Home  /  Zprávy  /  Knights překvapení nedopustili. Patriots vybojovali výhru v závěru

Knights překvapení nedopustili. Patriots vybojovali výhru v závěru

(po) 8. duben 2024, Radim Kroulík

V předehrávce 3. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu zvítězili hráči Nitra Knights na domácím hřišti nad Přerovem Mammoths 33:7. Přerovskému týmu se nepodařilo navázat na překvapivou výhru z předchozího kola proti Znojmu, když se trápil především v útoku.

Zápas mezi Knights a Mammoths měl speciální náboj pro loňského nejužitečnějšího hráče Snapbacks ligy Američana Tyrona Clarka. Ten loni oblékal dres Přerova, ale před letošní sezonou zamířil do Nitry.

Clark byl u prvního většího momentu zápasu, když se při puntu Přerova omylem dotkl odskakujícího míče, který dokázal zalehnout jeden z hráčů Přerova. Útok Mammoths dostal dobrou startovací pozici na hřišti, ale útočné snažení skončilo pouze neúspěšným pokusem o field goal.

Na začátku zápasu se oba útoky nedokázaly prosadit přes dobře hrající obrany. K prvnímu touchdownu zápasu výrazně pomohla nedisciplinovanost obrany Mammoths, která kvůli faulům posunula útok Knights k blízkosti vlastní endzóny. Knights dokázali fauly soupeře potrestat a quarterback Boris Bútora našel přesně Mária Bíru, který otevřel skóre. Potvrzení kopem z nohy Gorazda Lazoríka skončilo pouze na tyčce a tak skóre bylo 6:0 pro domácí.

Obrana Mammoths se ani poté nevyvarovala faulů, které posunuly útok Knights k endzóně. Ze vzdálenosti 1 yardu se do endzóny prorval Patrik Klementovič. Důrazný running back Nitry se prosadil do poločasu ještě jednou, kdy mu výbornou pozici na hřišti předtím připravil dlouhým během přes polovinu hřiště Lukáš Kreškóci. Knights tak zakončili první poločas s vedením 20:0.

Na začátku třetí čtvrtiny se Mammoths pokusili zaskočit soupeře krátkým kickoffem, ale hráči Nitry byli připravení a útok mohl začít již na polovině hřiště. Útok Knights se dokázal probojovat k endzóně, kde si přichystal trikovou akci. Ľuboš Paprčka po snapu převzal míč v backfieldu od Bútory, ale místo běhu nasměroval pass do endzóny na Mária Bíru, který si připsal druhý touchdown zápasu.

Útok Mammoths se nedokázal v průběhu zápasu pořádně prosadit. Na postu quarterbacka se pravidelně střídali Michal Stoklásek a hrající hlavní trenér Radim Dohnal. Za stavu 27:0 našel pass Dohnala pouze ruce obránce Filipa Fintora, kterému již nic nebránilo v cestě do endzóny a navýšil skóre na 33:0.

Nejlepší útočný pokus si Mammoths schovali až na závěr zápasu. Stoklásek nejprve posunul útok dlouhým passem na Květoslava Kučeru a následně na Martina Hejče. Ze vzdálenosti 2 yardů si poté našel cestu running back Petr Tomaník.

Mammoths pouze kosmeticky upravili skóre na konečných 33:7. Ostatní zápasy 3. kola Snapbacks ligy se hrají tento víkend.

Patriots urvali výhru v závěru
Zápas Pilsen Patriots s Příbramí Bobcats nabídl dramatickou zápletku. Bobcats se díky touchdownům Jonáše Matějky, Sebastiána Tesaříka a Petra Datla podařilo vybudovat náskok 23:14. Matějka k tomu navíc přidal v úvodu zápasu ještě field goal.

Poslední čtyři minuty zápasu ale zaúřadoval quarterback domácích Martin Erneker. Ten nejprve 6yardovým passem na Matěje Šlehofera snížil na 20:23 a následně si ze stejné vzdálenosti 35 vteřin před koncem doběhl pro vítězný touchdown. Patriots v úvodu sezony vybojovali výhru 27:23.

