Home  /  Zprávy  /  Jones šesti touchdowny nasměroval Steelers k výhře nad Sígrs

Jones šesti touchdowny nasměroval Steelers k výhře nad Sígrs

(po) 6. červen 2022, Radim Kroulík

Tým ISMM Ostrava Steelers pokračuje letošní sezónou jako na horské dráze. Po překvapivé prohře s Nitrou v minulém týdnu, byly ostravští fanoušci proti brněnským Sígrs svědky zcela odlišného zápasu.

Do sestavy Steelers se vrátil Jiří Šimečka a byl to právě on, koho Bradley Jones našel svými prvními dvěma přihrávkami. Následně letěl dlouhý míč na Jana Vysloužila a povedený první drive zápasu zakončil ostravský quarterback přihrávkou na Petra Škváru.

I obrana Steelers vlétla do zápasu stejně podařeně a po třech downech donutila útok Sígrs k puntu. Ostravskému útoku pak stačily jen dvě akce a dlouhý touchdown skóroval David Maniecki.

Ani druhý drive se útoku Sígrs nepovedl. Přihrávka Shona Beltona skončila v rukou obrany Steelers a Bradley Jones opět rychle trestal, když našel Jana Vysloužila. Nepovedenou první čtvrtinu pak zakončili hráči Sígrs, tak trochu symbolicky, nepovedeným snapem a ztrátou osmnácti yardů.

Na začátku druhé čtvrtiny se probudila obrana Sígrs a donutila ostravský tým poprvé puntovat. Ale brněnský útok hrál i nadále nepřesně a i on byl donucen odevzdat míč. Pak přišla nejkurioznější akce zápasu, kdy ostravský receiver David Maniecki zachytil míč za svými zády a s "batůžkem" doběhl pro další body Steelers.

Za stavu 27:0 již bylo pomalu rozhodnuto a brněnští hráči těžce hledali síly pro návrat do zápasu. Když se jim povedla dobrá akce a v obraně zachytili míč Bradleyho Jonese, okamžitě Shon Belton jen vrátil do rukou Steelers. Nepovedený poločas tak nakonec skončil hrozivým výsledkem 40:0, když se ještě prosadili Jirkové Šimečka a Košař.

Ve druhém poločase již čas uháněl a prostřídané sestavy předvedly pouze několik povedených akcí. Poprvé v sezóně se prosadil backup quarterback Steelers, Patrik Puchala, když z pozice receivera chytil poslední touchdown zápasu.

Sígrs nedokázali navázat na dobrý výkon z minulého víkendu a na hřišti v Ostravě působili velmi odevzdaně. Steelers také nedokázali, naštěstí pro jejich ambice, navázat na mdlý výkon z minulého týdne a bez problémů si dokráčelo pro potřebné vítězství.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
46 : 0
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 20 20 0 6
SGR 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 5.6.2022 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 221
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Lucie Klásková (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 7:0 - Petr Škvára, 3y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 9:29
ISMM Ostrava Steelers TD - 13:0 - David Maniecki, 88y pass od Bradley Jones (kick neúspěšný); 6:32
ISMM Ostrava Steelers TD - 20:0 - Jan Vysloužil, 12y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 2:46
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 27:0 - David Maniecki, 28y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 8:06
ISMM Ostrava Steelers TD - 33:0 - Jiří Šimečka, 32y pass od Bradley Jones; 6:13
ISMM Ostrava Steelers TD - 40:0 - Jiří Košař, 3y run (Jiří Šimečka kick); 2:45
4.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 46:0 - Patrik Puchala, 11y pass od Bradley Jones (kick neúspěšný); 10:00