Home  /  Zprávy  /  Snapbacks liga! Nejvyšší liga soutěže mužů mění název

Snapbacks liga! Nejvyšší liga soutěže mužů mění název

(út) 29. březen 2022, Radim Kroulík

Česká liga amerického fotbalu ponese pro letošní ročník název Snapbacks liga. Před startem nového ročníku se podařilo domluvit na této prémiové formě partnerství s prodejcem kšiltovek Snapbacks.

Původně internetový prodejce Snapbacks vtrhnul na trh koncem roku 2011 právě včas se stoupající poptávkou po retro snapbacks kšiltovkách. Během deseti let se etabloval jako specialista s největší nabídkou nejrůznějších pokrývek hlavy od kšiltovek přes klobouky po zimní kulichy, ať už s motivy sportovních týmů nebo bez. Díky špičkové znalosti svých produktů tvrdí, že mají čepici na každou hlavu. Od roku 2014 poradí s výběrem nejen online, ale také v obchodě v centru Prahy na Senovážné 6.

„Kšiltovky i móda která nás baví, mají kořeny v uniformách amerických sportů. Nebýt silného pouta fanoušků ke sportu, historie merchandisingu, boomu TV přenosů v 90. letech a popkultury, nevím, co bychom dnes nosili na hlavě. Spojením s Českou asociací amerického fotbalu chceme posunout naši fascinaci americkým fotbalem na další úroveň,” uvedl Robert Glos, zakladatel Snapbacks.

„Spojení amerického fotbalu s distributorem kšiltovek určitě dává smysl. Nošení kšiltovek s logem oblíbeného klubu patří k výraznému znaku správného fanouška,” popisuje novou spolupráci předseda ČAAF Filip Hobza. „Spolupráce s partnery nám umožňuje držet vysoký standard komunikace amerického fotbalu směrem k veřejnosti. Ze Snapbacks ligy se tak opět můžeme těšit na přímé přenosy nebo magazín Touchdown. Ještě nebudu prozrazovat, ale k televiznímu obsahu připravujeme překvapení,” dodává Hobza.

Úvodní snap Snapbacks ligy proběhne 9. dubna. Každý tým odehraje v základní části 8 zápasů a v devítičlenné lize postoupí nejlepší čtveřice do semifinále, které je naplánováno na první červencový víkend. Titul budou obhajovat Vysočina Gladiators, kteří v loňském finále porazili na stadionu FC Vysočina Prague Lions 23:0.