Home  /  Zprávy  /  Konec základní části 2.Ligy. Sharks a Patriots bojují o postup do finále

Konec základní části 2.Ligy. Sharks a Patriots bojují o postup do finále

(pá) 8. říjen 2021, Radim Kroulík

O víkendu se odehraje poslední kolo základní části 2.Ligy a ve hře je stále jedno postupové místo do finálového Silver Bowlu. Postup v rukách mají Sharks, kteří si mohou zajistit účast ve finále vlastním výkonem. Naopak Patriots musí kromě vlastního výkonu doufat i v cizí pomoc. Kromě mužů je na programu také kompletní kolo žen a juniorů.

 

2.Liga

 

Třinec Sharks (5-0) - Pardubice Stallions (5-0)

Stallions si zajistili účast ve finále v minulém kole výhrou nad Dietos. Sharks mají postup ve svých rukách a ani nemusí zvítězit. Pro postup Třince do finále totiž stačí, aby Sharks neprohráli o více než 13 bodů. Při prohře o 15 a více bodů by se do finále dostali Patriots (za předpokladu, že Patriots vyhrají svůj zápas s Foxes o více než 35 bodů). Při prohře o 14 bodů by o postupu rozhodl los.

 

Sharks tak nastupují do posledního zápasu základní části na domácím hřišti s tím, že jde “o všechno”. Navíc proti soupeři, který toho v posledním zápase nemůže moc získat a navíc se musel v posledním kole potýkat s absencí obou svých quarterbacků. Tento faktor tak může hrát pro Sharks.

 

Zápas nabídne duel dvou týmů, které si v základní části počínaly suverénně. Sharks i Stallions proti papírově slabším soupeřům dominovali a zápasy končily vysokými rozdíly ve skóre. Stallions se nadřeli především v prvním zápase proti Patriots. Sharks proti plzeňskému týmu nehráli, a tak nemáme vzájemné porovnání nadcházejících soupeřů proti Patriots.

 

Zápas Sharks - Stallions začíná v sobotu ve 14:00. 

 

Jičín Hurricanes (2-3) - Mladá Boleslav Greenraiders (3-2)

Oba týmy vstupují do posledního zápasu letošní sezony ve značně rozdílném rozpoložení. Hurricanes v posledním kole v poločase vzdali zápas s Patriots za stavu 0:70. Naopak Greenraiders letos ukazují, že udělali výkonnostní skok a odpoutali se od týmů z původní 3.Ligy. Nyní se Greenraiders nachází přesně na pozemí těchto dvou lig. Zápasy s Sharks a Patriots jednoznačně prohráli, zápasy s ostatními týmy naopak jednoznačně vyhráli. Proti Hurricanes tak bude favoritem tým z Mladé Boleslavi, který si výhrou může zajistit konečné čtvrté místo.

 

Hurricanes už nejspíš především vyhlíží konec sezony. Po slibném začátku, kdy Jičín vyhrál první dva zápasy, se tým začal postupně početně rozpadávat. Na hřišti Patriots pak trenéři v poločase usoudili, že již ani nemá smysl pokračovat a do druhé půlky nenastoupili kvůli obavě o zdraví hráčů. I tak mají Hurricanes o co hrát. Vítězství by je totiž posunulo na shodnou bilanci s Greenraiders 3-3 a vzájemný zápas by je posunul na konečné čtvrté místo.

 

Zápas Hurricanes - Greenraiders začíná v sobotu od 14:00.

 

Tábor Foxes (0-5) - Pilsen Patriots (4-1)

Foxes v letošní sezoně nevyhráli a k získání první výhry je čeká náročná překážka v podobě Patriots, kteří navíc budou stále hrát o šanci na účast v Silver Bowlu. Patriots potřebují zvítězit o více než 35 bodů, a tak lze čekat, že na svého soupeře vlétnou. Vzhledem k předchozím výsledkům by Patriots neměli mít problém se na potřebný náskok dostat. Klíčový zápas v Třinci začíná ve stejný čas jako v Táboře, a tak hráči nebudou dopředu vědět, jestli mají stále šanci na postup.

 

“Nechceme nic zanedbat a přistupujeme k tomuto zápasu jako ke každému jinému. Vycházíme z toho, že šance pořád je a podle toho taky budeme hrát,” hecuje tým hrající předseda Patriots Libor Kurfirst. 

 

Zápas Foxes - Patriots začíná v sobotu od 14:00.

 

Trutnov Rangers (0-5) - Šumperk Dietos (1-4) 

Rangers mají poslední šanci na první výhru v sezoně. Po pěti zápasech ale mají v útoku dohromady pouze 7 bodů, a to z prvního zápasu proti Hurricanes. Pokud chtějí Rangers přemýšlet na výhru, tak musí výrazně zlepšit produktivitu. Rangers sice hrají s týmem, se kterým sousedí v tabulce, ale Dietos v sezoně působili lepším dojmem, a to nejen při výhře nad Foxes. Dietos tak v posledním kole budou favoritem.

 

Zápas Rangers - Dietos začíná v neděli od 14:00.

