Home  /  Zprávy  /  Dohrávka Patriots s Dietos a podzimní soutěže v plném proudu

Dohrávka Patriots s Dietos a podzimní soutěže v plném proudu

(pá) 17. září 2021, Radim Kroulík

Kittfort liga skončila, ale letošní sezona pokračuje tradičními podzimními soutěžemi. V mužích je na programu pouze dohrávka 1. kola mezi Patriots a Dietos. Odloženou premiéru si o víkendu na třetí pokus odbude 2. dorostenecká liga. Do akce poprvé také nastoupí flagové týmy žen. Nezapomeňte si natipovat v naší soutěži Pick’em

2.Liga

Pilsen Patriots (2-1) - Šumperk Dietos (1-2)

Dietos po prvním zápase sezony proti Sharks požádali o odklad zápasu na hřišti Patriots. Zápas se tak odehraje až nyní. Patriots budou v zápase favoritem. Dobrým měřítkem výkonnosti mohou být zápasy obou týmů proti Greenraiders. Dietos s Mladou Boleslaví prohráli 6:19, naopak Patriots minulý víkend porazili stejného soupeře 46:7. Navzdory jasnému výsledku si na rozhodující náskok museli Patriots počkat až do druhého poločasu. Ten první totiž skončil 6:0 v jejich prospěch. Ještě v průběhu třetí čtvrtiny snižoval boleslavský Jelínek na 7:18. Závěrečná čtvrtina již ale byla plně v režii Patriots a čtyřmi touchdowny zpečetili výhru.

Patriots bude chybět několik hráčů, kteří se o víkendu zúčastní reprezentačního kempu. Naopak k dispozici bude po zranění quarterback Martin Erneker. Patriots i tak budou jasným favoritem.

Dietos půjdou do zápasu dobře naladěni z minulého kola, ve kterém porazili na domácím hřišti Foxes 42:0. O výhře rozhodli Dietos v úvodní čtvrtině, když si quarterback Jan Kolařík připsal tři passové touchdowny a jeden touchdown přidala také obrana z interceptionu. Kolařík si v zápase připsal 5 passových touchdownů. Nyní ale čeká Dietos mnohem těžší soupeř, proti kterému bude těžké se prosadit. V předcházejících zápasech se útok Dietos trápil, když si proti Sharks nepřipsal ani bod a proti Greenraiders pouze 6 bodů. Po přestřelce proti Foxes tak lze očekávat, že bude mít útok Dietos větší problémy s produktivitou.


Zápas Patriots - Dietos začíná v sobotu od 14:00.

Ženská liga

Prague Harpies (2-0) - Prague Black Cats (1-1)
Pražské týmy čeká rychlá odveta. První vzájemný zápas totiž odehrály minulý týden. V něm se radovaly z výhry 23:6 Harpies, které si v úvodní čtvrtině dokázaly vybudovat náskok 14:0 a průběh zápasu kontrolovat. Black Cats si na bodový úspěch musely počkat až do samotného závěru, kdy už bylo o vítězi rozhodnuto. Barbora Dlabolová minutu a půl před koncem zápasu pouze upravila skóre na konečných 6:23. Harpies se tak podařilo ubránit úderné duo sester Dlabolových. Za zmínku také stojí výkon kickera Terrezy Jedličkové, která dokázala potvrdit oba úvodní touchdowny a v průběhu třetí čtvrtiny navýšila skóre 27yardovým field goalem.


Harpies jsou po dvou zápasech s bilancí 2-0 na prvním místě a případná výhra v odvetě by je výrazným způsobem nasměrovala k historicky první účasti ve finálovém Rose Bowlu. Proti budou Black Cats, které mají shodnou bilanci 1-1 s Amazons a je jisté, že o dvě finálové vstupenky budou bojovat tyto tři týmy.

Zápas Harpies - Black Cats začíná v sobotu od 14:00.

