Home  /  Zprávy  /  Podzimní nadvláda Prague Black Panthers pokračuje

Podzimní nadvláda Prague Black Panthers pokračuje

(po) 7. listopad 2022, Radim Kroulík

Tři finálové účasti a tři tituly. Stejně jako loni i letos týmy Prague Black Panthers dominovaly podzimním soutěžím. Mistrovskou trofej získali v ženách, juniorech i v dorostu. Ve 2. dorostenecké lize si perfektní sezonu bez prohry udrželi Bobcats a radují se z výhry v lize.

Rose Bowl VIII
Repríza loňského Rose Bowlu skončila stejně jako loni. Prague Black Cats zvítězily nad městským rivalem Prague Harpies. Black Cats ale letos nedovolily stejné drama jako loni, kdy se o vítězi definitivně rozhodlo až v poslední minutě a zápas byl jen dvoubodové potvrzení Harpies od možného prodloužení.

Harpies se letos dokázaly držet na dostřel v prvním poločase. Po necelých 4 minutách hry pláchla obraně Harpies Karolína Molnárová a 55yardovým během otevřela skóre zápasu. Do konce prvního poločasu se již skóre neměnilo.

Rozhodující krok k obhajobě titulu udělaly Black Cats ve třetí čtvrtině, kdy se prosadila 70yardovým touchdownem Radka Dlabolová, která se po zranění vrátila do sestavy právě včas. O pár minut později přidala další dlouhý touchdown po zemi Sabina Pokorná. Všechny tři touchdowny Black Cats měřily více než 54 yardů.

Na začátku závěrečné čtvrtiny přidala pojišťovací field goal Michaela Ďurišková a Black Cats vstupovaly do závěru zápasu s vedením 24:0. Alespoň teoretickou šanci na zdramatizování zápasu přinesla Hana Malická. Ta se jako jediná dokázala touchdownově prosadit, když si nejdřív doběhla pro 2yardový touchdown a o tři minuty později pro druhý touchdown, který měřil 10 yardů. Do konce zápasu zbývalo 6 minut a Harpies prohrávaly o 10 bodů.

Ze slabší tříminutovky se dokázaly Black Cats oklepat a větší drama nepřipustily. Black Cats zvítězily 24:14 a obhájily tak titul.

Junior Bowl XXII
Také v Juniorské lize se do finále dostaly stejné týmy jako loni. Black Panthers loni porazili v Junior Bowlu Steelers 28:0 a také letos byli favoritem zápasu. Stejně jako v základní části, tak i ve finále táhli útok pražského týmu quarterback Matyáš Neckář a running back Pavel Prokop. Tato dvojice pomohla Black Panthers vytvořit vedení 20:0 před koncem prvního poločasu.

Pravděpodobně definitivní ránu zasadili Black Panthers soupeři na konci prvního poločasu. Po touchdownu Neckáře zbývalo 57 vteřin. Pražský tým se před koncem poločasu dostal ještě jednou na míč a s vypršením času skóroval Lukáš Bouda 59yardový touchdown po passu Neckáře. Do poločasové přestávky tak šli Black Panthers s vedením 27:0.

Steelers se v základní části prezentovali ofenzivním fotbalem, a to i proti Black Panthers v prvním kole. Ve finále se ale útok Ostravy nedokázal výrazně prosadit, a to i kvůli zranění quarterbacka Patrika Puchaly. O jediný touchdown Steelers se v posledních dvou minutách zápasu postaral Jakub Řeháček.

Black Panthers tak dotáhli sezonu bez prohry a po výhře 33:6 slaví další titul v Juniorské lize. Dominance Black Panthers v juniorech pokračuje. Naposledy prohráli soutěžní zápas v roce 2017, kdy v Junior Bowlu nestačili na Prague Lions. Od té doby vyhráli všechny zápasy základní části i play-off.

   

Youth Bowl VIII
Pražské derby v Youth Bowlu mělo jednoznačný průběh. Black Panthers potvrdili dominantní výkony ze základní části a ani ve finále nedali Lions šanci. Ofenzivní smršť opět vedl quarterback Jakub Takeo Yamato. Ten v první čtvrtině nasměroval útok k 21 bodům, když poslal touchdownové passy na Ondřeje Beneše a dvakrát na Jana Vrňatu.

Útok Black Panthers nezpomalil ani ve druhé čtvrtině a v poločase bylo skóre 41:7. O jediný bodový úspěch Lions se postaral Tomáš Kvapil po passu od Matyáše Bílého.

Pohodlný náskok dokázali Black Panthers ve druhém poločase udržet a Bílý s Kvapilem už jen kosmeticky upravili konečné skóre na 56:21 pro Black Panthers.

   

2. dorostenecká liga
Sezonu bez prohry si užili také Bobcats. Ve 2. dorostenecké lize ve 13 zápasech nenašli přemožitele. Finále sice začali lépe domácí Sígrs, když se nejprve ujali vedení po touchdownu Jakuba Sysla a následně znovu po touchdownu Martina Skoupého. Nadějný vstup do zápasu v podobě vedení 13:6 z první čtvrtiny ale Sígrs nedokázali udržet. Prostřední část hry totiž jednoznačně patřila Bobcats. Příbram totiž nasázela 6 touchdownů, na které Sígrs nedokázali odpovědět. V dresu Bobcats si tři touchdownu připsal Jonáš Matějka a quarterback Samuel Oktábec se ve finále blýskl pěti touchdowny. Bobcats tak ovládli finále 2. dorostenecké ligy 46:20.