Home  /  Zprávy  /  Preview: Zápasově skromný víkend

Preview: Zápasově skromný víkend

(pá) 1. říjen 2021, Radim Kroulík

Program zápasů na tento víkend byl výrazně zredukován kvůli původně plánovanému zápasu Česko - Rusko. Bohužel ruský tým nemůže na sobotní zápas přicestovat, a tak nám zůstal velmi zredukovaný program, ve kterém převládají flagové turnaje v kategorii U15. V tacklové verzi se hraje pouze přesunutý zápas Greenraiders - Foxes a turnaj 2. dorostenecké ligy v Ostravě. 

2.Liga


Mladá Boleslav Greenraiders - Tábor Foxes
Greenraiders se v letošní sezoně prezentují jako nejsilnější tým z původní 3.Ligy. Na kontě má výhry s Rangers a Dietos a je na čtvrtém místě tabulky za trojicí Stallions, Sharks, Patriots. Jelikož nejbližším pronásledovatelem v tabulce jsou Hurricanes, kteří minulý zápas v polovině ukončili, tak jsou Greenraiders velmi blízko k tomu zůstat na čtvrté pozici.

V Bělé pod Bezdězem se v neděli představí Foxes, kteří s bilancí 0-4 a skóre 23:129 budou outsiderem zápasu. Foxes ve čtyřech zápasech skórovali všech svých 23 bodů v jediném zápase, a to proti Hurricanes, kdy byli velmi blízko vítězství. Ve zbylých zápasech si nepřipsali ani bod a zápasy skončily jednoznačnými výsledky (0:82 proti Stallions, 0:75 proti Sharks a 0:42 proti Dietos). Také proti Greenraiders budou mít Foxes plné ruce práce, aby také tento zápas neskončil jednoznačným výsledkem s nulou na kontě útoku.

Greenraiders půjdou do závěrečné fáze sezony proti Foxes a následně proti Hurricanes odpočatí. Jejich poslední zápas byl 12. září proti Patriots. Zápas proti Foxes by měl průběhem být velmi podobný jako proti Rangers, ve kterém táhli útok Filip Jelínek a Daniel Novák. Duo running backů si připsalo dohromady 5 touchdownů.

Zápas Greenraiders - Foxes začíná v neděli od 15:00.

2. dorostenecká liga

Po sérii kontumací prvních kol se minulý víkend v Jihlavě odehrál poprvé kompletní turnaj. V něm dominovali Prague Lions, kteří nejprve porazili Gladiators 40:8 a následně také Bobcats 42:6. Vzhledem ke kontumacím mají ale Lions bilanci 2-4 a jsou na třetím místě tabulky. Té vévodí Gladiators s bilancí 4-1. Do konce základní části ale stále zbývá odehrát čtyři turnaje. V neděli se v Ostravě představí společně se Steelers také Lions a Gladiators.

Turnaj začíná ve 13:00.

Flagová liga žen

Po dvou odehraných turnajích se Prague Black Panthers ukázaly být jako hlavním favoritem ligy. S bilancí 6-0 a skóre 165:39 jsou s náskokem na prvním místě. Bobcats na druhém místě mají bilanci 3-2. Další turnaj je na programu v neděli v Jičíně. Domácí Hurricanes budou chtít zlomit sérii 6 proher a připsat si první výhru.

Turnaj začíná ve 13:00.

Flagová liga U15

Také tento víkend jsou na programu hned tři turnaje. Steelers i po 20 odehraných zápasech nenašli přemožitele a s náskokem jsou na prvním místě. Mnohem vyrovnanější je situace mezi druhým a šestým místem, na kterých jsou Patriots (15-1-4), Bobcats 1 (14-1-5), Black Panthers (13-7), Lions (12-8) a Alligators (12-8). Prolomit sérii 12 proher budou chtít Gladiators, kteří na první výhru v letošní sezoně stále čekají.

Sobotní dva turnaje v Příbrami začínají v 13:00. V neděli pak brněnský turnaj začíná v 11:00.

NFL

V neděli odvysílá kanál Premier Sport 2 zápasy Cowboys - Panthers (od 19:00), Packers - Steelers (od 22:25) a Patriots - Buccaneers (od 2:20).