Home  /  Zprávy  /  Greenraiders proti Foxes potvrdili roli favoritů a vyhráli s nulou

Greenraiders proti Foxes potvrdili roli favoritů a vyhráli s nulou

(po) 4. říjen 2021, Radim Kroulík

V neděli 3. 10. se v Bělé pod Bezdězem odehrál zápas domácích Mladá Boleslav Greenraiders a hostujících Tábor Foxes. Oba týmy utrpěly v předchozím kole porážku, domácí však do zápasu nastupovali v roli favorita.

 

První začínali na míči domácí. Mladá Boleslav se ve svém úvodním útočném drivu sice zvládla úspěšně posouvat po hřišti, a dostala se až na hranici endzóny hostů, ale touchdownem ho zakončit nedokázala. Tento drive tak skončil úspěšným field goalem Filipa Jelínka a domácí se dostali do vedení 3:0.

 

Útoku Foxes se příliš nedařilo a byli donuceni k puntu. Na míč se tedy dostal znovu útok domácích, kterému se opět podařilo dostat do blízkosti endzóny Tábora. Boleslavští tentokrát nezaváhali a po krátké přihrávce vzduchem od Vojtěcha Duly skóroval Jakub Kováč. Touchdown potvrdil kopem Filip Jelínek.

 

Následný útočný drive Foxes opět končil puntem. Na konci první čtvrtiny ještě stihl přidat další touchdown Daniel Havlina po zachyceném krátkém passu od Vojtěcha Duly. Filip Jelínek ho opět potvrdil kopem.

 

Útok hostů i nadále nenacházel skuliny v obraně domácích. Pro domácí se posléze opakovala situace z úvodu zápasu, když se dokázali posunout na hranici endzóny, ale byli donuceni zakončit drive field goalem. Foxes začínali úspěšněji využívat hru vzduchem, ale na snížení náskoku domácích to stále nestačilo. Obrana Tábora dala svému útoku, po zachyceném interceptionu, další šanci, kterou se jim ale opět nepodařilo využít.

 

Nastoupil tedy útok domácích, a hned z první akce si druhý touchdown připsal Jakub Kováč po zachycené dlouhé přihrávce od Vojtěcha Pulce. V závěru prvního poločasu si připsala body také obrana domácích, když nevydařený snap hostů skončil v jejich vlastní endzóně, což mělo za následek safety.

 

V úvodu druhého poločasu dostal útok Greenraiders výbornou příležitost skórovat po fumble recovery pár yardů před endzonou hostů. Tuto šanci využil běhovým touchdownem Daniel Novák.

 

Foxes byli ve svém útočném drivu opět donuceni puntovat. Ke konci třetí čtvrtiny skóroval po zemi Filip Jelínek, a tuto akci potvrdil dalším úspěšným během za dva body.

 

V poslední čtvrtině se opět dostala ke slovu obrana Mladé Boleslavi. Runningback Foxes při tacklu nezvládl udržet míč pod kontrolou, čehož využil Matěj Špalek a doběhl si pro dlouhý 60yardový fumble return. Za dva body ho potvrdil Jan Gavurapo zachycené přihrávce vzduchem od Vojtěcha Duly. V poslední akci zápasu ještě navýšil náskok domácích linebacker Šimon Kovařík, který si po zachyceném interceptionu doběhl pro pick-six.

 

Autor článku: Petr Šifalda

Detail zápasu

Mladá Boleslav Greenraiders
58 : 0
Tábor Foxes Tábor Foxes
Q1 Q2 Q3 Q4
GRD 17 12 15 14
FOX 0 0 0 0

Datum: 3.10.2021 v 15:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 155
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Milan Remeš (U), Peter Steiner (HL), Filip Malý (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders FG - 3:0 - Filip Jelínek II, 30y; 7:06
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 10:0 - Jakub Kováč, 5y pass od Vojtěch Dula (Filip Jelínek II kick); 2:54
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 17:0 - Daniel Havlina, 6y pass od Vojtěch Dula (Filip Jelínek II kick); 0:00
2.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders FG - 20:0 - Filip Jelínek II, 34y; 6:57
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 27:0 - Jakub Kováč, 30y pass od Vojtěch Pulec (Filip Jelínek II kick); 2:29
Mladá Boleslav Greenraiders SAF - 29:0; 1:06
3.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 36:0 - Daniel Novák, 7y run (Filip Jelínek II kick); 10:40
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 44:0 - Filip Jelínek II, 7y run; 4:00
4.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 52:0 - Matěj Špalek, 60y fumble return (Jan Gavura 2pt pass od Vojtěch Dula); 7:39
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 58:0 - Šimon Kovařík, 30y interception return; 0:00