Home  /  Zprávy  /  Blades zakončili sezonu bez jediné výhry

Blades zakončili sezonu bez jediné výhry

(út) 21. červen 2022, Radim Kroulík

V posledním zápase základní části letošní Snapbacks ligy se Ústí nad Labem Blades střetli na Městském stadionu s týmem Vysočiny Gladiators. A zatímco hosté už měli jistou účast v semifinále, pro domácí Blades se jednalo o boj o první letošní výhru.

Utkání na ústeckém Městském stadionu si i přes tropické počasí nenechaly ujít tři stovky diváků. Fanoušci Blades ale příliš důvodů k radosti v průběhu celého zápasu neměli. Pro ústecký tým se jednalo o třetí z osmi zápasů bez bodového zisku.

Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě Stanislav Benc, který si pro touchdown doběhl z jednoyardové linie. Jednobodové potvrzení úspěšným kopem následně přidal Petr Kodým. K dalším bodům v první čtvrtině následně Galdiátorům pomohli sami Blades, když jim darovali safety.

Ve druhé čtvrtině Blades vzdorovali statečně, ale k bodům to bohužel nevedlo. Jediný touchdown si před koncem poločasu připsal quarterback Vysočiny Jan Dundáček, který si pro šest bodů doběhl z pětiyardovky. Další bod kopem následně opět přidal Petr Kodým.

Ve třetí čtvrtině bodoval hned dvakrát David Calta, který nejprve pro touchdown vrátil 45 yardů dlouhý punt return a jen o dvě minuty později si dalších šest bodů připsal po osmnáctiyardovém běhu. Petr Kodým se ani v jednom z případů nemýlil a pokaždé přidal další bod za potvrzení kopem. Skóre zápasu se pak naposledy měnilo necelou minutu před koncem třetí čtvrtiny, kdy si touchdown připsal Jan Dunovský, který zachytil 22 yardů dlouhou přihrávku Jana Dundáčka a následně další bod přidal Petr Kodým.

Poslední dějství již změnu výsledku nepřineslo a týmy se tak rozloučily za stavu 37:0 pro Vysočinu Gladiators.

„Bylo pro nás potěšením hrát proti legendě, jakou je Jan Dundáček. Gladiátoři ale mají skvělých hráčů víc a podle toho také hra vypadala. Nezbývá, než popřát Vysočině hodně štěstí v play-off. Za náš tým bych rád vyzdvihl obranu, která hrála opravdu dobře. V ofenzivě se prosazoval Ladislav Navrátil, který s míčem běhal přímo fenomenálně,” zhodnotil poslední letošní zápas hlavní trenér Ústí nad Labem Blades Austin Stubbs.

Blades letos nevyhráli jediný z osmi zápasů, v příští sezoně by však klub chtěl opět bojovat s těmi nejlepšími. „Propozice soutěže neurčují přímo sestupujícího. Zaručenou účast v první lize ale mají pouze kluby na prvních pěti příčkách, o ostatních účastnících rozhoduje rada ČAAF. Management Blades považuje udržení nejvyšší ligy v Ústí nad Labem za prioritu,” dodal manažer Blades Jakub Valjent.

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
0 : 37
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 0 0 0
GLA 9 7 21 0
Statistiky

Datum: 19.6.2022 v 15:00
Počasí: Jasno, 36°C
Počet diváků: 300
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Kamil Kroulík (U), Filip Pachulski (HL), Milan Ranko (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:7 - Stanislav Benc, 1y run (Petr Kodým kick); 9:27
Vysočina Gladiators SAF - 0:9; 2:26
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:16 - Jan Dundáček, 5y run (Petr Kodým kick); 2:14
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:23 - David Calta, 45y punt return (Petr Kodým kick); 10:25
Vysočina Gladiators TD - 0:30 - David Calta, 18y run (Petr Kodým kick); 8:12
Vysočina Gladiators TD - 0:37 - Jan Dunovský, 22y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 0:48