Home  /  Zprávy  /  Stallions se vrací do Snapbacks ligy. Nejvyšší liga zná účastníky pro 2024

Stallions se vrací do Snapbacks ligy. Nejvyšší liga zná účastníky pro 2024

(čt) 23. listopad 2023, Radim Kroulík

Nejvyšší liga soutěže mužů má za sebou již termín pro podávání závazných přihlášek pro sezonu 2024. V osmičlenné lize došlo k jedné změně. Vítěz letošní 2.Ligy Pardubice Stallions vystřídají v nejvyšší lize Brno Alligators.

Stallions mají za sebou tři účasti v Silver Bowlu v řadě a až na třetí pokus se jim podařilo ve finálovém zápase zvítězit. Pardubický tým se v nejvyšší lize představil naposledy v sezoně 2019, kdy jako jediný tým dokázal v sezoně porazit mistrovské Prague Lions. Stallions tehdy v semifinále nestačili na Steelers a od sezony 2020 nastupovali ve 2.Lize.

Alligators se po krátké odmlce vrátili do nejvyšší ligy v roce 2018. Po výhrách ve 3.Lize a 2.Lize se brněnský tým nedokázal v nejvyšší lize prosadit a ve všech sezonách skončil se zápornou bilancí. V letošní sezoně skončili Alligators poslední s bilancí 1-9. Alligators sami rozhodli o nepokračování ve Snapbacks lize, když podali nezávaznou přihlášku do 2.Ligy. 

Do Snapbacks ligy v roce 2024 nastoupí opět 8 týmů rozdělených do dvou skupin. Ty jsou pro příští sezonu rozděleny na Sever a Jih. V základní části odehraje každý tým opět 10 zápasů. Proti soupeřům z vlastní skupiny 6 zápasů (doma i venku) a 4 zápasy proti soupeřům z druhé skupiny. Změnou pro příští sezonu je postupový klíč do semifinále. Do něj postoupí vítězové obou skupin a dále dva nejlepší nevítězové bez ohledu na skupinu. 

Účastníci mají nyní čas do 31.1. pro dodání možných termínů pro domácí zápasy. Předehrávky jsou možné už o víkendu 16.-17.3. První kolo je pak na programu o týden později. Poslední kolo základní části se odehraje o víkendu 15.-16.6. Semifinálové zápasy mají termín v poslední červnový víkend. O českém mistrovi se rozhodne na finálovém Czech Bowlu, pro které je určené časové rozmezí 11.-15.7.

Lhůta pro přihlášky do nižších lig je stanovená na 31.1. Do konce října kluby posílaly nezávazné přihlášky, které byly nezbytné pro případné podání závazné přihlášky. Předběžný zájem o účast v nižších ligách projevilo 17 klubů, včetně nového člena ČAAF Nymburku Apes.

Kompletní současné informace o soutěži mužů v roce 2024 najdete v Propozicích.