Home  /  Zprávy  /  Televizní odveta Znojma s Přerovem v předehrávce 8. kola Snapbacks ligy

Televizní odveta Znojma s Přerovem v předehrávce 8. kola Snapbacks ligy

(pá) 24. květen 2024, Radim Kroulík

Poslední květnový víkend je na programu televizní předehrávka 8. kola Snapbacks ligy. Přerov Mammoths se pokusí zopakovat výhru nad Znojmem Knights z úvodu sezony. Zápas odvysílá v přímém přenosu stanice Premier Sport 3 a o pár hodin později ze záznamu také SPORTY TV. Atraktivní duely se odehrají ve 2.Lize, kde se mezi sebou střetnou čtyři týmy z TOP 5 v tabulce. Nezapomeňte se také zapojit do tradiční tipovačky Pick’em!

Snapbacks liga

Znojmo Knights (4-3) - Přerov Mammoths (2-5)
Po překvapivé výhře Knights z úvodního kola sezony nad Nitrou téměř nikdo nepochyboval, že ve 2. kole zvítězí znojemský tým také v televizním zápase proti Přerovu. Jenže útok Znojma nedokázal najít recept na obranu Mammoths a z výhry 16:13 se radoval domácí Přerov. Znojmo od té doby udělalo velký progres a hlavně do týmu přišly posily, které výrazně hru oživily. Receiver Jacob Kerin se zapojil do týmu od 3. kola a velmi rychle se sehrál s quarterbackem Volodymyrem Hrynkivem. Kerin má nejlepší průměr catchů na zápas (6,2) i průměr yardů na zápas (125,2) ve Snapbacks lize. Přestože odehrál o dva zápasy méně, tak je na prvním místě v celkovém počtu získaných yardů (626).

Poslední zápas Knights proti Steelers ale ukázal, že passový útok nestojí pouze na něm. Dva touchdowny si při výhře 41:38 připsal František Novotný a další přidal také Vojtěch Vojtěch. Knights posílili v průběhu sezony také v obraně, a to na postu linebackera. Michael Lufile se poprvé představil v dresu Knights v uplynulém kole proti Ostravě a připsal si 13,5 tacklů a 1 sack.

Knights vybojovali proti Ostravě velmi cennou výhru field goalem s uplynutím času. Do odvety proti Mammoths budou chtít trenéři určitě vylepšit větší disciplinovanost, protože proti Steelers měli Knights 10 faulů pro 102 yardů.

Mammoths se v útoku opět vrátli k rotaci quarterbacků, ale proti Gladiators se útok nedokázal výrazně prosadit a za celý zápas získal pouze 6 prvních downů. Mammoths navzdory nepříznivé bilanci na tom nejsou špatně v defenzivních statistikách. V celkovém počtu puštěných yardů jsou dokonce na druhém místě za Gladiators s průměrem 268,4 yardů, kdy v běhové obraně jsou v této statistice také druzí a v passové obraně čtvrtí. Nyní bude na obranu Mammoths čekat další ostrá zkouška, protože Knights v útoku nyní hrají ve velké formě.

Zároveň Knights požene vpřed stále vysoká šance na postup do semifinále. Knights si nyní nemohou dovolit klopýtnout a v posledních dvou kolech je čekají klíčové zápasy s Nitrou a Bratislavou.

Zápas Knights - Mammoths začíná v neděli od 16:00 v přímém přenosu na Premier Sport 3. Celkem 86 procent soutěžících Pick’em věří ve výhru Knights.

2.Liga

Příbram Bobcats (3-2) - Brno Alligators (3-2)
Závěr základní části se ve 2.Lize již tradičně ponese v duchu tvrdého boje o postup do semifinále. Bobcats i Alligators mají nyní shodnou bilanci a vzájemný zápas tedy může hrát v konečném výsledku velkou roli. Oba týmy mají za sebou výhru z minulého kola, když Bobcats porazili poslední Sharks 42:19 a Alligators vybojovali důležitou výhru proti Patriots.

Bobcats se po nevýrazné výhře 7:0 nad předposledními Sígrs v posledních dvou zápasech útočně rozehráli. Proti Lions zaznamenali 33 bodů a proti Sharks 42. Alligators ale disponují mnohem silnější obranou a i jindy velmi produktivní útok Patriots dokázal proti brněnské obraně získat pouze 13 bodů.

Alligators si zřejmě libují ve vyrovnaných zápasech. Hned čtyři skončily rozdílem jednoho skóru. Proti Patriots to byla především hra obrany, která pomohla Alligators k výhře 18:13. Jestli měl někdo před startem ligy obavu, že Alligators budou po sestupu ze Snapbacks ligy dominovat, tak může být v klidu. Alligators podobně jako Hurricanes perfektně zapadli do dlouhodobě vyrovnané ligy. Po zápase s Bobcats odehrají Alligators ještě zápasy se Sígrs a Lions. Bobcats mají před sebou zápasy s Mustangs a Hurricanes.

Zápas Bobcats - Alligators začíná v sobotu od 15:00. Lehce přes 51 procent soutěžících Pick’em tiplo výhru Alligators.

