Home  /  Zprávy  /  Večerní zápas v Jihlavě ovládli Gladiators

Večerní zápas v Jihlavě ovládli Gladiators

(po) 15. květen 2023, Radim Kroulík

Vysočina Gladiators nastoupila v šestém kole proti dlouho očekávanému soupeři - Znojmu Knights. Týmu, který gladiátoři ještě nikdy neporazili, a se kterým mají několik nevyřízených účtů. Speciální zápas si zasloužil speciální podmínky - jihlavský stadion pod umělými světly před televizními kamerami.

První poločas zahájili na míči domácí Gladiators a hned první útočný drive byl úspěšný, quarterback Dundáček našel více než 40yardovými přihrávkami nejprve Mašitu a následně i Majerčáka, čímž dostal svůj tým do red zóny. Odtud adresoval při čtvrtém downu 10yardovou přihrávku na Mašitu, který i přes dva bránící hráče zapsal první touchdown zápasu.

Znojemským Knights se na konci první čtvrtiny dařilo zásluhou Standy Bence a především běhovou hrou Tylera Lee Callense posouvat míč po hřišti. Byl to právě quarterback hostů, který 10yardovým během snížil na 7:6. 

Útok domácích našel odpověď hned v následujícím drivu. Dunovský získal po passu 20 yardů a k tomu dalších 15 za faul Knights, čímž dostal míč na polovinu Knights. Následně našel Dundáček 40yardovým passem Mašitu, který doběhl až do endzóny soupeře. Do konce prvního poločasu našli Gladiators endzónu ještě dvakrát a v obou případech to byl quarterback domácích, který běhovými touchdowny zvýšil na 27:6. 

Ve druhém poločase pokračovali domácí v dominanci na obou stranách míče. V obraně zářil Reng, Kratochvíl, Švec a Leština. V útoku bodoval po 38yardové přihrávce David Calta. O chvíli později na něj navázal i jeho bratr Štěpán, když se special týmu Gladiators podařilo zablokovat pokus o field goal. Štěpán Calta míč zachytil a doběhl s ním až pro touchdown, čímž aktivoval mercy rule.

Poslední úpravu skóre zařídil rezervní quarterback domácích Vít Bezecný, když si po improvizované akci doběhl pro 18yardový touchdown. 

Znojmu Knights ke zdramatizování zápasu nestačilo ani 108 běhových yardů quarterbacka Tylera Lee Callense, kterému sekundoval bývalý gladiátor Benc.

Vysočina Gladiators dlouho očekávaný zápas s přehledem zvládla a připsala si přesvědčivou výhru 49:6. Příští neděli čeká Vysočina Gladiators další domácí zápas taktéž proti rytířům, tentokrát z Nitry.

Autor článku: Martin Rygl

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
49 : 6
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 20 16 6
KNI 0 6 0 0
Statistiky

Datum: 13.5.2023 v 19:30
Počasí: Oblačno, 12°C
Délka zápasu: 2:12
Počet diváků: 534
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Václav Kriesman (U), Mikuláš Zouvala (HL), Adam Bartoš (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Vít Dvořák (SJ), Jiří Hovorka (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Vojtěch Mašita, 9y pass od Jan Dundáček (Miloslav Hamerník kick); 8:33
2.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:6 - Tyler Lee Callens, 10y run (kick neúspěšný); 11:25
Vysočina Gladiators TD - 13:6 - Vojtěch Mašita, 36y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 9:45
Vysočina Gladiators TD - 19:6 - Jan Dundáček, 2y run (2pt pass neúspěšný); 5:34
Vysočina Gladiators TD - 27:6 - Jan Dundáček, 6y run (Jan Dundáček 2pt run); 2:03
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 35:6 - David Calta, 38y pass od Jan Dundáček (Vít Bezecný 2pt run); 10:18
Vysočina Gladiators TD - 43:6 - Štěpán Calta, 87y return zblokovaného field goalu (Jan Beran 2pt pass od Vít Bezecný); 6:12
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 49:6 - Vít Bezecný, 17y run (2pt pass neúspěšný); 7:40