 

Ženská liga

 

Prague Harpies (2-1) - Brno Amazons (2-1)

Hned tři týmy v Ženské lize mají bilanci 2-1. Zápas Harpies proti Amazons tak bude velmi důležitý pro postupové scénáře. Oba týmy již mají za sebou zápasy s Black Cats. Amazons proti Kočkám prohrály, Harpies mají s pražským rivalem bilanci 1-1. Amazons si spravili chuť po prohře s Black Cats zápasy se Sirens, které ovládly 59:20 a 66:34. Teď čeká brněnský tým mnohem těžší soupeř. Harpies už se Sirens hrály také a zvítězily 56:6. Do konce základní části zbývají 3 kola a sobotní soupeři se spolu utkají ještě jednou v posledním kole. První vzájemný duel tak rozdá karty.

 

Zápas Harpies - Amazons začíná v sobotu od 11:00.

 

Warsaw Sirens (0-3) - Prague Black Cats (2-1)

Sirens se nedaří držet české trojici týmů a je poslední s bilancí 0-3. V žádném ze svých zápasů navíc nebyla ani blízko k výhře. V nedělním zápase proti Black Cats tak nelze očekávat výrazně jiný průběh. Pro Black Cats je nedělní výhra povinností. Klopýtnutí proti poslednímu týmu by se totiž dohánělo jen velmi těžko.

 

Zápas Sirens - Black Cats začíná v neděli od 12:00.

 

Juniorská liga

 

Prague Lions (0-3) - Brno Sígrs (1-2)

Lions už jsou mimo hru o postup do Junior Bowlu. Naopak Sígrs se výhrou 28:14 v odvetě nad Steelers podařilo udržet ve hře. Navíc se brněnskému týmu podařilo smazat bodové manko z prvního vzájemného zápasu se Steelers, kdy prohráli 14:28. Vzájemné zápasy i body z těchto zápasů tak mají oba týmy stejné. Steelers už se podařilo připsat si výhru proti Lions a nyní jsou na řadě Sígrs, aby srovnali krok.

 

Lions si letošní sezonu představovali určitě jinak. Po kontumacích totiž prohráli se Steelers a jsou na posledním místě s bilancí 0-3.

 

Zápas Lions - Sígrs začíná v neděli od 14:00.

 

Prague Black Panthers (3-0) - Ostrava Steelers (2-1)

Black Panthers jsou na prvním místě s bilancí 3-0, ale mají odehraný pouze zápas proti Sígrs. V něm zvítězili 25:6 a velkou roli na tom měl Martin Mandík, který zaznamenal hned 4 úspěšné field goaly (první dokonce ze vzdálenosti 50 yardů). Výsledek Black Panthers proti Sígrs napovídá, že to proti Steelers nebude mít pražský tým jednoduché. Steelers už mají skalp Lions a výhra nad Black Panthers by jim výrazně pomohla v cestě za postupem do Silver Bowlu. Ostrava měla dobře nakročeno i v odvetě proti Sígrs, ale náskok 14:0 prohospodařila až k prohře 14:28.

 

Zápas Black Panthers - Steelers začíná v neděli od 11:00.

 

1. dorostenecká liga


Ústí nad Labem Blades (0-2) - Prague Black Panthers (1-1)

První vzájemný zápas těchto soupeřů z kraje sezony jasně ukázal, že je pražský tým favoritem. Black Panthers na domácím hřišti zvítězili 54:8. O čtyři touchdowny Black Panthers se postaral Adrian Malucha. Blades ani ve svém druhém zápase proti Sígrs nepředvedli lepší výkon a prohráli 0:56.

 

Zápas Blades - Black Panthers začíná v neděli od 14:00.

 

2. dorostenecká liga


Tři týmy ve 2. dorostenecké lize mají shodně na svém kontě 4 výhry, a to Gladiators, Steelers a Lions. Gladiators budou domácím týmem pro další turnaj, na který přicestují ještě Steelers a Bobcats. Bobcats mají bilanci 1-5 a jejich šance na postup je tak malá. Lions mají tento víkend volno.

 

Turnaj začíná v sobotu od 17:00.

 

Flagová liga žen


Po třech odehraných turnajích se Black Panthers a Bobcats vyprofilovaly jako hlavní favoritky. Pražský tým má bilanci 8-1, Bobcats pak 6-1-2. Naopak Hurricanes i po devíti zápasech na svou výhru čekají. Další turnaj se uskuteční v Ostravě.

 

Turnaj začíná v neděli od 11:00. 

 

Flagová liga U15


Flagová liga U15 má na programu tradičně 3 turnaje. Steelers 1 si dokázali vybudovat náskok a jsou první s bilancí 23-0. O další příčky pro play-off bude ještě pořádný boj. Tento víkend se hrají turnaje v Jihlavě, Příbrami a Ostravě.

 

NFL
 

Kanál Premier Sport 2 odvysílá hned 4 zápasy dalšího kola NFL.

15:30 Atlanta Falcons - New York Jets (Londýn)

19:00 Cincinnati Bengals - Green Bay Packers

22:05 Los Angeles Chargers - Cleveland Browns

2:20 Kansas City Chiefs - Buffalo Bills