Home  /  Zprávy  /  Stallions a Sharks jsou blízko postupu do Silver Bowlu

Stallions a Sharks jsou blízko postupu do Silver Bowlu

(pá) 24. září 2021, Radim Kroulík

O víkendu jsou na programu 3 zápasy 2.Ligy a pokračují také tradiční podzimní soutěže. Základní část 2.Ligy se pomalu blíží ke konci a ve hře jsou tak dvě postupová místa do Silver Bowlu. K nim mají zatím nejblíže Stallions a Sharks. Nezapomeňte si natipovat v naší soutěži Pick’em

2.Liga


Pilsen Patriots (3-1) - Jičín Hurricanes (2-2)
Patriots mají za sebou dohrávku úvodního kola proti Dietos. Přestože Dietos měli na soupisce pouze 13 hráčů, tak kladli mnohem větší odpor, než domácí očekávali. Hosté i bez quarterbacka Jana Kolaříka dokázali skórovat 17 bodů. Rozhodující náskok si Patriots vybudovali v závěrečné čtvrtině, když oslabenému soupeři dali 21 bodů, čímž upravili skóre výrazně ve svůj prospěch na konečných 52:17.

Patriots jsou v tabulce na dostřel prvním dvěma místům zaručujících postup do Silver Bowlu. Proti nim ale mluví prohra se Stallions a fakt, že nebudou hrát vzájemný zápas s Sharks. Patriots tak zdaleka nemají postupový osud ve svých rukách.

Nyní čeká na Patriots další domácí zápas, tentokrát proti Hurricanes, kteří mají bilanci 2-2. Jičín v závěru základní části čeká především souboj o konečné čtvrté místo s Greenraiders. Do zápasu proti Patriots půjdou Hurricanes jako outsider. Po dvou výhrách z úvodu sezony narazili Hurricanes na soupeře z původní 2.Ligy, Stallions a Sharks, a výsledkem byly dvě prohry a skóre 0:116. Proti dalšímu silnému soupeři to tak nebudou mít Hurricanes jednoduché ani ve třetím zápase v řadě.

Zápas Patriots - Hurricanes začíná v sobotu od 14:00.

Trutnov Rangers (0-4) - Třinec Sharks (4-0)
Oba týmy mají v této fázi sezony naprosto rozdílné ambice. Rangers především dohrávají sezonu, naopak Sharks jsou blízko postupu do Silver Bowlu a stále drží neporazitelnost. Vzhledem k výsledkům z průběhu sezony nelze příliš očekávat vyrovnaný zápas. Rangers proti Stallions a Patriots prohráli vysokým rozdílem a nepřipsali si jediný bod. Podobný scénář se tak očekává i proti Sharks.

Zápas Rangers - Sharks začíná v sobotu od 14:00.

Pardubice Stallions (4-0) - Šumperk Dietos (1-3)
Stallions i po čtyřech odehraných zápasech neinkasovali jediný bod a sérii budou chtít prodloužit proti Dietos. Navíc si případnou výhrou mohou zajistit účast v Silver Bowlu, protože už by v takovém případě nemohli mít horší bilanci než 5-1 a mají k dobru vzájemný zápas s Patriots.

V posledním zápase proti Rangers se činil útok, obrana i special týmy Stallions. Útok si připsal 5 touchdownů, obrana 4 touchdowny a z punt returnů další 4 touchdowny. Dietos ale proti Patriots ukázali, že i v menším počtu mohou soupeře potrápit a na Stallions tak nečeká zápas v exhibičním tempu.

Zápas Stallions - Dietos začíná v neděli od 15:00

Ženská liga

Brno Amazons (1-1) - Warsaw Sirens (0-2)
Po bye weeku se Amazons a Sirens představí opět proti sobě v odvetě. První vzájemný zápas ovládly Amazons 59:20, když si klíčový náskok vybudovaly v prvním poločase, a to i díky třem touchdownům Terezy Kubicové. Tři touchdowny si proti Sirens připsala také Alžběta Heroschová. Amazons oproti předcházejícím sezonám nejsou tak dominantní v obraně. V loňské sezoně ve 4 zápasech základní části inkasovaly dohromady pouze 24 bodů, nyní inkasovaly 20 jen v zápase proti Sirens. Pokud chtějí Amazons pomýšlet na postup do dalšího Rose Bowlu, tak odveta proti Sirens je pro ně povinnou výhrou a ten hlavní boj o postup na ně bude čekat proti pražským týmům.

Sirens mají bilanci 0-2 a v obou případech prohrály s velkým rozdílem (o 50 bodů proti Harpies, o 39 s Amazons). 

Zápas Amazons - Sirens začíná v sobotu od 12:00.

Juniorská liga 

Brno Sígrs (0-2) - Ostrava Steelers (2-0)
Lions se kvůli kontumacím vyšachovali ze hry o postup do Junior Bowlu, a tak boj o postup do finále je především mezi Sígrs a Steelers. V prvním vzájemném zápase zvítězili Steelers 28:14, když se o 3 touchdowny postaral running back Adam Žouželka, který si protahuje letošní sezonu po účasti v Kittfort lize v dresu Mammoths. Pro obranu Sígrs bude právě zastavení Žouželky klíčem k úspěchu. Pro Sígrs je to poslední šance, jak si uchovat šanci na postup. V opačném případě by Steelers i Black Panthers měli bilanci 3-0.

Zápas Sígrs - Steelers začíná v sobotu od 15:00.

1. dorostenecká liga 

Ústí nad Labem Blades (0-1) - Brno Sígrs (1-0)
Oba týmy zažily rozdílný vstup do sezony proti stejnému soupeři. Sígrs dokázali porazit na domácím hřišti Black Panthers 33:20. Naopak Blades s Black Panthers podlehli 8:54. O favoritovi nadcházejícího zápasu je tak jasno.

Zápas Blades - Sígrs začíná v neděli od 15:00.

2. dorostenecká liga

V této lize se zatím více kontumovalo než hrálo. O víkendu nás čeká turnaj v Jihlavě, kam zavítají za domácími Gladiators také Lions a Bobcats. Gladiators se s Bobcats potkali minulý týden a Gladiators zvítězili 45:32.

Turnaj v Jihlavě začíná v sobotu v 17:00. 

Flagová liga U15

Ve flagové lize jsou na programu již tradičně 3 turnaje, a to v Jihlavě a dva v Ostravě. I po 17 odehraných zápasech si Steelers 1 drží neporazitelnost. V závěsu pak jsou Patriots s bilancí 14-1-2 a Bobcats 13-1-3. Hlavní boj tak je o čtvrté postupové místo, na které mají šanci Black Panthers, Alligators a Lions.

Flagová liga žen

Minulý víkend odstartovala Flagová liga žen, která nyní pokračuje turnajem v Příbrami. Z prvního turnaje vzešly nejlépe Black Panthers, které zvítězily ve všech 3 zápasech. Naopak Hurricanes na svou první výhru čekají.

NFL

V neděli nemůže chybět program NFL zápasů na kanálu Premier Sport 2. Od 19:00 odvysílá zápas Kansas City Chiefs - Los Angeles Chargers, následně od 22:25 zápas Los Angeles Rams - Tampa Bay Buccaneers a v nočním zápase San Francisco 49ers - Green Bay Packers.