Home  /  Zprávy  /  Steelers na Bazalech porazili Gladiators

Steelers na Bazalech porazili Gladiators

(st) 31. květen 2023, Radim Kroulík

Nedělní odpoledne přivítala Ostrava nejočekávanější souboj dvou vedoucích týmů svých skupin Snapbacks Ligy. Mělo se jednat také o souboj dvou neporažených týmů, ale Vysočina Gladiators ztratila svou neporazitelnost minulý týden proti Nitře Knights. Stále však šlo o televizní zápas na legendárních Bazalech a domácí ISMM Ostrava Steelers vyzvala druhého kandidáta na zisk letošního Czech Bowlu. Počasí fotbalu přálo a tak nic nebránilo skvělému zážitku z amerického fotbalu.

Začátek však domácí tým nezastihl v dobrém. Nejen, že útok Bradleyeho Jonese byl vyhnán ze hřiště už po třech akcích. Ale navíc, po nepovedeném snapu, získala obrana Gladiators míč jeden yard od endzóny ISMM Steelers. Z tohoto místa již nebyl problém pro Jana Dundáčka doběhnout pro první body zápasu.

Pak se na hřišti činily hlavně obrany a tak diváci čekali na další změnu skóre až na konec první čtvrtiny. Bradley Jones našel Jiřího Šimečku, který utekl svému strážci a skóroval. I útoku Gladiators se dařilo postupovat po hřišti, ale slibně vyhlížející drive skončil na polovině ISMM Steelers čtyřmi incomplety v řadě.

Do práce se tak opět dal Bradley Jones, který nacházel své receivery a přiblížil ostravský útok až do místa, kde mohl Dominik Římanek kopnout field goal. Gladiators však odpověděli okamžitě. Kombinací dobrých runnů Jana Dunovského a přesných přihrávek Jana Dundáčka na Matěje Majerčáka a Stanislava Kolaříka, překlopili hráči z Vysočiny skóre na svou stranu. Byl to však hořkosladký touchdown, protože se při této akci zranil jejich nejlepší receiver – Vojtěch Mašita.

Poslední slovo v prvním poločase měl ale ostravský nováček na pozici kickera – Dominik Římanek. Ten zúročil pozici na hřišti, kterou mu připravil ostravský útok po interceptionu Gabriela Fröhlicha, a vyrovnal na poločasových 13:13.

Do druhého poločasu vlétla nejlépe ocelová obrana a donutila Jana Dundáčka k odkopu. Pak přišla chvíle pro navrátilce, Dominika Dvorského, který zachytil screen od Bradleyeho Jonese a za bloky svých spoluhráčů doběhl pro 57-yardový touchdown. Ocelová obrana v tu chvíli šlapala naplno a útok Gladiators se opět rychle poroučel ze hřiště.

Když se pak do útoku zapojil i druhý navrátilec po zranění, Jakub Březina, bylo z toho rozhodující zvýšení na rozdíl dvou touchdownů po krátkém runnu Bradleyeho Jonese. Do konce zápasu již sice oba týmy zvládly proměnit každý svůj drive v touchdown, ale právě začátek dvuhého poločasu byl rozhodujícím momentem celého zápasu. 

Vítězstvím tak ISMM Steelers zůstávají stále neporaženi. Gladiators však již mají, i přes druhou porážku v řadě, jisté první místo ve skupině. Ostravský tým bude ještě muset k „číslu jedna“ pro playoff vyhrát alespoň jeden zápas ze dvou zbývajících.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
34 : 26
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 7 6 14 7
GLA 6 7 7 6
Statistiky

Datum: 28.5.2023 v 15:00
Počasí: Jasno, 22°C
Délka zápasu: 2:45
Počet diváků: 458
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Kamil Kroulík (U), Jiří Hovorka (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ), Pavel Šimon (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:6 - Jan Dundáček, 1y run (kick neúspěšný); 11:14
ISMM Ostrava Steelers TD - 7:6 - Jiří Šimečka, 38y pass od Bradley Jones (Dominik Římanek kick); 3:48
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers FG - 10:6 - Dominik Římanek, 37y; 10:26
Vysočina Gladiators TD - 10:13 - Stanislav Kolařík, 6y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 5:43
ISMM Ostrava Steelers FG - 13:13 - Dominik Římanek, 31y; 0:45
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 20:13 - Dominik Dvorský, 57y pass od Bradley Jones (Dominik Římanek kick); 8:19
ISMM Ostrava Steelers TD - 27:13 - Bradley Jones, 1y run (Dominik Římanek kick); 3:59
Vysočina Gladiators TD - 27:20 - Jan Beran, 30y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 0:02
4.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 34:20 - Bradley Jones, 6y run (Dominik Římanek kick); 6:05
Vysočina Gladiators TD - 34:26 - Tomáš Hlach, 11y pass od Jan Dundáček (2pt pass neúspěšný); 2:15