Home  /  Zprávy  /  Poslední soutěžní víkend sezony nabídne čtyři finálové zápasy

Poslední soutěžní víkend sezony nabídne čtyři finálové zápasy

(čt) 4. listopad 2021, Radim Kroulík

Poslední soutěžní víkend letošní sezony je tady. Letošní dlouho odkládanou sezonu, která začala až v červnu Flagovou ligou U15 a Kittfort ligou v červenci, uzavřou o víkendu poslední čtyři finálová klání. Ve finále Ženské ligy se proti sobě představí oba pražské týmy. Poprvé tak neuvidíme v Rose Bowlu Brno Amazons. K Rose Bowlu probíhá na našem Facebooku soutěž o voucher Burger King a kšiltovku Under Armour. Prague Black Panthers budou mít zastoupení také v Junior Bowlu a Youth Bowlu. Klub Black Panthers tak bude o víkendu útočit na 3 trofeje.

Rose Bowl VII

Prague Harpies (5-1) - Prague Black Cats (5-1)
Nadvláda Amazons v Ženské lize skončila. Po čtyřech brněnských titulech skončí tentokrát pohár v Praze. Ve finálovém Rose Bowlu se proti sobě utkají pražské rivalky. Pro Harpies to bude premiéra v Bowlu. Black Cats ovládly první ročník v roce 2015, ale naposledy byly ve finále v sezoně 2017, kdy ve finále podlehly Amazons těsně 24:26.

Do finále se oba týmy probojovaly se shodnou bilancí 5-1 a jediné prohry si uštědřily navzájem. Nejprve Harpies vyhrály 23:6 a o týden později Black Cats oplatily porážku výhrou 38:6. Velký rozptyl výsledků ve vzájemných zápasech tak napovídá, že předzápasové prognózy jsou téměř nemožné. Výkonnostně jsou na tom finalistky velmi podobně, a tak rozhodovat bude především lepší provedení hry, méně chyb a faulů.

Oba týmy si zajistily postup v předposledním kole a po závěrečném zápase základní části vstupují do finále dobře naladěny. Harpies porazily Amazons na jejich hřišti 35:19, Black Cats rozstřílely Sirens 60:0.

Rose Bowl VII začíná v neděli od 12:00.

Junior Bowl XXI


Prague Black Panthers (6-0) - Ostrava Steelers (3-3)
Na první pohled suverénním způsobem si Prague Black Panthers došli k vítězství v základní části. Šest výher bez prohry a skóre 212:24. Polovinu zápasů ale vyhrál pražský tým kontumačně. Lions nenastoupili k oběma zápasům v úvodu sezony a v posledním kole vzdali také Sígrs.

To ale neznamená, že by Black Panthers nepostoupili zaslouženě. Proti Sígrs zvítězili 25:6 a proti svému finálovému soupeři zvítězili dvakrát, a to přesvědčivým způsobem. Nejprve 41:12 doma a týden na to 41:6 v Ostravě. O všechny tři touchdowny ostravského týmu se postaral running back Adam Žouželka.

Podle výsledků ze vzájemných zápasů je tak favorit jasný. Steelers jdou do finále povzbuzeni výhrou na hřišti Prague Lions z posledního kola. Steelers navíc porazili Lions 21:0. O dva touchdowny se postaral Žouželka a potvrdil tak letošní skvělou formu.

Pro obranu Black Panthers bude zastavení Žouželky klíčové. Obrana Steelers bude muset ve finále předvést mnohem lepší výkon, pokud chce pomýšlet na potrápení Black Panthers.

Junior Bowl XXI začíná v sobotu od 14:00.

Youth Bowl VII


Prague Black Panthers (3-1) - Brno Sígrs (3-1)
Také ve finále dorostenecké kategorie budou mít Black Panthers zastoupení. Před Junior Bowlem se na hřišti Ragby Sparta odehraje Youth Bowl. Zatímco v Juniorské lize jsou karty rozdány jednoznačně ve prospěch Black Panthers, tak v Dorostenecké lize nic jasného není. Finalisté si v základní části připsali ve vzájemných zápasech po jedné výhře. První střetnutí v Brně ovládli Sígrs 33:20. Odvetu pak vyhráli Black Panthers 24:20.

Do 1. dorostenecké ligy nastoupily pouze 3 týmy, když kromě finalistů odehráli sezonu také Blades. Ústecký tým ale nedokázal s finalisty držet krok a v základní části skončil s bilancí 0-4. 

Youth Bowl VII začíná v sobotu v 11:00.

2. dorostenecká liga

Vysočina Gladiators (6-5) - Ostrava Steelers (5-6)
Druhá dorostenecká liga byla výrazně ovlivněná kontumacemi. První tři turnaje se vůbec neodehrály. Lions si kvůli tomu zabouchli cestu do finále, přestože jinak měli nejlepší bilanci v lize. Ve finále se tak představí Gladiators proti Steelers. 

Naposledy se finalisti proti sobě střetli v 6. kole v Jihlavě a domácí Gladiators zvítězili přesvědčivě 26:0. O týden dříve v 5. kole v Ostravě zvítězili naopak Steelers, a to 28:8. Stejně jako v Ženské lize mezi Harpies a Black Cats, i zde stačil pouhý týden na to, aby po jednoznačné výhře jednoho týmu následovala jednoznačná odplata toho druhého. Jasného favorita tak toto finále nemá.

Finále 2. dorostenecké ligy začíná v neděli od 16:00.

NFL 

Kanál Premier Sport 2 nabídne tradiční program z 9. kola zámořské NFL.

pátek 1:20 Indianapolis Colts - New York Jets
19:00 Baltimore Ravens - Minnesota Vikings
22:25 Kansas City Chiefs - Green Bay Packers
pondělí 2:20 Los Angeles Rams - Tennessee Titans
úterý 2:15 Pittsburgh Steelers - Chicago Bears