Home  /  Zprávy  /  Rada ČAAF rozhodla o složení nižších lig v soutěži mužů

Rada ČAAF rozhodla o složení nižších lig v soutěži mužů

(st) 7. únor 2024, Radim Kroulík

Na konci ledna skončila lhůta pro podávání závazných přihlášek do nižších lig soutěže mužů. K osmičlenné Snapbacks lize se připojí dalších 16 týmů. Úplným nováčkem v soutěži budou Nymburk Apes, kteří se stali členem ČAAF loni na podzim. O definitivním složení nižších lig rozhodla na svém posledním jednání Rada ČAAF.

2.Ligu opustili Stallions, kteří se v letošní sezoně představí ve Snapbacks lize. Opačným směrem putují Brno Alligators. Ve 2.Lize se poprvé představí vítěz loňského Bronze Bowlu Jičín Hurricanes. Zbylé složení do této ligy je stejný jako loni - Bělá Raiders, Brno Sígrs, Pilsen Patriots, Prague Lions, Prague Mustangs, Příbram Bobcats a Třinec Sharks. 2.Liga tedy bude mít 9 účastníků.

Do 3.Ligy podali přihlášku stejně jako loni Hradec Králové Dragons, Šumperk Dietos, Tábor Foxes, Trutnov Rangers, Zlín Golems. Nováčkem jsou Apes a návrat hlásí Karlovy Vary Warriors, kteří se do soutěže mužů vrací poprvé od roku 2019, kdy ve 4.Lize postoupili až do Iron Bowlu.

Ve Snapbacks lize už uplynula lhůta pro podávání termínů možných domácích zápasů a termínová listina bude k dispozici v první polovině února. V nižších ligách mají týmy lhůtu pro podávání termínů do 15.3. a poté bude k dispozici termínová listina. Základní část Snapbacks ligy začíná 23.3., nižší ligy mají první kolo 6.4.