Juniorská liga

Brno Sígrs (0-1) - Prague Black Panthers (2-0)
Brněnské Ivanovice čeká v sobotu dvojzápas Sígrů proti Black Panthers. Kromě juniorů se proti sobě představí také dorostenci. Přestože se jedná o třetí hrací víkend Juniorské ligy, tak pro Black Panthers to bude první zápas letošní sezony. Sígrs mají za sebou prohru proti Steelers 14:28. Black Panthers v loňské nedohrané sezoně měli bilanci 3-0 a opět potvrzovali roli hlavního favorita soutěže. Ve stejné pozici je pražský tým také letos, a tak bude i proti Sígrs favoritem. Sígrs v loňské sezoně v Juniorské lize tým neměli, ale dobře si vedli dorostenci (bilance 3-0) a někteří hráči přešli do juniorské kategorie. Zápas proti Black Panthers bude pro brněnský tým dobrým měřítkem sil.

Zápas Sígrs - Black Panthers začíná v sobotu od 15:00.

Ostrava Steelers (1-0) - Prague Lions (0-2)

Steelers se loňská sezona Juniorské ligy nepovedla, když po předčasném ukončení byli na posledním místě s bilancí 0-3. Letos vstoupili do sezony mnohem lépe, a to výhrou 28:14 nad Sígrs. Výraznou postavou Steelers byl running back Adam Žouželka, který přišel do týmu z Přerova a jeho zkušenosti z Kittfort ligy dokázal zužitkovat třemi touchdowny.

Lions v loňské sezoně museli zkousnout prohru 14:47 s Black Panthers. Letos ani k pražskému derby v základní části nedošlo, protože zápas byl kontumován ve prospěch Black Panthers. Lions ale mají dlouhodobě kvalitní juniorský tým, který má vždy ambice na titul. Vzhledem ke dvěma kontumovaným zápasům je pro Lions cesta do finále prakticky zavřena, to ale neznamená, že se ve zbývajících zápasech nebudou chtít předvést v dobrém světle. Na soupisce mají Lions početné zastoupení hráčů, kteří nastupovali v letošní sezoně také v Kittfort lize a tyto zkušenosti by v zápasech Juniorské ligy měly být znát.


Zápas Steelers - Lions začíná v neděli od 15:00.

1. dorostenecká liga

Brno Sígrs (0-0) - Prague Black Panthers (1-0)
Jako první přijdou na řadu v Brněnských Ivanovicích dorostenci. Sígrs čeká letošní premiéra. Black Panthers mají za sebou domácí výhru 54:8 nad Blades. Black Panthers v prvním zápase zaznamenávali touchdownové úspěchy především po zemi. Z 8 touchdownů jich 7 bylo běhových. O jediný touchdownový pass se postaral quarterback Yamato, který přesně našel Crosbyho. Sígrs se v loňské sezoně v této lize dařilo, ale bude záležet, kolik hráčů z loňské soupisky zůstalo také letos.

Zápas Sígrs - Black Panthers začíná v sobotu od 11:00.

2. dorostenecká liga

V Příbrami se na třetí pokus odehraje první turnaj 2. dorostenecké ligy. Kromě Bobcats se představí ještě Steelers a Gladiators. Steelers se v loňské sezoně v této lize dařilo, když měli bilanci 7-1. Gladiators v loňské sezoně hráli 1. dorosteneckou ligu, kde skončili s bilancí 1-2. Jedinou výhru si připsali proti Prague Lions. Bobcats loni do Soutěže dorostu nenastoupili.

Turnaj v Příbrami začíná v sobotu ve 13:00.

Flagová liga žen

Do Flagové ligy žen se letos přihlásily čtyři týmy, které si v Praze odbudou letošní premiéru. Black Panthers doplní na turnaji Bobcats, Hurricanes a Steelers. Naposledy se hrála tato liga v roce 2019 a ze současných účastnic ji odehrály pouze Bobcats.

Turnaj v Praze začíná v sobotu v 11:30.

Flagová liga U15

V plném proudu je Flagová liga U15. Také tento víkend jsou na programu tři turnaje, a to v Praze, Plzni a v Brně. Steelers ani po 14 zápasech nenašli přemožitele a jsou na prvním místě. Za nimi jsou Patriots (12-2) a Bobcats (11-3). O čtvrté postupové místo probíhá souboj mezi Black Panthers (9-5) a Alligators (8-6). 

NFL

V neděli pokračuje také program zápasů NFL na O2 TV. Kanál Premier Sport 2 odvysílá od 19:00 zápas New York Jets - New England Patriots, od 22:25 Seattle Seahawks - Tennessee Titans a noční zápas Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs začíná ve 2:20.