zápas v sezoně. V loňské sezoně ovládli vzájemný zápas Bobcats, kteří zvítězili 39:18. V zápase byl hodně aktivní Tomáš Vokurka, který si připsal tři passové touchdowny, jeden po zemi a ještě jeden po zachyceném interceptionu. I v letošní sezoně bude Vokurka tahounem Bobcats. 

Zápas Bobcats - Mustangs začíná v sobotu od 17:00.

Dorostenecká liga

Dorostenecká liga pokračuje třetím turnajem v Ostravě. Za domácími Steelers přijedou Lions a Gladiators. Po dvou turnajích jsou na tom v tabulce nejlépe Sígrs s bilancí 3-1. Lions s bilancí 0-2 čekají na svou první výhru v sezoně. Turnaj v Porubě začíná v neděli od 13:00.

Flagová liga U15

Turnajem v pražském Kačerově pokračuje Flagová liga U15. V neděli se proti sobě představí Lions, Black Panthers, Rangers a Steelers. Z této čtveřice si v tabulce zatím nejlépe vedou Black Panthers, kteří jsou na prvním místě s bilancí 20-1. Na opačné straně tabulky jsou Rangers. Lions drží s bilancí 18-6 postupovou příčku a Steelers se momentálně pohybují ve středu tabulky.

NFL

V neděli opět můžete večer naladit zápasy NFL na stanici Sport TV. Ve druhém kole se na obrazovkách Sport 2 představí od 19:00 Green Bay Packers proti Minnesotě Vikings. Od 22:30 bude odvysílán zápas Los Angeles Rams - New Orleans Saints a vše završí noční zápas od 2:15 duel Atlanta Falcons - Philadelphia Eagles. Tématem kola bude jistě také to, jestli se problémová hvězda Antonio Brown představí poprvé v dresu Patriots. O jeho eskapádách se můžete dočíst v článku na iDnes.