Home  /  Zprávy  /  Žouželka a Dohnal ovládli ankety o MVP Snapbacks ligy

Žouželka a Dohnal ovládli ankety o MVP Snapbacks ligy

(pá) 10. březen 2023, Radim Kroulík

V anketě o nejužitečnějí hráče Snapbacks ligy zvítězili Lubomír Dohnal z Přerova Mammoths a Adam Žouželka z Prague Lions. Running back Lions zvítězil suverénním náskokem 41 bodů před Janem Dundáčkem. Mnohem vyrovnanější byla anketa o nejužitečnějšího defenzivního hráče, ve které Dohnal vyhrál o 7 bodů před Janem Prosrem.

Hlasování
V kategoriích MVP mohlo hlasovat celkem 41 osob. Do hlasování se zapojili zástupci klubů s týmy ve Snapbacks lize, trenéři reprezentace, rozhodčí, zástupci médií a členové Rady ČAAF. Narozdíl od Hráče roku mohou kategorie MVP vyhrát cizinci.

                Offensive MVP Snapbacks ligy Hlasů
Žouželka Adam (LIO) 66
Dundáček Jan (GLA)  25 
Mumphrey Shazzon (LIO)  14 
Jones Bradley (STE)  12 
Kilian David (ALL) 
Bútora Boris (NIT) 
Mašita Vojtěch (GLA) 
Březina Jakub (STE) 
Janota Josef (LIO) 
Stoklásek Michal (MMT) 
Kotora Matúš (NIT) 
Šimečka Jiří (STE) 
Kadlec Lukáš (LIO)
Biro Mário (NIT) 
Suchý Marek (LIO) 

 

Offensive MVP Snapbacks ligy 2022 - Adam Žouželka (Prague Lions)
Žouželka prakticky neměl v loňské sezoně konkurenci. V 7 zápasech základní části si připsal 995 yardů (druhý David Kilian měl 655 yardů) a 15 touchdownů (druhý Dundáček měl 7 touchdownů). Výbornou sezonu korunoval Žouželka ve Fortuna Czech Bowlu, ve kterém zaznamenal 264 yardů (včetně 99yardového touchdownů) a dva touchdowny a právem se stal MVP Czech Bowlu.

2. místo - Jan Dundáček (Vysočina Gladiators)
Dlouho to netrvalo a jméno Dundáček je zpět v individuálních anketách. Gladiators se hned v úvodu sezony museli potýkat se zraněním quarterbacka Ryana Pahose. Z fotbalového důchodu povolali Jana Dundáčka, který pomohl dovést tým až do Czech Bowlu. Dundáček si v 6 zápasech základní části připsal 500 yardů po zemi (třetí nejlepší průměr v lize) se 7 touchdowny a vzduchem naházel 1322 yardů (třetí nejlepší průměr v lize) s 13 touchdowny.

3. místo - Shazzon Mumphrey (Prague Lions)
Útok Lions se v sezoně mohl výrazně více opřít o běhovou hru v porovnání s předchozími ročníky. I tak si Mumphrey připsal v 7 zápasech 22 passových touchdownů a pouze 3 interceptiony. Oproti předchozímu roku se Mumphreymu podařilo dovést tým až k titulu a úspěšně tak dokončil odvetu za finále z roku 2021.

                  Defensive MVP Snapbacks ligy Hlasů
Dohnal Lubomír (MMT) 36
Prosr Jan (GLA) 29 
Telnar Jan (STE) 25 
Reng Michal (GLA) 19 
Pazourek Tomáš (LIO)  10 
Gašperan Matej (NIT) 
Jachjajev Charun (LIO) 
Lepič Stanislav (GLA) 
Pittner Jan (BLD) 
Růžek Lukáš (LIO) 
Fišer Martin (ALL) 
Bartoš Miroslav (SGR) 
Večes Matěj (GLA) 
Korytář Vojtěch (STE) 
Louda Tomáš (LIO) 
Korim Lukáš (MON) 
Feuereisel Daniel (LIO)  1

 

Defensive MVP Snapbacks ligy - Lubomír Dohnal (Přerov Mammoths)
V cestě za premiérovou účastí týmu v semifinále se Mammoths mohli opřít o kvalitní výkony obrany v čele s linebackerem Lubomírem Dohnalem. Ten si v 8 zápasech připsal celkem 47 tacklů (nejvíc v lize), z toho největší počet solo tacklů (42). Kromě velkého počtu tacklů zaznamenal Dohnal také velký počet tacklů pro ztrátu yardů. V této statistice byl Dohnal na druhém místě (14 tacklů pro ztrátu) za Janem Prosrem.

2. místo - Jan Prosr (Vysočina Gladiators)
Defenzivní lajnmen Gladiators ovládl dvě důležité statistiky. Tackly pro ztrátu a sacky. V 8 zápasech si Prosr připsal 6 sacků. Gladiators se mohli pyšnit nejlepší obranou jak v yardech tak bodech.

3. místo - Jan Telnar (ISMM Ostrava Steelers)
Defenzivní back Steelers ovládl statistiku interceptionů i ubráněných passů. V 8 zápasech základní části nasbíral Telnar 5 interceptionů a 10 break up passů.