Home  /  Zprávy  /  Nitra ukončila neporazitelnost Ostravy. Vysočina přejela Znojmo

Nitra ukončila neporazitelnost Ostravy. Vysočina přejela Znojmo

(po) 29. duben 2024, Radim Kroulík

Až v 5. kole Snapbacks ligy našli hráči ISMM Ostrava Steelers přemožitele a na hřišti Nitry Knights prohráli 3:35. Suverénním způsobem si počínali Vysočina Gladiators a ST. NICOLAUS Bratislava Monarchs. S pohodlným náskokem dokázali zvítězit také Pardubice Stallions.

Steelers v Nitře narazili
Hned úvodní akce zápasu mezi Knights a Steelers napověděla, že hostující Steelers budou tahat za kratší provaz. Quarterback Nitry Boris Bútora naznačil handoff na Tyrona Clarka, ale míč nakonec předal Ľubošovi Paprčkovi, který přesprintoval celé hřiště pro první touchdown v zápase.

Paprčka se do endzóny podíval s míčem ještě jednou, když v úvodu druhé čtvrtiny zachytil přesný pass Bútory mezi dvěma obránci. Steelers se v útoku nedokázali pořádně prosadit a vydařený úvodní poločas pro domácí završil Martin Pargáč, který si ze vzdálenosti 7 yardů našel cestu do endzóny a navýšil vedení Knights na 21:0.

Na začátku druhého poločasu dokázala obrana Knights zastavit útok Steelers a vzápětí se opět prosadil Paprčka. Ten utekl celé obraně Steelers a po přesném passu Bútory si připsal 76yardový touchdown.

Steelers chyběl na soupisce druhý quarterback Amos Feranec, který v předchozích zápasech naskakoval do druhého poločasu. Útok pod vedením Patrika Puchaly se dostal k bodům pouze jednou, když ze 38 yardů proměnil field goal Dominik Římánek.

Paprčka si mohl připsat také passový touchdown, když po předávce od Bútory hodil přihrávku na Mária Bíru do endzóny. Ten sice pass zachytil ale kvůli faulu na ofenzivní lajně nebyl touchdown uznán. Na konečných 35:3 uzavřel skóre na začátku čtvrté čtvrtiny Gorazd Lazorík.

Knights s bilancí 3-1 zůstávají na prvním místě skupiny Jih. Steelers i přes první prohru v sezoně vedou ve skupině Sever.

Gladiators nedali Knights šanci
Před 5. kolem se obrana Znojma Knights mohla chlubit výborně hrající běhovou obranou. V souboji proti silnému běhovému útoku v podání Vysočiny Gladiators ale znojemští obránci nestačili. Hned v úvodní čtvrtině si Gladiators doběhli pro tři touchdowny, když se v endzóně vystřídali Jan Dundáček, Ashton Heard a Jan Dunovský.

Útok Gladiators nepolevil ani ve druhé čtvrtině, kterou bodově otevřel svým druhým touchdownem Heard. Na touchdown znojemského Jacoba Kerina dokázali Gladiators odpovědět dvěma rychlými touchdowny Dundáčka a produktivní první poločas završil field goalem Petr Kodým.

Poločasové vedení 45:10 si Gladiators dokázali pohlídat a Dunovský ještě v úvodu třetí čtvrtiny navýšil na 52:10. Za rozhodnutého stavu kosmeticky upravil konečné skóre na 55:16 znojemský Stanislav Benc.

Gladiators našli recept na obranu Knights a zvítězili jednoznačným rozdílem.

Stallions si připsali druhou výhru
Po výhře nad ústeckými Blades se Pardubice Stallions radují z druhé výhry ve Snapbacks lize. Na domácím hřišti přivítali Přerov Mammoths a od úvodu zápasu dokázala obrana Stallions držet soupeřův útok od své endzóny.

