Home  /  Zprávy  /  Steelers ovládli reprízu loňského Czech Bowlu. Raiders otočili ztrátu s Bobcats

Steelers ovládli reprízu loňského Czech Bowlu. Raiders otočili ztrátu s Bobcats

(po) 15. duben 2024, Radim Kroulík

3. kolo Snapbacks ligy nabídlo reprízu loňského Czech Bowlu. Steelers na domácím hřišti stejně jako v loňské sezoně dokázali Gladiators porazit 27:21 a jsou jediným týmem, který dosud neprohrál. Monarchs se nadřeli na výhru proti Znojmu Knights a Pardubice Stallions si připsali první výhru v sezoně.

Repríza Tipsport Czech Bowlu
Gladiators otevřeli skóre zápasu na konci první čtvrtiny, kdy quarterback Jan Dundáček našel Davida Caltu, který si dokázal najít cestu až do endzóny. Steelers v průběhu druhé čtvrtiny neustále dotahovali. Jiří Košař na začátku druhé čtvrtiny srovnal na 7:7, ale krátce na to Dundáček přesným passem našel v endzóně volného Vojtěcha Mašitu.

Vedení 14:7 zůstalo Gladiators pouze chvíli. Přemysl Pekara zachytil kickoff hostů a 99yardovým returnem srovnal skóre. Gladiators se podařilo rychle opět odskočit, když Dundáček vybídl krátkým passem amerického Ashtona Hearda, který si dosprintoval pro další touchdown Gladiators. Steelers do konce poločasu dokázali snížit pouze field goalem na rozdíl 17:21.

Ve třetí čtvrtině se skóre zápasu nezměnilo. Klíčový moment zápasu přišel v úvodu závěrečné čtvrtiny. Ashton Heard nedokázal zachytit punt Steelers a volný míč zalehli domácí v bezsprostřední blízkosti endzóny. Dobrou výchozí pozici přetavil útok Steelers v druhý touchdown Košaře.

Gladiators se ve druhém poločase nedokázali prosadit. Nejlepší příležitost na obrat měli 7 minut před koncem zápasu, kdy byli 14 yardů od endzóny Steelers, ale na čtvrtý down nedokázal Dundáček získat chybějící 1 yard a ze slibného drivu Gladiators body nepřidali. V závěru zápasu pečetil výhru Steelers field goalem na 27:21 Dominik Římánek.

Monarchs porazili Knights
Do úvodní čtvrtiny mezi Bratislavou Monarchs a Znojmem Knights vstoupili lépe domácí, kteří si v první čtvrtině vybudovali náskok 10:0. V prostřední části zápasu ale dokázali Knights srovnat krok, když dva passové touchdowny zaznamenal quarterback Volodymyr Hrynkiv, který v obou případech našel přesně Jacoba Kerina.

Po touchdownu Stanislava Bence v úvodu druhého poločasu se Knights dostali do vedení 17:20. Vedení domácím vrátil Tomáš Januchske po 18yardovém passu quarterbacka Desmonda Prusii. Závěr zápasu zdramatizovala obrana Knights, když se jí podařilo vytrhnout míč Rolandovi Spaisovi a Ondřej Donhal vrátil fumble pro touchdown, jenž posunul Knights zpět do vedení.

Vítězný touchdown skórovali Monarchs 7 minut před koncem a to po spolupráci Prusii s Igorem Mašlankou. Monarchs zvítězili 31:27 a mají bilanci dvou výher a jedné prohry.

Stallions si připsali první výhru
Ústí nad Labem Blades i Pardubice Stallions stále čekali na první výhru v sezoně. Blades se trápí v útoku, což potvrdili také na domácím hřišti proti Stallions. Obrana pardubického týmu nepovolila Blades ani bod.

V útoku si pak hosté vytvořili dva skórovací drivy, když nejprve na konci první čtvrtiny doběhl pro touchdown running back Ondřej Ministr. Na začátku druhé čtvrtiny našel quarterback Petr Plaček Jana Janečka, který 88yardovým touchdownem navýšil na 15:0 pro Stallions. Pardubice si připsaly první výhru v sezoně, Blades jsou na posledním místě s bilancí tří porážek bez výhry.

