Home  /  Zprávy  /  Rekordní počet televizních přenosů ze Snapbacks ligy

Rekordní počet televizních přenosů ze Snapbacks ligy

(čt) 31. březen 2022, Radim Kroulík

Z letošního ročníku základní části Snapbacks ligy odvysílá stanice Premier Sport 2 pět přímých přenosů. Televizní zápas Alligators se Steelers na Bazalech ještě podléhá změnou v termínové listině. Vysílání Czech Bowlu, a případně i semifinále, je v jednání.

Letošními pěti přímými přenosy ze základní části české ligy bude překonán rekord z roku 2019. V poslední předcovidové sezoně odvysílala ČT sport 3 přenosy. Po vzoru zámořské NFL (a dalších elitních soutěží jako Premier League nebo Champions League) poběží přenosy z české Snapbacks ligy v přímém přenosu na Premier Sport 2, který mohou naladit také fanoušci na Slovensku.

„Televizní zápasy jsou klíčovým prvkem prezentace amerického fotbalu široké veřejnosti. Zároveň se ale jedná o velmi nákladnou záležitost a každý zápas se vyšplhá do statisíců. Bohužel stále patříme mezi sporty, které za produkci televizních zápasů platí, ale věříme, že benefity v podobě zviditelnění fotbalu převažují,“ vysvětlil předseda ČAAF Filip Hobza.

V přímém přenosu se v letošní sezoně představí 8 týmů. Pro Sígrs a Monarchs to bude navíc televizní premiéra. Alligators a Steelers požádali o přesun zápasu na jediný den, kdy mají Steelers k dispozici Bazaly. Právě na Bazalech se loni uskutečnil první televizní zápas na O2 TV Sport. Alligators se tak pro účast v televizním zápase vzdají vlastního domácího zápasu. 

Touchdown nadále na ČT sport
Spolupráce s ČT sport nekončí. Jiří Kalemba povede také 12. sezonu magazínu Touchdown. Letos bude mít magazín 10 dílů. Zápasy z ČT úplně nezmizí. Na obrazovkách ČT sport by měl být k vidění zápas české reprezentace a stále je v jednání přenos z Czech Bowlu.