Home  /  Zprávy  /  TOP 3 2021: Offensive a Defensive MVP Kittfort ligy

TOP 3 2021: Offensive a Defensive MVP Kittfort ligy

(pá) 18. únor 2022, Radim Kroulík

Loňskou sezonu definitivně uzavře tradiční anketa individuálních cen. V mužské kategorii se kromě ankety Hráče roku hlasuje také o nejužitečnějšího hráče útoku a obrany.

Před ohlášením vítězů nejprve oznámíme hráče, kteří získali největší počet hlasů a umístili se na prvních třech místech. Individuální ceny za sezonu 2021 budou vyhlášeny online v pátek 25.2.

Hlasování
V kategoriích MVP mohlo hlasovat celkem 33 osob. Do hlasování se zapojili zástupci klubů s týmy v Kittfort lize, trenéři reprezentace, rozhodčí, zástupci médií a členové rady. V obou kategoriích mohl každý hlasující zvolit dva hráče. Zástupci klubů nemohli hlasovat pro hráče jejich klubu. Hlasovat bylo možné pro všechny hráče hrající v Kittfort lize bez ohledu na národnost.

TOP 3 Offensive MVP Kittfort ligy 2021 (řazeno abecedně)
Tato kategorie pravidelně patří především quarterbackům. Loňským MVP útoku se stal Quarterback Gladiators Joseph Bradley. V letošní anketě se umístili v TOP 3 dva quarterbaci.

Jan Dunovský (v loňské anketě 6.)
Dunovský má šanci zaútočit na „double“, kdy je také v TOP 5 v anketě Hráč roku. Dunovského umístění mezi nejužitečnějšími hráči útoku není překvapením. Útok Gladiators měl ve svých řadách quarterbacka Clarka Hazletta, ale i tak byl často hlavním hnacím motorem útoku právě Dunovský.

Clark Hazlett
Quarterback Gladiators si v základní části nepřipsal oslnivé passové statistiky (v passových touchdownech skončil na třetím místě za Tomášem Fortelným), ale dokázal přesvědčivě dostat tým až do Czech Bowlu, ve kterém zaznamenal dva běhové touchdowny a výrazně tak přispěl k zisku prvního titulu pro Gladiators.

Shazzon Mumphrey
Mumphrey prožil prakticky opak oproti Hazlettovi. Skvělou základní část, ve které statisticky dominoval (o 8 touchdownů víc než druhý Fortelný, o 439 yardů více než druhý Hazlett), ale v Czech Bowlu nedokázal prolomit obranu Gladiators a Lions si nepřipsali jediný bod.

TOP 3 Defensive MVP Kittfort ligy (řazeno abecedně)
Tackly, sacky a interceptiony jsou většinou hlavním parametrem pro získání hlasů v kategorii Defensive MVP. Do TOP 3 se v letošní anketě probojovali tři linebackeři.

Karel Augusta (v loňské anketě 1.)
Augusta má šanci zvítězit v Hráči roku a zároveň obhájit vítězství nejužitečnějšího obránce ligy. Ve 4 zápasech si Augusta připsal 7 sacků, což je naprosto nevídaná bilance, zvlášť pro linebackera. V průměru tacklů na zápas skončil na druhém místě za Lubomírem Dohnalem.

Lubomír Dohnal (v loňské anketě bez hlasu)
Stroj na tackly. V šesti zápasech si Dohnal připsal celkem 41,5 tacklů, což je o 8 více než má druhý Jiří Řezáč z Alligators. Dohnal je z TOP 3 jediný, který odehrál všech 6 zápasů. Pro klíčové hráče rozhodně platí, že dostupnost a celkové množství odehraných snapů je také důležitým parametrem.


Ondřej Kubík (v loňské anketě bez hlasu)
Lions v základní části ovládli statistiku puštěných yardů po zemi (74 yardů na zápas, druzí Gladiators 105), k čemuž pomohl linebacker Ondřej Kubík. Ten si připsal v pěti zápasech 23,5 tacklů a 2,5 sacků. Kubík skončil na druhém místě v tacklech pro ztrátu (9,5 pro ztrátu 30 yardů). Při absenci Kubíka v zápase s Gladiators pustila obrana Lions 163 yardů po zemi. V odvetě s Kubíkem to bylo 94 yardů a Lions tento zápas vyhráli.