Home  /  Zprávy  /  Stallions a Sharks se střetnou v Silver Bowlu a poslední víkend základní části

Stallions a Sharks se střetnou v Silver Bowlu a poslední víkend základní části

(pá) 22. říjen 2021, Radim Kroulík

Podzimní část letošní sezony se pomalu blíží do finiše. Ve 2.Lize Soutěže mužů je na programu finálový Silver Bowl v Pardubicích. Finále se odehraje také ve Flagové lize žen. V ostatních soutěžích se odehraje poslední kolo základní části. Postupové drama se ale na závěr základní části nekoná. Jedinou neznámou je totiž čtvrtý postupující do semifinále Flagové ligy U15. V ostatních ligách je už o složení finalistů rozhodnuto. Na našem Facebooku najdete soutěž k Silver Bowlu o vouchery Burger King.

Silver Bowl XVI

Pardubice Stallions (5-1) - Třinec Sharks (6-0)
Letošní ročník Soutěže mužů uzavře finále 2.Ligy v Pardubicích. Po sloučení druhé a třetí ligy byli Stallions a Sharks společně s Patriots největšími kandidáty na postup. Trojice týmů z původní 2.Ligy svou roli potvrdila. Sharks si zajistili účast v posledním kole právě proti Stallions, když zvítězili 23:14. Stallions narozdíl od Sharks velkou motivaci v tomto zápase neměli, protože již měli jistou účast v Silver Bowlu i pořádání zápasu.

Sharks se proti Stallions vydařil především první poločas, ve kterém zaznamenali hned několik interceptionů (Petr Outrata svůj interception rovnou vrátil pro touchdown). Také v útoku se Sharks dařilo, když obrana Stallions nedokázala zastavovat běhový útok soupeře. V klíčových momentech pomohl také zkušený quarterback Alan Kosniovský. Ten v úvodní čtvrtině při dlouhém čtvrtém downu zkompletoval dlouhý pass na Ševečka, který otevřel skóre zápasu 34yardovým touchdownem.

Stallions se proti Sharks probrali až ve druhém poločase, ve kterém dokázali snížit ztrátu z 0:20 na 14:23. Těšit je tak mohla alespoň větší disciplinovanost v zápase, kdy se o výraznou většinu faulů postarali hráči Sharks. K úspěchu ve finále ale budou muset Stallions výrazně zabrat v útoku i v obraně. Vzájemný zápas totiž vyzněl ve prospěch Sharks výsledkově i herně. 

Se Silver Bowlem mají v Pardubicích dobré zkušenosti. Stallions naposledy ovládli 2.Ligu v roce 2015, když porazili Ostravu Steelers 42:7. Tuto výhru si ale pamatuje pouze 7 současných hráčů na soupisce Stallions. Také na soupisce Sharks jsou pamětníci tohoto finále, kteří nastoupili v dresu Steelers, a to Petr Konopka a Czesław Siwy. Stallions ovládli druhou ligu také v letech 2010 a 2011. Pro Sharks to bude první účast v Silver Bowlu. V roce 2018 byli Sharks v Bronze Bowlu, ve kterém podlehli Prague Black Panthers 2 14:3.

 Zápas Stallions - Sharks začíná v neděli ve 14:00.

Ženská liga

Brno Amazons (2-3) - Prague Harpies (4-1)
Pomyslné předávání štafety. Amazons dosud nechyběly ve finále Ženské ligy, Harpies naopak ve finále nikdy nebyly. Tento rok si role prohodí. Amazons budou finálový zápas pouze sledovat v roli diváků. První vzájemný zápas vyhrály Harpies 20:14, a tak si Amazons mohou přát zakončit letošní sezonu odplatou na domácím hřišti.

Na výhře Harpies proti Amazons se ve druhém poločase výrazně podílela Hana Malická. Ta za stavu 7:14 nejprve snížila touchdownem na 14:14 a v závěrečné čtvrtině svým druhým touchdownem posunula Harpies k výhře.

Pro Harpies by druhá výhra nad zvučným soupeřem byla určitě velká psychická vzpruha do finálového Rose Bowlu, ve kterém se představí proti městským rivalkám Black Cats.

Zápas Amazons - Harpies začíná v sobotu od 14:00.

Prague Black Cats (4-1) - Warsaw Sirens (0-5)
Black Cats vykročily za postupem do Rose Bowlu hned v úvodním kole proti Amazons, ve kterém zvítězily 30:20 a cestu do finále zakončily druhou výhrou nad Amazons v minulém kole. V závěrečném kole čeká Black Cats poslední tým tabulky. Sirens v letošní sezoně nedokázaly trojici českých týmů konkurovat a momentálně mají bilanci 0-5 a skóre 96:257. Hned z kraje sezony tak bylo zřejmé, že polský tým nebude promlouvat do postupových scénářů. První vzájemný zápas vyhrály Black Cats 80:18 a pokud nepojmou nadcházející zápas v odpočinkovém režimu, tak budou proti Sirens favoritkami i tentokrát.

