Home  /  Zprávy  /  Steelers ani ve třetím zápase neinkasovali bod

Steelers ani ve třetím zápase neinkasovali bod

(po) 24. duben 2023, Radim Kroulík

Ani ve 3. kole Snapbacks ligy nepustili hráči ISMM Ostrava Steelers soupeři jediný bod a na hřišti Ústí nad Labem Blades zvítězili 13:0. Druhou výhru v sezoně vybojovali přerovští Mammoths proti Znojmu Knights a Nitra Knights přehrála Brno Alligators 42:28.

Steelers opět s nulou
Tři zápasy, tři výhry a žádný inkasovaný bod. To je vizitka Steelers po třech kolech. Steelers nastoupili na hřišti Ústí nad Labem Blades proti svému bývalému trenérovi Američanovi Lonnie Hurseymu.

Ostrava vstupovala do zápasu jako jasný favorit, ale útoku se nepodařilo vybudovat si pohodlný náskok, tak jako v předchozím kole na hřišti Bratislavy. „Byl to tvrdě vybojovaný zápas,” potvrdil bezprostředně po výhře hlavní trenér Steelers Mark Priegnitz.

Skóre zápasu otevřel až ve druhé čtvrtině field goalem Jiří Šimeřka. Jediný touchdown v zápase padl před koncem druhého poločasu, když quarterback Steelers Bradley Jones našel dlouhým passem Floriána Kotúla a ten se s míčem dostal až do endzóny.

Druhý poločas ovládly na hřišti obrany a Steelers přidali druhý field goal v zápase. Steelers tak zvítězili 13:0. „Dali nám zabrat mnohem více, než jsme očekávali. Jejich obrana nás byla schopná zastavovat a museli jsme si to vydřít,” uzavřel zápas Priegnitz.

Knights překvapení v Brně nedopustili
Hráči Nitry přijeli do Brna v roli favoritů. Po ofenzivní přestřelce proti Přerovu se očekávalo, že Nitra vlétne na obranu Brna a rychle si vybuduje náskok. Průběh prvního poločasu měl ale velmi odlišný scénář. Alligators drželi vedení a Knights museli pokaždé dotahovat skóre.

Alligators se dařilo především vzduchem, když si quarterback Tomáš Fortelný připsal v prvním poločase čtyři passové touchdowny. Produktivní útok Knights dokázal držet krok a první poločas vyhráli domácí Alligators 28:20.

Druhý poločas už ale plnil papírové předpoklady. Útok Knights pokračoval ve své produktivitě a quarterback Boris Bútora dvěma touchdowny na Mário Bíru otočil skóre na 35:28 pro Knights. Alligators v útoku nedokázali odpovědět a tak dvě minuty před koncem zápasu přidal pojišťovací touchdown Andrej Bulla. Knights zvítězili 42:28 a připsali si první výhru v letošní sezoně.

Vydřená výhra Přerova
Přerovští Mammoths v útoku nenavázali na vydařený zápas z předchozího kola, ve kterém Nitře nasázeli 39 bodů. Ve 3. kole proti Znojmu Knights byla k vidění urputná defenzivní bitva.

Znojemštší Knights ve druhé čtvrtině otočili skóre ve svůj prospěch na 7:6 po touchdownu quarterbacka Ashleyho Baileyho, ale to byly jediné body hostujícího týmu.

Mammoths rozhodli o výhře v závěrečné čtvrtině, ve které dva passové touchdowny hodil Michal Stoklásek a obrana Mammoths dokázala udržet závěrečný nápor Knights. Přerov zvítězil 18:7 a vylepšil si bilanci v tabulce na 2-1.