Bělá Raiders (5-0) - Pilsen Patriots (3-2)
Raiders si v posledním zápase v Třinci počínali suverénním způsobem navzdory úzkému kádru. Právě menší počet hráčů může být do klíčové fáze sezony největší hrozbou. V Třinci bylo na soupisce 25 hráčů, a tak se Raiders určitě volný minulý víkend velmi hodil. Raiders se mohou spolehnout na výbornou hru obrany, která v pěti zápasech pustila soupeřům pouze 48 bodů. Špatně si ale nevede ani útok, který se 136 body je druhý v lize, ale proti prvním Hurricanes v této statistice mají zápas k dobru.

Patriots proti silné obraně určitě budou motivováni napravit zaváhání z minulého kola proti Alligators. Plzeňský tým čekají kromě Raiders ještě zápasy s Lions a Sharks. Raiders se na závěr základní části utkají s Hurricanes a Mustangs.

Zápas Raiders - Patriots začíná v neděli od 15:00. Více než 78 procent soutěžících Pick’em věří domácím.

Brno Sígrs (1-5) - Prague Mustangs (2-3)
Sígrs v posledním zápase byli blízko výhry proti Lions. Poločasový náskok 16:0 se v druhé polovině začal postupně zmenšovat a Lions nakonec rozhodli o výhře necelé dvě minuty před koncem zápasu. Sígrs mají dlouhodobě problém s produktivitou v útoku, který v základní části zaznamenal v šesti zápasech pouze 30 bodů. Naopak obrana hraje velmi dobře a většinou dokáže udržet soupeře na nízkým skóre.

Mustangs začali 2-0, ale nyní jsou 2-3. Třetí prohru v řadě utrpěli proti Hurricanes, kteří si rychle vybudovali náskok 21:0 a dokázali si držet odstup až na konečných 52:14. I přes tři prohry nejsou Mustangs daleko od kontaktu s týmy, které jsou na postupových příčkách. K tomu, aby také mohli pomýšlet na postup, musí proti Seekers bezpodmínečně zvítězit.

Zápas Sígrs - Mustangs začíná v sobotu od 15:00. Přesně 55 procent soutěžících Pick’em tiplo výhru Mustangs.

3.Liga

Trutnov Rangers (1-2) - Hradec Králové Dragons (3-0)
Po výhře nad Šumperkem přišla pro Rangers studená sprcha v podobě prohry 0:51. Trutnov měl delší pauzu na přeskupení sil, ale na domácím hřišti ho čeká silný soupeř. Dragons společně s Golems odskočili zbytku 3.Ligy a tak Rangers i s bilancí 1-2 jsou v boji o semifinálová místa. Kromě prvních dvou týmů totiž nikdo další nemá na kontě víc než jednu výhru. Výhrou nad Dragons by se Rangers dostali do velmi dobré pozice, ale Dragons budou jasným favoritem zápasu.

Dragons si k bilanci 3-0 došli přesvědčivým způsobem, a to především v posledním zápase, kdy porazili Dietos 37:0. Vedle výborně hrající obrany fungoval Dragons také útok vedený quarterbackem Sviatoslavem Rohovetsem, který proti Dietos hodil tři touchdowny a pro další si doběhl po zemi. Obrana Dragons v sezoně zatím pustila pouze jeden touchdown a dominantní výkon tak lze očekávat také proti Rangers.

Zápas Rangers - Dragons začíná v sobotu od 14:00. I přes handicap 19,5 bodů věří 71 procent soutěžících Pick’em Dragons.

Karlovy Vary Warriors (1-3) - Tábor Foxes (1-2)
Po vysoké nad Rangers udělali Warriors zase krok zpět, když nestačili na nováčka Nymburk Apes a prohráli 14:18. Warriors navíc prohrávali ještě 9 minut před koncem zápasu 0:18, a tak je výsledné skóre ještě na první pohled příznivé. Foxes mají za sebou těžký zápas proti Golems, který skončil prohrou 0:42. Pro Foxes jsou ale mnohem důležitější zápasy s týmy, které jsou seřazeny za Golems a Dragons. Nadcházející zápas je tak pro oba týmy důležitý v boji o postup do semifinále. Foxes by potřeboval zlepšit především útočnou produktivitu, kdy ve třech zápasech skórovali pouze 27 bodů a z toho 6 bodů bylo po safety.

Zápas Warriors - Foxes začíná v sobotu od 14:00. V Pick’em tiplo na výhru Warriors více než 70 procent soutěžících.

Šumperk Dietos (1-3) - Nymburk Apes (1-2)
Dietos také v letošním ročníku nestačí na čelo tabulky, což potvrdilo minulé kolo, ve kterém prohráli s Dragons 0:37. Nyní mají šanci zabojovat o druhou výhru v sezoně. V zápase proti nováčkovi by měli být Dietos papírovým favoritem, ale výhra Apes proti Warriors tyto předpoklady mění. K výhře musí Dietos předvést svůj maximální možný výkon.

Apes psychicky nabuzeni výhrou nad Warriors mohou zkušeného soupeře svou bojovností zdolat. Proti Warriors se dvakrát prosadil Martin Goerojo, jehož dva touchdowny doplnil dvěma úspěšnými field goaly Robin Švarc. Apes si připsali historicky první výhru v soutěži mužů a nyní mohou pomýšlet na druhý úspěch.

Zápas Dietos - Apes začíná v neděli od 15:00. Podle 78 procent soutěžících Pick’em zvítězí Apes.