Alligators si poradili s Třincem
Útok brněnského týmu se rozjížděl pozvolna, když v úvodní čtvrtině přetavil své snažení ve 2 field goaly. Sharks dokázali se zkušenějším soupeřem držet krok do konce třetí čtvrtiny. Martin Veselský snižoval na 6:13 ve druhé čtvrtině, ve třetí čtvrtině Patryk Sapiński na 13:19 a Jakub Chlebica na 19:26.

Alligators se podařilo odskočit na rozdíl dvou skórů až v závěrečné čtvrtině, kdy druhý passový touchdown hodil Tomáš Fortelný, který našel Michala Dovrtěla. Ten v zápase skóroval 3 touchdowny a výraznou měrou se postaral o výhru 32:19 Alligators.

Raiders nepovolili Sígrs ani bod
Bělá se v loňské sezoně mohla opřít o výborně hrající obranu. Ta fungovala také v prvním zápase letošní sezony, když nepovolila Sígrs ani bod. Bodový příspěvek přidal special tým Raiders, když po puntu složili hráče Sígrs ve vlastní endzóně. Quarterbacka Pavla Mráze nahradil pro letošní sezonu Petr Herynek společně s Matyášem Neckářem, který se také dostal na hřiště. Útok Raiders zaznamenal 11yardový touchdown Daniela Nováka a dva field goaly Filipa Jelínka. Raiders na úvod sezony zvítězili 15:0.

Hurricanes při premiéře v 2.Lize zvítězili nad Lions
Vítěz loňské 3.Ligy se představil na hřišti Prague Lions. Útok Hurricanes byl u všech 50 bodů zápasu, když 12 z nich věnoval po vlastních chybách soupeři. Při svém prvním drivu center přehodil quarterbacka Matěje Linka a míč v endzóně zalehl Kryštof Hrabě. Útok Hurricanes se ale v průběhu prvního poločasu dokázal prosadit čtyřikrát, když po úvodním field goalu si touchdowny připsal Ulrich, Mládek a Martin Ženka. Produktivitu útoku Hurricanes rozboural pick six Františka Stolára, který snižoval na 12:17. Hurricanes vstupovali do druhého poločasu s vedením 24:12, které se jim hned v úvodu třetí čtvrtiny podařilo navýšit po touchdownech Martina Ženky a Ondřeje Ženky, který vystihl pass Matyáše Bílého a uzavřel skóre na 38:12.

Foxes začali vítězně
Foxes navázali na úspěšnou loňskou sezonu, kdy se probojovali do semifinále a proti Rangers zvítězili 23:11. Rangers se na začátku třetí čtvrtiny podařilo snížit skóre na 3:9, ale dva passové touchdowny Dominika Skopce na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny posunuli Foxes do vedení 23:3. Necelé dvě minuty před koncem zápasu snižoval Kryštof Bojarský 65yardovým interception returnem na konečných 23:11 pro domácí.

Warriors při obnovené premiéře nestačili na Dietos
První zápas od sezony 2019 odehráli Warriors na hřišti Dietos. Domácí se dostali v 1. čtvrtině do vedení 6:0 pro úspěšných field goalech Huga Hegnera. Warriors ale dokázali v polovině zápasu skóre otočit, když nejprve skóroval touchdown po zemi Lukáš Jedlička a následně Ondřej Frühauf po passu Jakuba Maříka. Frühauf si připsal v zápase ještě field goal, ale na výhru Warriors to nakonec nestačilo. Hegner totiž v závěrečné čtvrtině přidal ke svým dvěma field goalům z úvodu zápasu také dva touchdowny po passech Jana Kolaříka. Vítězný touchdown si Dietos nechali až na poslední minutu zápasu. V napínavé koncovce vybojovali domácí výhru 20:16.

Historicky první zápas Apes skončil prohrou s Golems
Hráči Nymburku Apes mají za sebou historicky první zápas v soutěži mužů. Na jejich hřiště přijel loňský účastník Bronze Bowlu, Zlín Golems. Quarterback domácích Vojtěch Dula poslal svůj tým do vedení 85yardovým touchdownem na Martina Goeroje. Prostřetí část zápasu ale patřila zkušenějším Golems. Marek Nieslanik a David Veselka třemi touchdowny otočili skóre ve svůj prospěch. Goerojo sice na konci třetí čtvrtiny snižoval na 12:21, ale Jaroslav Filák vrátil Golems pohodlný náskok 15 bodů 54yardovým pick six. Golems zvítězili na 27:12.