Naopak domácí útok se mohl opřít o passovou spolupráci quarterbacka Petra Plačka s tight endem Janem Janečkem. V prvním poločase po tomto spojení skórovali Stallions hned tři touchdowny. Poločasové vedení 22:0 sice dokázali Mammoths na začátku druhého poločasu snížit touchdownem Filipa Novotného a na začátku čtvrté čtvrtiny touchdownem Matěje Kupeše. Dvě minuty před koncem zápasu přidal pojistku k výhře domácích 1yardovým touchdownem Ondřej Ministr.

Stallions zvítězili 29:12 a po čtyřech zápasech mají bilanci 2-2.

Monarchs překvapení s Blades nedopustili
Hráči Bratislavy Monarchs vstupovali do zápasu proti ústeckým Blades v roli jasných favoritů. Tomu odpovídala také první čtvrtina, ve které se domácí útok prosadil hned čtyřikrát a ve všech případech u toho byly passy quarterbacka Desmonda Prusii.

Quarterback Monarch ve druhé čtvrtině navýšil na 35:6 touchdownem po zemi a vydařený individuální výkon završil pátým passovým touchdownem na začátku třetí čtvrtiny. Ústecký útok se do endzóny podíval pouze dvakrát, kdy v obou případech skóroval kanadský running back Vincent Breton-Robert.

Monarchs zvítězili 42:12 a mají shodnou bilanci 3-1 jako vedoucí Nitra Knights. Blades stále čekají na první výhru v sezoně.

Raiders drží neporazitelnost
Ani ve čtvrtém zápase nenašli hráči Bělé Raiders přemožitele. Na hřišti Brna Alligators je ale nečekal jednoduchý zápas. Domácí Alligators dokázali odpovědět na první i druhý touchdown hostů. Nerozhodný stav 14:14 ale dlouho nevydržel a Matyáš Neckář po necelé minutě hry opět vrátil Raiders do vedení 51yardovým touchdownem na Pavla Hrubeše. Na toto skórování už Alligators nenašli odpověď a Filip Jelínek minutu před koncem zápasu pečetil výhru Raiders 29:14.

Raiders tak jsou s bilancí 4-0 na prvním místě. Alligators mají bilanci 2-2.

Mustangs zvítězili i ve druhém domácím zápase
Po poměrně překvapivé výhře proti Alligators nastupovali Mustangs ke svému druhému domácímu zápasu proti Sharks již v roli favorita. Tuto roli dokázal pražský tým naplnit. Sharks se za nepříznivého stavu 0:15 dostali v polovině třetí čtvrtiny ke snížení díky touchdownu Sapińského, ale Karel Peprný a Jan Kraus pomohli v závěrečné čtvrtině odskočit na finálních 25:8.

Mustangs zahájili letošní ročník s bilancí 2-0. Sharks mají na kontě po třech zápasech tři prohry.

Dragons vyhráli s netradičním skóre
Foxes se proti obraně Dragons neprosadili, ale i tak neodešli ze zápasu s nulou. Díky dvěma safety se domácí dostali na netradiční skóre 4 bodů. Ty proti Dragons nestačily. Hradecký tým se dostal do vedení po 72yardovém passu Sviatoslava Rohovetse a quarterback Dragons hodil i druhý a poslední touchdown svého týmu. Adresátem druhého touchdownu byl hrající hlavní trenér Martin Stašek.

Po dvou zápasech mají Dragons bilanci 2-0, Foxes jsou 1-1.

Golems vyhráli v Šumperku
Dietos se podobně jako v loňské sezoně letos nedaří podle představ a proti Golems nastupoval jako outsider. Hosté se v Šumperku rozjížděli pomalu a po první čtvrtině měli na kontě pouze 2 body po safety. Až ve druhé čtvrtině se Golems začali výrazně bodově prosazovat. David Veselka byl u tří touchdownů svého týmu a quarterback David Ospalý zakončil zápas s třemi passovými touchdowny. Domácí na konci prvního poločasu snižovali na 7:18 po touchdownu Huga Hegnera, ale na výraznější odpor se nezmohli.

Golems zvítězili 46:13 a jsou v tabulce na prvním místě s bilancí 3-0. Dietos mají bilanci 1-2.