Home  /  Zprávy  /  TOP 3 2022: Hráčka, Junior, Dorostenec a Žák roku

TOP 3 2022: Hráčka, Junior, Dorostenec a Žák roku

(pá) 3. březen 2023, Radim Kroulík

Loňskou sezonu definitivně uzavře tradiční anketa individuálních cen. Kromě mužských kategorií se vyhlašují kategorie Hráčka roku, Junior roku, Dorostenec roku a Žák roku. Před vyhlášením vítězů nejprve oznámíme hráče, kteří získali největší počet hlasů a umístili se na prvních třech místech. Individuální ceny za sezonu 2022 budou vyhlášeny online v pátek 10.3.

Hlasování
V kategorii Hráčka roku mohlo hlasovat celkem 19 osob z řad zástupců ligy, Rady ČAAF a komise rozhodčích. V mládežnických anketách mohli hlasovat navíc trenéři reprezentace a trenéři OST.

TOP 3 Hráčka roku 2022 (řazeno abecedně)
Za sezonu 2021 se Hráčkou roku stala Radka Dlabolová. Opora Black Cats měla v loňské sezoně zdravotní problémy, a i proto v letošní TOP 3 chybí. Z loňské trojice nejlepších hráček se ani jedna nedostala do letošní ankety.

Hana Malická (Prague Harpies)
Jako quarterback Harpies se podílela na největším počtu skórovaných bodů v základní části (219 bodů v 6 zápasech).

Karolína Molnárová (Prague Black Cats)
Mezi trojicí nejlepších nechybí quarterback mistryň. Především při dlouhodobé absenci Dlabolové padla větší tíha zodpovědnosti za útok na Molnárovou.

Adéla Pajmová (Prague Harpies)
Důrazná hra v obraně vynesla Pajmové umístění v TOP 3. 

TOP 3 Junior roku 2022 (řazeno abecedně)
Adam Žouželka si odnesl trofej za Juniora roku 2021. Žouželka i Janota, který skončil třetí, v sezoně 2022 potvrdili svůj talent, když byli oporami Lions v cestě za titulem. Na prvních třech místech letošní ankety jsou tři nová jména.

Matyáš Neckář (Prague Black Panthers)
Prague Black Panthers si suverénním způsobem došli k titulu v Juniorské lize. Velkou zásluhu na vysoké produktivitě útoku Black Panthers měl Running back Matyáš Neckář.

Pavel Prokop (Prague Black Panthers)
Prokop s Neckářem byli u většiny bodů Black Panthers. Pražský tým nasázel v šesti zápasech základní části 241 bodů. Prokop se prosadil také v soutěži mužů ve 3.Lize v dresu Raiders.

Jakub Řeháček (ISMM Ostrava Steelers)
Steelers v Juniorské lize nasázeli v průměru více než 36 bodů na zápas a za ofenzivní produktivitou stál také receiver Jakub Řeháček, který v Junior Bowlu byl jediným skórujícím hráčem ostravského týmu.

TOP 3 Dorostenec roku 2022 (řazeno abecedně)
Loni se tato kategorie vyhlašovala poprvé a tuto cenu si jako první odnesl Adrian Malucha. Do letošní TOP 3 se opět dostal Ondřej Kyloušek, který loni obsadil druhé místo.

Matyáš Bílý (Prague Lions)
Bílý se loni umístil v anketě na čtvrtém místě. Quarterback Prague Lions byl hlavní ofenzivní zbraní týmu. Ve finálovém Youth Bowlu si Bílý připsal proti Black Panthers 2 passové touchdowny a jeden přidal po zemi.

Ondřej Kyloušek (Prague Black Panthers)
Další talent z líhně linebackerů Prague Black Panthers. Obrana pražského týmu v základní části inkasovala v 6 zápasech pouze 31 bodů.

Jakub Yamato (Prague Black Panthers)
Black Panthers v útoku nasázeli 235 bodů a quarterback Jakub Yamato kromě passových touchdownů přidával body také po zemi. V Youth Bowlu třemi passovými touchdowny v úvodní čtvrtině rychle poslal svůj tým do vedení.

TOP 3 Žák roku 2022 (řazeno abecedně)
V loňské premiéře této kategorie zvítězil quarterback Daniel Povolný. Tento rok se dostala na čelo hlasování nová trojice hráčů. Není překvapením, že první tři příčky ankety obsadili účastníci finálového zápasu Prague Lions a Příbram Bobcats.

Lukáš Macho (Příbram Bobcats)
Role centera je ve flagu oproti tackle fotbalu odlišná, a i proto se Lukáš Macho dostal až do TOP 3 v individuální anketě. Bobcats vyhráli skupinu Západ v základní části a ve finále nestačili na Prague Lions.

Broderik Thompson (Prague Lions)
Receiver Lions pomohl týmu k vítězství ve Flagové lize U15.

Ondřej Vít (Prague Lions)
Quarterback vítězného týmu flagové ligy nemůže v TOP 3 chybět.