Patriots klopýtli v Jičíně
Patriots vstupovali do zápasu jako favorité, ale byli to domácí, kteří v průběhu zápasu vedli a plzeňský tým musel dotahovat. Skóre otevřel Jan Horáček 89yardovým touchdownem po passu Matěje Linka. Do týmu Patriots se po zápasové stopce vrátil Patrik Vainer, který byl společně s dalšími zkušenými hráči Davidem Hlaváčkem a Pavlem Tumpachem klíčovými hráči útoku. Vainer na začátku druhé čtvrtiny srovnal skóre na 7:7, ale krátce na to se Hurricanes opět dostali do vedení, když se z 1 yardu dostal do endzóny quarterback Linek.

Na 14:14 se hostům podařilo srovnat až 8 minut před koncem zápasu, kdy se do endzóny dostal Tumpach. Následovala urputná defenzivní bitva, kdy se Hurricanes v závěru zápasu dostali k možnosti kopnout vítězný field goal, což se 5 vteřin před koncem podařilo Štěpánovi Myškovi. Hurricanes mají po dvou zápasech bilanci 2-0, Patriots jsou 1-1.

Raiders otočili ztrátu 21 bodů
Začátek zápasu Bobcats s Raiders patřil jednoznačně domácím. Dva touchdowny Petra Datla doplnil útok Bobcats ještě touchdownem Josefa Drmly a zdálo se, že o vítězi zápasu je rozhodnuto. Ještě do konce poločasu ale zavelel k obratu Filip Jelínek svým prvním field goalem v zápase a 16 vteřin před koncem snížil na 10:21 Vojtěch Pulec. Druhý poločas už byl plně v režii Raiders a touchdowny Hrubeše a Pulce se dotali 7 minut před koncem zápasu do vedení. Obrat z 21:0 na 21:30 dovršil Jelínek dalšími dvěma field goaly. Raiders si vylepšili bilanci na 2-0, naopak Bobcats mají na kontě dvě smolné prohry.

Tři quarterbaci Mustangs pomohli k obratu
Alligators se v úvodním poločase dostali do vedení 19:6 a měli zápas plně pod kontrolou. O body se postaral dvěma touchdowny Roman Nguyen a další přidal Kočí. Jenže obrana Alligators nedokázala najít recept na zastavení Karla Peprného. Passová hra Mustangs se dokázala prosadit navzdory tomu, že do hry museli zasáhnout hned tři quarterbaci. Peprný si tak v zápase připsal touchdown z ruky Martina Soldáta, Martina Tomečky a následně i vítězný touchdown po passu Ondřeje Růžičky.

Alligators vedli v průběhu čtvrté čtvrtiny o 11 bodů, ale náskok nedokázali udržet. Při jednobodové prohře může brněnský tým mrzet nízká produktivita při potvrzení. Ze čtyř touchdownů získali pouze 1 potvrzující bod. Po dvou zápasech mají Alligators bilanci 1-1. Mustangs vstoupili do sezony výhrou a potvrdili již tradiční vyrovnanost 2.Ligy.

Sígrs vybojovali těsnou výhru o bod
Diváci v Brněnských Ivanovicích se velkého množství bodů nedočkali. Zápas Sígrs se Sharks se nesl pod taktovkou obran, které nedovolily soupeřům skórovat. První body navíc získali Sígrs ve druhé čtvrtině po safety. Ve třetí čtvrtině Martin Mísař poslal Sharks do vedení po passu Macieje Szukały. Na začátku poslední čtvrtiny vrátil vedení na brněnskou stranu Jan Švanda po passu veterána Daniela Schmieda. Sígrs dokázali těsné vedení 8:7 udržet až do konce a připsali si první výhru v sezoně. Sharks mají po dvou zápasech bilanci 0-2.

Golems potvrdili roli favorita
Golems s Davidem Ospalým na postu quarterbacka nastupovali proti Warriors v roli jasných favoritů a tuto roli dokázali naplnit. Obrana zlínského týmu nepovolila soupeři ani bod a tak se v průběhu zápasu navyšoval náskok Golems. Ospalý si pro jeden touchdown doběhl sám a druhý přidal vzduchem. Dva touchdowny zaznamenal David Veselka a skóre 29:0 vylepšil také field goal Lukáše Kocourka. Golems si po výhře vylepšili bilanci na 2-0. Warriors po dvou zápasech na výhru v sezoně čekají.