Home  /  Zprávy  /  Lions těsně prohráli i ve druhém zápase ELF

Lions těsně prohráli i ve druhém zápase ELF

(po) 12. červen 2023, Radim Kroulík

Komerční sdělení:
V příjemném polojasném sobotním odpoledni se fanoušci European League of Football mohli těšit na další velmi zajímavý souboj domácích Prague Lions proti Cologne Centurions, který se měl odehrát na stadionu Viktoria Žižkov.

Velmi podobně jako v prvním kole se i tentokrát střetli Lions s týmem, jenž disponuje velmi kvalitní obranou a naprosto elitním linebackerem. Minulý týden to byl A.J. Wentland a tentokrát v bílém dresu Centurions nastoupil Zachary Blair. Další účastník All-star výběru z minulé sezóny. 

Útoku měl jednoznačně dominovat Dylan Jacob ve spolupráci s dalším americkým importem Terryonem Robinsonem. Jenže tito dva muži narazili na opět naprosto excelentní defenzivní linii Prague Lions. Hned v prvním útočném drivu obrana domácích okamžitě zastavila útok Centurions a dovolila jim pouhých pět yardů.

Bohužel útok Lions se nedokázal oklepat ze špatných výkonů prvního kola a následoval své kolegy z Kolína. Ovšem v nejméně vhodnou chvíli naprosto selhal special team. Při puntu nejdříve Darren Okoeguale zablokoval odkop Marka Hruboně, aby následně Zachary Blair zalehl míč v endzóně Lions a v první minutě tedy skóroval touchdown Cologne Centurions. 

Jakoby týmy od sebe navzájem chtěly opisovat, i Centurions během první čtvrtiny pokazili punt a dali tak skvělou startovací pozici Shazzonu Mumphreymu. Ten sice svými třemi přihrávkami nenašel ani jednou cíl, ale když se trenér domácích Zach Harrod rozhodl zariskovat a hrát čtvrtý down, tak už domácí quarterback zamířil správně. Na středu hřiště našel WR Brandona Butlera, ten zlomil několik tacklů a probojoval se až do endzóny. 

Další změnu skóre si připsali znovu Centurions. Jinak skvěle hrající CB Rogria Lewis udělal jedinou chybu v zápase, kterou okamžitě dokázala potrestat dvojice Jacob – Robinson nádherným 29 yardovým touchdownem a na scoreboardu se rázem rozsvítilo 14:7 pro hostující tým. 

Po celý průběh zápasu domácí v obraně absolutně dominovali na line of scrimmage. Dylan Jacob neměl leckdy ani dvě vteřiny na rozehrání a velmi často se setkal tváří v tvář žižkovskému trávníku. Tento obrovský tlak eskaloval tři minuty před koncem prvního poločasu, kdy Tomáš Pazourek sackoval hostujícího quarterbacka, vyrazil mu míč, a dokonce ho sám zvedl ze hřiště a snažil se proklestit si cestu až do endzóny. Vracející se hráči Centurions nakonec zastavili domácího hrdinu na 5yardové linii. Z takto výhodné pozice se Mumphrey opět nemýlil a hned první přihrávkou našel v endzóně Vica Whartona.

Po několika neúspěšných drivech na obou stranách se tedy šlo do kabin za stavu 14:14 a všichni diváci na stadionu i u televizních obrazovek byli plni v očekávání, jaké bude rozuzlení tohoto strhujícího souboje.

Naneštěstí pro Lions vstoupili domácí do druhého poločasu stejně smolně jako do toho prvního. Tentokrát byl Zachary Blair přímo blokujícím hráčem, přes kterého se nepodařilo Marku Hruboňovi odkopnout míč. Ten se odrazil do endzóny Lions, kde ho zalehl Janek Wenke. Centurions se tedy ujali vedení 20:14.

Útočné snažení Lions bylo poměrně bezzubé a nikomu z hráčů se pravidelně nedařilo získávat yardy. K tomu ještě hned v první čtvrtině přišli domácí o runningbacka Davida Kiliána. Což bylo ve chvíli, kdy Adam Žouželka vůbec do zápasu nenastoupil, opravdu kritické. Naštěstí ale obrana vedená neskutečnou defenzivní linií pokračovala dál v naprosté dominanci a dávala tak celému týmu naději na vítězství v zápase.

Další body už ale dokázali přidat pouze hostující Cologne Centurions, když tři minuty a devět vteřin do konce druhého poločasu proměnil Jens Appelt 43 yardový fieldgoal a korunoval tak vítězství Centurions 23:14.

Lions se bohužel ani v druhém zápase nedokázali útočně zlepšit a přidali k tomu spoustu zbytečných chyb ve special teamech. To je v konečném důsledku stálo vítězství ve velmi nadějně vypadajícím zápase. Po dvou hracích týdnech Prague Lions disponují rekordem 0-2 a tuto sobotu zavítají na velmi horkou půdu favoritů na vítězství v celé ELF Vienna Vikings. Přímý přenos toho utkání budete moci sledovat v sobotu od 17:55 na O2 TV Sport.

Autor článku: Ondřej Horák