Home  /  Zprávy  /  Souboj neporažených v jasné režii Lions

Souboj neporažených v jasné režii Lions

(po) 16. květen 2022, Radim Kroulík

Za slunného nedělního odpoledne se proti sobě utkaly dva neporažené týmy v rámci Snapbacks ligy, Přerov Mammoths a Prague Lions. Favoritem před zápasem byli Lions, kteří to na hřišti potvrdili a Mamuty porazili 6:52.

Lions na nic nečekali a hned ve svém prvním útočném drivu ukázali, že obrana Mammoths to bude mít hodně těžké. Pražané se postupně blížili k endzóně přerovských a pro touchdown si nakonec doběhl 8yardovým během quarterback Shazzon Mumphrey.

Přerovský útok měl ztíženou pozici na hřišti díky nepovedenému kickoff returnu a jejich útočné snažení skončilo jako safety ve prospěch soupeře. Druhý útočný drive Lions v podstatě kopíroval ten první. Přerovská obrana se snažila, co jí síly stačily, ale pro touchdown si nakonec opět doběhl Mumphrey. Ke konci první čtvrtiny se pak podařilo skórovat Lions ještě jednou, když v endzóně zachytil míč David Hlaváček. První čtvrtina tak skončila 0:23.

Ani druhá čtvrtina nebyla z pohledu přerovského útoku lepší. Obrana Lions byla neprostupná a pražskému útoku se podařilo přidat další touchdown, o který se 8yardovým během postaral bývalý hráč Přerova, running back Adam Žouželka. A zhruba v polovině čtvrtiny zkompletoval Mumphrey hattrick, když si 12yardovým během doběhl do endzóny. Stav na konci druhé čtvrtiny tak byl 0:37.

Ve druhém poločase začalo platit mercy rule a čas se již nezastavoval. Přerovský útok se začal konečně pohybovat po hřišti a získával yardy. Tuto snahu ale kazily zbytečné fauly, které Mammoths vracely zpět. Zlepšila se i obrana. Už to vypadalo, že se jim podaří útok Lions vyhnat ze hřiště, ale Pražanům se jako zázrakem podařilo překonat 10 yardovou hranici a mohli pokračovat. Jejich snažení pak završil touchdownem 8yardovým během Žouželka.

Útoku Mammoths se poté podařilo posouvat po celém hřišti a quarterback Stoklásek našel krátkým passem v endzóně receivera Marka Havlíčka. To už ale na průběhu zápasu nic nezměnilo. Šanci skórovat měli Mamuti i v poslední čtvrtině a mnoho nechybělo. Celé snažení ale zhatil interception return, o který se postaral Charun Jachjajev. Mamuti tak poprvé v sezóně prohráli a Lions si nezadržitelně kráčí pro 1. místo v základní části Snapbacks ligy.

Autor článku: Michal Gregor

Detail zápasu

Přerov Mammoths
6 : 52
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 0 6 0
LIO 23 14 7 8
Statistiky

Datum: 15.5.2022 v 15:00
Počasí: Polojasno, 22°C
Počet diváků: 334
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Kamil Kroulík (U), Jakub Kilian (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (SJ), Adam Dvořáček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Shazzon Mumphrey, 8y run (Lukáš Kadlec kick); 10:25
Prague Lions SAF - 0:9; 9:10
Prague Lions TD - 0:16 - Shazzon Mumphrey, 8y run (Lukáš Kadlec kick); 7:28
Prague Lions TD - 0:23 - David Hlaváček, 4y pass od Shazzon Mumphrey (Lukáš Kadlec kick); 2:44
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:30 - Adam Žouželka, 8y run (Lukáš Kadlec kick); 11:18
Prague Lions TD - 0:37 - Shazzon Mumphrey, 12y run (Lukáš Kadlec kick); 5:46
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:44 - Adam Žouželka, 16y run (Lukáš Kadlec kick); 9:00
Přerov Mammoths TD - 6:44 - Marek Havlíček, 1y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 0:30
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 6:52 - Charun Jachjajev, 78y interception return (Volodymyr Hrynkiv 2pt run); 7:40