Home  /  Zprávy  /  První pardubické debry vyhráli Stallions

První pardubické debry vyhráli Stallions

(st) 27. květen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Bulldogs-Black Panthers 14:29
Další ze zápasů Black Panthers, kde vám pohled do statistik řekne, že by mělo jít o vyrovnaný zápas. Vlastně ne, tentokrát vám tento pohled jednoznačně musí říct, že PBP prohráli. Pražský tým měl průměr na run pouze 2.7 yardu (Bulldogs více než dvojnásobek, jakkoliv je tato statistika "znehodnocená" 80y touchdownem Bradleyho). Dundáček za první poločas zkompletoval jen čtyři passy (ale z toho dva touchdownové) a naházel 90 yardů. Chvalina ve druhém poločase hodil všeho všudy passy dva a oba chytil soupeř (!). Pravda, Bútora tentokrát také zrovna nezářil, ale i tak naházel yardů více. Za celý druhý poločas se útok hostů posunul o 41 yardů, přičemž 15 yardů získal díky jednomu faulu Trnavy. A navzdory tomu Black Panthers tento poločas vyhráli 15:0. Tady už nejde napsat nic jiného, než "kdy už mají PBP prohrát, než v zápase, kde útok získá 26 yardů za poločas?!"

Divize II: Stallions-Bucks 49:0
Na tento zápas se zakladatel Bucks Libor Coufal těšil roky. Vytáhl Bucks z "turnajové sedmičky" (ČLAF C sezóny 2012) až do Divize II, kde Bucks byli před zápasem, překvapivě i zaslouženě, na druhém místě a výhra by je posunula na první místo před městského rivala Stallions, tým, kde Coufal kdysi začínal. Hůř pro něj zápas ale dopadnout nemohl, kromě potupné prohry 0:49 byl ze zápasu i vyloučen a zjistil, jak velký je, zatím, rozdíl mezi oběma pardubickými týmy. V zápase zářil QB Stallions Doherty, který hodil šest touchdownů. Angažování Dohertyho byl možná nejlepší fotbalový nápad, který v Pardubicích měli od založení klubu...
Za týden Bucks hrají odvetu v Ostravě, které lze směle označit za semifinále D-II, protože je skoro jisté, že vítěz vyjde Stallions v Silver Bowlu. První zápas skončil remízou, takže tentokrát se bude hrát jistě do rozhodnutí.

Divize III
Derby se hrálo i v Brně, kde má ale proti Pardubicím přeci jen velmi přátelský charakter. Sígrs opět zahráli tak nějak "na jistotu vzadu" a výsledek 19:0 lze jejich měřítky vyhlásit za ofensivní festival. Stále jsou neporažení, ale dvě z výher jsou proti Pitbulls, takže reálná síla je s otazníkem.
Zpátky v možné hře o účast ve finále jsou Titans, kteří po dvou prohrách v úvodu sezóny srovnali po výhře 24:14 nad Hellboys svoji zápasovou bilanci na 2-2. Postup ale nemají ve svých rukách, potřebují dobrou souhru výsledků. V případě Hellboys už nepomůže nic, prohra jim vzala i teoretickou naději. V D-III by to ale překvapením nebylo, kromě zápasů Pitbulls, kteří nestačí, jen jediný výsledek měl vyšší než dvanáctibodový rozdíl.

Divize IV
Jestli v D-III nikdo nemá nic mít za definitivní, tak Divize IV je opakem. Už po čtyřech kolech mají postup jistý tři semifinalisté. Na západě v sobotu postoupili Warriors (po rekordní výhře ročníku 68:0 nad Nordians), v neděli pak Knights (díky vítězství 47:7 nad Rangers). Za 14 dní se na jihu Moravy rozhodne, kdo skupinu vyhraje, Znojmo má z prvního zápasu ve Varech náskok sedmi bodů.
Východní skupina zná také jednoho semifinalistu, kterým jsou Mammoths po jasné výhře 39:0 nad Dietos. Přerov svoji skupinu na více než 99 % i vyhraje a bude tedy doma hostit druhý tým západní skupiny v semifinále. Posledního semifinalistu nejnižší divize skoro jistě určí příští kolo a zápas Dietos-Gladiators. Tým z Vysočiny, který o víkendu porazil rezervu Ostravy 26:14 si do Šumperka poveze náskok 15 bodů a je tedy k postupu výrazně blíže. Ani teoreticky nemůže na druhém místě skončit tým Steelers2, což znamená, že ze třetího místa se do playoffs určitě postupovat nebude.

AFL: Vikings-Black Panthers odloženo
Stadion Vikings má hezkou přirodní tribunu, což má výhody, ale také nevýhody v případě trvalého deště. Vloni v podobné situaci Vikings doma senzačně prohráli s Grazem, kdy se na hřišti s vodou doslova po kotníky nedalo dělat skoro nic, letos byli hráči možná podobného zápasu ušetřeni a zápas byl odložen.
Ve druhém zápas Raiders doma porazili Dragons 58:6, což víceméně znamená, že Dragons skončí v tabulce čtvrtí a PBP nejhůř třetí. Tuto sobotu Black Panthers přivítají Graz.