Zápas Black Cats - Sirens začíná v sobotu od 14:00.

 Juniorská liga

Prague Lions (2-3) - Ostrava Steelers (2-3)
Boj na dálku o druhé postupové místo do Junior Bowlu mezi Steelers a Sígrs se nekoná. Sígrs se totiž rozhodli z důvodu malého počtu hráčů k dispozici nenastoupit do závěrečného kola proti Black Panthers. Sígrs tak kontumačně prohráli a proti Black Panthers se ve finále představí Steelers.

Ostravský tým čeká před Junior Bowlem dobrá zatěžkávací zkouška. První vzájemný zápas proti Lions dokázali Steelers vyhrát 31:21, když ve druhém poločase dokázali otočit nepříznivé skóre 12:21. Proti Lions navíc chyběl running back Adam Žouželka. I bez něho se ale ostravský útok opíral především o běhovou hru a po zemi získal proti Lions 198 yardů.

Naopak Lions se dařilo více vzduchem, když si quarterback Hrynkiv připsal 16 zkompletovaných passů pro 251 yardů a 3 touchdowny. Hrynkiv se ve vzduchu spoléhal především na Josefa Janotu, který zápas zakončil s 10 zachycenými passy pro 194 yardů a 2 touchdowny. Ani výrazné příspěvky Hrynkiva a Janoty nestačily k vítězství Lions.

 Lions tak mohou litovat kontumací úvodních zápasů, které jim znemožnily postoupit do finále.

 Zápas Lions - Steelers začíná v neděli od 12:00.

1.dorostenecká liga

Prague Black Panthers (2-1) - Brno Sígrs (3-0)
Generálka na finálový Youth Bowl. Ve tříčlenné lize nedali Black Panthers a Sígrs šanci Blades, kteří skončili poslední s bilancí 0-4. První vzájemný zápas Black Panthers a Sígrs vyhrál brněnský tým 33:20. Výraznou měrou se na výhře podílel Kryštof Doležal, který si připsal dva úspěšné field goaly, jeden touchdown a tři úspěšná potvrzení za bod.

Teď čeká Sígrs dvě cesty do Prahy. Nedělní závěr základní části na hřišti Black Panthers bude pro oba týmy přípravou na finále, které se bude hrát 6.11. v Praze (na jiném hřišti).

Zápas Black Panthers - Sígrs začíná v neděli od 11:00.

2. dorostenecká liga

Závěrečný turnaj v Praze už o složení finálového zápasu nerozhodne. Mimo domácích Lions se v neděli  na turnaji představí také Steelers a Bobcats. Gladiators, kteří se ve finále utkají proti Steelers, mají volno. Turnajem skončí letošní účinkování pro Lions a Bobcats. 

Turnaj v Praze začíná v neděli v 16:00.

Flagová liga U15

Také Flagová liga U15, která začala v červnu, míří ke konci základní části. Před posledním víkendem je jisté pouze první místo Steelers. Bobcats a Lions budou mezi sebou na turnaji v Příbrami bojovat o konečné druhé místo. Pro týmy to ale nebude boj zásadní, protože bez ohledu na pořadí se Bobcats a Lions střetnou proti sobě v semifinále v Ostravě. Zajímavější tak bude boj o konečné čtvrté místo, o které budou bojovat Black Panthers a Patriots. Také tyto týmy se potkají v závěrečném turnaji proti sobě, a to v Plzni. Právě souboj Black Panthers a Patriots o poslední postupové místo je jediným soubojem o postup v celém víkendovém programu. 

Flagová liga žen

V sobotu je na programu finálový turnaj v Nové Pace. Favoritkami jsou Black Panthers, kteří vyhráli základní část s bilancí 10-1-1. Ve čtyřčlenné lize měly kladnou bilanci také druhé Bobcats (7-3-2). V semifinálových zápasech narazí Hurricanes na Black Panthers a Steelers na Bobcats. Finálový zápas je pak na programu v 13:30. 

NFL

Kanál Premier Sport 2 nabídne tradiční program ze 7. kola zámořské NFL.

19:00 Tennessee Titans - Kansas City Chiefs
22:25 Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears
pondělí 2:20 San Francisco 49ers - Indianapolis Colts
úterý 2:15 Seattle Seahawks - New Orleans Saints