Home  /  Zprávy  /  Hráčkou roku 2021 se stala Radka Dlabolová

Hráčkou roku 2021 se stala Radka Dlabolová

(pá) 25. únor 2022, Radim Kroulík

Radka Dlabolová podtrhla loňský úspěch Prague Black Cats, které ovládly Rose Bowl. V mládeži si individuální ceny odnáší Adam Žouželka, Adrian Malucha a Daniel Povolný. Malucha s Povolným jsou tak historicky prvními vítězi v kategoriích Dorostenec roku a Žák roku.

  Hráčka roku 2021 Hlasů
Dlabolová Radka 15
Nguyenová Giang Quynh 7
Kubicová Tereza 5
Molnárová Karolína 3
Plevová Kristýna 3
Ta Thuy Dung 2
Heroschová Alžběta 2
Pajmová Adéla 1
Malická Hana 1


Hráčka roku 2021 - Radka Dlabolová
Prague Black Cats se poprvé od roku 2015 radovaly z titulu a velkou zásluhu na tom měly tradičně sestry Dlabolovy. Ve finálovém Rose Bowlu skórovala Radka Dlabolová oba touchdowny Black Cats.

2. místo - Giang Quynh Nguyenová
Nguyenová si v dresu Black Cats připsala v sezoně dva „pick six“ a i díky jejímu příspěvku v obraně inkasoval pražský tým nejméně bodů v lize. Kromě Ženské ligy se Nguyenová zúčastnila také flagového ME, kde český tým skončil na 11. místě.

3. místo - Tereza Kubicová
Kubicová byla v Amazons hlavním ofenzivním strojem na touchdowny. Poprvé v Ženské lize se Amazons nedostaly do Rose Bowlu, a tak není překvapením, že se před Kubicovou dostaly hráčky z mistrovských Black Cats.

  Junior roku 2021 Hlasů
Žouželka Adam 12
Kolář Vojtěch 7
Janota Josef 5
Švidek Jakub 2
Just Adam 1
Mandík Martin 1
Tröster Ondřej 1
Chajda Patrik 1


Junior roku 2021 - Adam Žouželka
Žouželka se loni výrazně prosadil v mužích i v juniorech. Kvůli zdravotním problémům Michala Bocka musel Žouželka převzít otěže v backfieldu Mammoths a v 6 zápasech si připsal 480 yardů (třetí v lize) a 4 touchdowny. Žouželka se v Juniorské lize představil v dresu Steelers a i díky jeho běhům se Steelers dostali do Junior Bowlu.

2. místo - Vojtěch Kolář
Kolář sekundoval v backfieldu Gladiators Dunovskému. V domácím zápase proti Lions se při absenci Dunovského dostal Kolář na 101 yardů a 1 touchdown a i díky němu Gladiators první duel favoritů ovládli. Kolář si protáhl sezonu v Juniorské lize v dresu Black Panthers. Své kvality potvrdil v Junior Bowlu, ve kterém skóroval 3 touchdowny a dovedl tak PBP k titulu.

3. místo - Josef Janota
Receiver Lions se dokázal výrazně prosadit v Kittfort lize. Mezi muži dokonce ovládl statistiku yardů (487 yardů v 6 zápasech) i touchdownů (9 touchdownů).

  Dorostenec roku 2021 Hlasů
Malucha Adrian 11
Kyloušek Ondřej 9
Hemmer Tomáš 7
Bílý Matyáš 4
Novák Vít 2
Yamato Jakub Takeo 2
Kos Jan 2
Sysel Jakub 1
Zemančík Václav 1


Dorostenec roku 2021 - Adrian Malucha
Malucha pomohl svému týmu k zisku titulu běhovým touchdownem, ke kterému ještě přidal jeden z punt returnu. V základní části pak patřil mezi hlavní skórující hráče, když si připsal 7 touchdownů.

2. místo - Ondřej Kyloušek
Kyloušek si TOP 3 vysloužil přesnou nohou, když se mezi skórující hráče zapsal díky field goalům a potvrzení.

3. místo - Tomáš Hemmer
Sígrs se dokázali dostat do Youth Bowlu a v základní části dokázali pořádně potrápit budoucího pražského vítěze. V úvodním měření sil Sígrs navíc Black Panthers dokázali porazit i díky touchdownu Tomáše Hemmera.

  Žák roku 2021 Hlasů
Povolný Daniel 9
Melichar Matěj 7
Martínek Filip 6
Seidl Jan 3
Feranec Amos 2
Vokurka Daniel 1
Barletta Angelo 1


Žák roku 2021 - Daniel Povolný
Quarterback české reprezentace U15 dovedl národní tým ke stříbrným medailím na ME v Itálii. S Alligators se pak jen těsně neprobojoval do play-off, když skončili na prvním nepostupovém místě.

2. místo - Matěj Melichar
Kombinace národního týmu a účastníka finále vynesla do TOP 3 také Matěje Melichara.

3. místo - Filip Martínek
Defenzivní back národního týmu a také Steelers, kteří ovládli Flagovou ligu U15.

Hlasování
V kategorii Hráčka roku mohlo hlasovat celkem 17 osob. Do hlasování se zapojili zástupci klubů, členové Rady a Komise rozhodčích. Zástupci klubů nemohli hlasovat pro hráče jejich klubu. Stejným způsobem se hlasovalo i v Junior roku (17 osob), Dorostenec roku (19 osob) a Žák roku (20 osob).