Home  /  Zprávy  /  Blades si připsali první letošní vítězství, Alligators porazili 20:8

Blades si připsali první letošní vítězství, Alligators porazili 20:8

(po) 22. květen 2023, Radim Kroulík

V 6. kole letošní Snapbacks ligy se Ústí nad Labem Blades střetli s týmem Brno Alligators. Ačkoli se zápas konal na hřišti v Olšinkách, kde v minulosti všechny své domácí zápas hráli Blades, domácími byli tentokrát Aligátoři, kteří v těchto dnech nemohou využívat své hřiště v Bystrci. Blades se tak stal hostem na hřišti, kde se psala historie ústeckého klubu.

Blades se letos potýkají s výrazným nedostatkem hráčů. Tentokrát je ale nečekal souboj s týmem s výraznou početní převahou a počty hráčů na soupisce byly prakticky vyrovnané. Souboj dvou posledních týmů v západní skupině ligy ve slunečném počasí přilákal do Olšinek 260 platících diváků.

Začátek zápasu byl pro oba týmy spíš oťukávací. Nejblíže k endzoně se před koncem první části dostali Alligators, kteří se na čtvrtý down rozhodli pro field goal. Ten se však podařilo ústeckému Miloši Novákovi zablokovat a rovnou si doběhnout pro 76 yardů dlouhý touchdown. Roman Branda se při jednobodovém potvrzení nemýlil a skóre tak bylo 7:0.

Útoky se neprosadily ani ve druhé čtvrtině, Blades se však znovu podařilo skórovat z obrany. Necelé tři minuty před koncem poločasu zachytil interception Martin Antoš. I jemu se podařilo s míčem prokličkovat až do koncové zóny soupeře a přidat tak dalších šest bodů. Jednobodové potvrzení se tentokrát nezdařilo a do šaten tak šly týmy za skóre 13:0 pro Blades.

Na začátku druhé poloviny zápasu rozjeli Blades nadějný drive, který však skončil jen několik palců od endzony zraněním quarterbacka Blades Thomase Gutierreze. Jeho role se tak i tentokrát musel ujmout Martin Antoš. Ten se tohoto úkolu zhostil skvěle a v polovině třetí čtvrtiny si připsal běhový touchdown. Roman Branda se tentokrát nemýlil a přidal další bod za úspěšný kop.

Alligators se nevzdávali a na začátku poslední čtvrtiny zachytil přihrávku Tomáše Fortelného Ondřej Mareček, který tak poprvé rozhýbal ukazatel skóre na straně brněnského týmu. Roman Nguyen pak doběhl do endzony pro dvoubodové potvrzení. K dalším bodům už ale Blades Aligátory nepustili a zápas tak skončil 20:8 pro ústecký tým.

„Obrana skórovala dva touchdowny a další přidal Martin Antoš v útoku. Jsem rád, že jsme si konečně připsali první vítězství v letošní sezoně. Teď se musíme připravit na další víkend a já doufám, že budeme hrát se stejným výsledkem,” uvedl po zápase hlavní trenér Ústí nad Labem Blades Lonnie Hursey.

Autor článku: Martin Klimeš

Detail zápasu

Brno Alligators
8 : 20
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 0 0 0 8
BLD 7 6 7 0
Statistiky

Datum: 21.5.2023 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Délka zápasu: 2:21
Počet diváků: 260
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Kamil Kroulík (U), Milan Ranko (HL), Filip Malý (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Miloš Novák, 76y return zblokovaného field goalu (Roman Branda kick); 1:09
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:13 - Martin Antoš, 72y interception return (kick neúspěšný); 2:36
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:20 - Martin Antoš, 1y run (Roman Branda kick); 5:48
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 8:20 - Ondřej Mareček, 13y pass od Tomáš Fortelný (Roman Nguyen 2pt run); 9:16