Home  /  Zprávy  /  Soutěž mužů směřuje ke startu v polovině srpna

Soutěž mužů směřuje ke startu v polovině srpna

(čt) 30. duben 2020, Radim Kroulík

Rada České asociace amerického fotbalu na své schůzi rozhodla o dalším směřování soutěže mužů pro letošní rok. S přihlédnutím k aktuální situaci, v souladu s většinovým názorem klubů a podle marketingových priorit začne soutěž mužů v polovině srpna. Tradiční podzimní soutěže (ženy, dorost, junioři) proběhnou s drobnými změnami paralelně se soutěží mužů. Všechna současná rozhodnutí počítají s variantou uvolnění vládních opatření a možnosti trénovat a hrát zápasy. Jednotlivá hlasování o podobě soutěží najdete ve Zprávách ČAAF.

Muži od srpna

Pro ligy s více než 6 zápasy začne sezona 15. srpna, o týden později pak začnou ligy, které mají méně než 7 zápasů. Konec soutěže mužů je plánován na přelom října a listopadu. Věková kategorie mužů je stanovena na ročníky 2001 a starší. Ročníky 2002 pak půjde postaršit i bez předchozí zkušenosti. Hráči juniorského věku nebudou moct hrát současně v mužském i juniorském týmu.

Junioři nově U21, dorost U18

Vzhledem k obavám nad nedostatečnou šířkou hráčských kádrů se Rada ČAAF rozhodla rozšířit juniorskou kategorii na U21. Juniorská liga pak začne tradičně na začátku září. Dorostenecká liga bude nově U18. Flagová liga U15 bude mít oproti předchozím sezonám zkrácenou ligu pouze na podzimní část.

Soutěže žen, juniorů a dorostenců budou vypsané téměř standardním způsobem a proběhnou podle tradičního harmonogramu.