Home  /  Zprávy  /  Nepovedený vstup dotahovali Češi proti Dánům marně. Augusta ukončil kariéru

Nepovedený vstup dotahovali Češi proti Dánům marně. Augusta ukončil kariéru

(so) 29. říjen 2022, Radim Kroulík

Ani mohutný finiš nestačil českému týmu ve druhém zápase Mistrovství Evropy proti Dánsku. Po nevydařeném začátku se Dánsko radovalo z výhry 45:40. Češi se tak příští rok utkají o konečné 9. místo.

Dánskému týmu se skvěle povedl úvod zápasu. Po solidním kickoff returnu si hned v první akci došli pro touchdown. Domácí receiver Simon Kobberø Føns dělal české obraně problémy celý zápas. Adam Žouželka sice dokázal v prvním drivu překonat polovinu hřiště, ale po nezkonvertovaném čtvrtém downu se k míči opět dostali domácí.

A také v druhém drivu se dánský útok dostal do endzóny. Na druhý touchdown Dánska dokázal český útok zareagovat, když si prvnímu touchodwn připsal Josef Janota po passu Pavla Mráze. Útok českého týmu se následně nemohl naplno opřít o Žouželku, který si poranil nohu a ve zbytku zápasu byl limitován. Štafetu po něm převzal Jakub Březina, který před koncem prvního poločasu dokázal snížit na 14:21. Minutu před koncem poločasu ale ještě domácí dokázali zvýšit náskok na 28:14.

Na začátku druhého poločasu ukázal Žouželka svoji bojovnost, kdy i navzdory zranění přidal třetí touchdown Česka. Obrana českého týmu se ponaučila z nevydařené třetí čtvrtiny ze zápasu proti Finsku a proti Dánsku inkasovala jen tři body. Na začátku čtvrté čtvrtiny ale Dánsko udělalo rozhodující náskok, když se necelých 10 minut před koncem zápasu dostalo do vedení 45:20.

V téměř neřešitelné situaci se na postu quarterbacka objevil Michal Stoklásek. Češi si na závěr zápasu připravili mohutný nápor. K vydařeným drivům útoku se přidal zalehnutý onside kick a fumble Dánska. Češi si tak rychle připsali tři touchdowny, kdy se prosadil Woleský, Janota a Suchý. Minutu a půl před koncem zápasu se českému týmu nepodařilo zalehnout také druhý onside kick a Dánové tak udrželi výhru 45:40.

Příští rok se český tým utká o konečné 9. místo na Mistrovství Evropy. O soupeřích se rozhodne až po odehrání všech letošních zápasů.

Po zápase oznámil konec bohaté hráčské kariéry Karel Augusta.