Home  /  Zprávy  /  Black Panthers ovládli zápasy ve třech soutěžích. Monarchs zvítězili v Ostravě

Black Panthers ovládli zápasy ve třech soutěžích. Monarchs zvítězili v Ostravě

(po) 11. září 2023, Radim Kroulík

Třetí hrací víkend přinesl dominanci Prague Black Panthers. Pražský klub se radoval z jednoznačné výhry v ženách, juniorech i v dorostu. Napínavý duel nabídl zápas 1. dorostenecké ligy mezi Ostravou a Bratislavou.

Ženská liga

Black Cats vstupovaly do zápasu se Sirens v roli favoritek. Loňská prohra s polským týmem byla pro Black Cats upozorněním před podceněním papírově slabších soupeřek. Útoku Black Cats se podařil úvod zápasu a na začátku druhé čtvrtiny vedly 13:0 po dvou touchdownech Karolíny Molnárové. Black Cats dokázaly ve třetí čtvrtině navýšit vedení na 27:7, když se nejprve prosadila Denisa Hrušková a následně hattrick dovršila Molnárová po passu Alžběty Nečasové. Sirens dokázaly zápas v závěrečné čtvrtině zdramatizovat, když po dvou touchdownech snížily na 21:27 a do konce zápasu zbývaly čtyři minuty. Pojistku za výhrou pražského týmu udělala minutu a půl před koncem Pavlína Pokorná, která 38yardovým touchdownem uzavřela skóre na 33:21. Black Cats si vylepšily bilanci na 2-0 a společně s Amazons drží letošní neporazitelnost. Naopak Sirens si musí na první výhru v sezoně počkat minimálně do třetího zápasu proti Harpies.

Juniorská liga

Gladiators se v prvním kole prezentovali ofenzivní produktivitou, kterou si přenesli také do zápasu proti Bobcats. Quarterback Vít Bezecný opět táhl útok Gladiators a do konce prvního poločasu stihl skórovat 3 běhové touchdowny. Další tři touchdowny přidal Bezecný ve druhém poločase vzduchem. Bodový příděl se Gladiators se zastavil na 49. O jediné dva touchdowny Bobcats se postaral quarterback Samuel Oktábec, který ve třetí čtvrtině snižoval 75yardovým passem na Martina Daňhu a ve čtvrté čtvrtině snižoval běhovým touchdownem. Gladiators i ve svém druhém zápase zvítězili jednoznačným rozdílem, když Bobcats porazili 49:17.

Po kontumační výhře nad Bobcats se Black Panthers představili na domácím hřišti proti Mammoths. Také Přerov si první výhru v sezoně připsal, aniž by musel vstoupit na hřiště. Skvělý zápas odehrál running back Black Panthers Pavel Prokop, který se výraznou měrou podílel na výhře svého týmu. Prokop si v zápase připsal hned 5 touchdownů. Mammoths se bodově prosadili pouze jednou, když na konci první čtvrtiny snižoval na 7:14 běhovým touchdownem Jan Hlatký. Ofenzivní smršť v čele s Prokopem dovedla Black Panthers k výhře 48:7. Pražský tým je společně s Gladiators na čele tabulky s bilancí 2-0.

1. dorostenecká liga

Steelers a Monarchs si v úvodním kole připsali přesvědčivé výhry a vzájemný zápas tak měl nabídnout atraktivní podívanou. To se i přes pomalejší rozjezd obou útoků naplnilo. Přetahovanou o vedení odstartoval na začátku druhé čtvrtiny quarterback Monarchs Martin Melich 14yardovým touchdownem. Jeho protějšek, Amos Feranec, stejným způsobem o chvíli později srovnal na 7:7 a do konce poločasu navíc dokázal poslat svůj tým do vedení. 16 vteřin před koncem druhé čtvrtiny našel Feranec Přemysla Pekaru, který přesprintoval všechny obránce a skóroval 44yardový touchdown. Také druhý poločas se nesl ve vyrovnané bitvě a na 14:14 srovnal Patrik Toman. Vyrovnaný stav vydržel pouze chvíli, protože touchdownovou spolupráci vzduchem si zopakovali Feranec s Pekarou, tentokrát pro 74yardový touchdown. Ani vedení 21:14 Steelers dlouho nevydrželo. Toman v úvodu čtvrté čtvrtiny srovnal dalším touchdownem. Také v koncovce zápasu se oba quarterbaci prosadili běhovým touchdownem. Klíčovým rozdílem se ukázalo být potvrzení ostravského touchdownu, které bylo neúspěšné. Naopak touchdown Martina Melicha Monarchs potvrdili a dostali se pět minut před koncem zápasu do vedení. Steelers díky složení puntera dostali příležitost otočit skóre, ale field goal v závěru zápasu mezi tyče nezamířil. Monarchs se tak mohli radovat z vybojované výhry 28:27.

Prohra Black Panthers z úvodního kola proti Monarchs byla překvapením, a to především v počtu inkasovaných bodů. Šanci na nápravu dostali Black Panthers na domácím hřišti proti Brnu Bears. Ani úvod zápasu se ale pražskému týmu nevydařil podle představ a po třech minutách hry se Bears dostali do vedení po touchdownu Skoupého. To ale bylo ze strany brněnského útoku vše a naopak útok Black Panthers se naplno rozjel. Ještě v první čtvrtině se Black Panthers dostali do vedení po touchdownu Crosbyho, který si v zápase připsal celkem čtyři touchdowny. Crosby společně s quarterbackem Yamatem a zlepšenou hrou obrany dovedli Black Panthers k výhře 62:6.

Flagová liga mužů

Ani ve druhém turnaji nenašli hráči Bobcats 1 přemožitele a jsou v tabulce na prvním místě s bilancí 6-0. Naopak Bobcats 2 se ani po 6 zápasech neradovali z výhry. Mustangs zahájili sezonu v této lize bilancí 2-1.

Flagová liga U15

Po letní pauze pokračuje také Flagová liga U15. Na prvních místech svých skupin zůstávají Steelers 1 a Bobcats 1. Brno Sígrs Orange a Trutnov Rangers si po vstupu do soutěže výhru nepřipsali.

Autor úvodní fotky: Roman Vlachynský